شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور تأکید کرد: دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. این موضوع به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانهها مورد توجه قرار گرفته است.
شهرام دبیری در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران ۲۹ لایحه اولویتدار را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است که هدف آن رسیدگی به مسائل معیشتی و اجتماعی مردم است. این لایحهها شامل موضوعاتی مانند هدفمند کردن یارانهها، بهبود حمل و نقل عمومی و جلوگیری از خشونت علیه زنان میباشد.
وی افزود: مهمترین موضوع در این لایحهها، هدفمند کردن یارانههاست. در این راستا، پیشنهاد شده که کارت سوخت به نام افراد صادر شود و نه به نام خودرو، تا عدالت بیشتری در توزیع یارانهها برقرار شود. همچنین، دولت قصد دارد یارانههای دهک های بالا را به تدریج قطع کند تا منابع بیشتری به دهکهای پایین اختصاص یابد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور تأکید کرد: دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. این موضوع به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانهها مورد توجه قرار گرفته است.
مجلس مخالف حذف یارانه ها است
در حالی که روز سه شنبه منصور علیمردانی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، درباره برخی اخبار و گمانهزنیها درباره حذف یارانه برخی دهکهای در سال آینده با بیان اینکه ما نباید دور از عدالت برخورد کنیم، گفت: دهک بندیها دقیق نیست چراکه امروز کسانی را میبینیم که در دهک ۸ یا ۹ درآمدی قرار دارند اما درآمد آنها به اندازهای نیست که بخواهیم یارانه آنها را حذف کنیم.
علیمردانی با طرح این سوال که آیا به طور مثال داشتن یک خودروی پراید، دلیل مناسبی برای قرار داشتن یک فرد در دهک درآمدی ۸ یا ۹ است، عنوان کرد: حذف یارانه دهکهای ۸ و ۹ مگر چقدر اعتبارات برای دولت ایجاد میکند که حاضر است کمک معیشتی این طبقات به اصطلاح پردرآمد را حذف کند. آیا قرار است با حذف یارانه این دو دهک مشکلات کشور حل و فصل شود.
عضو کمیسیون تلفیق با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچیک از دهکها نشده است، گفت: دولت همچنان آمار دقیقی از افراد دهک بالا ندارد و از آنجایی که دهکبندیها دقیق صورت نگرفته، حذف یارانه برخی دهکها فقط افزودن بر مشکلات مردم و اعتراض و نارضایتی آنها را در پی خواهد داشت.
واریز یارانه آذر ماه هم به مشکل می خورد؟
در ماه آبان یارانه نقدی دهک های اول تا سوم به جای روز ۲۵ آبان در روز ۲۶ آبان و یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم نیز به جای روز ۳۰ آبان روز ۱ آذر واریز شد.
در حالی که بسیاری از رسانهها دلیل تاخیر در واریز یارانهها را عدم تامین اعتبار لازم در زمان مقرر اعلام کرده بودند، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در این خصوص گفت: این موضوع که عدم پرداخت یارانهها نبود منابع عنوان شده، گمانهزنی برخی رسانهها است. سازمان هدفمندی چنین چیزی را اعلام نکرده است.
به هر حال این برای نخستین بار بود که دو مرحله واریز یارانه با تاخیر انجام شد و اکنون این نگرانی به وجود آمده که یارانه نقدی ماه آذر نیز با تاخیر واریز شود.
در صورت عدم تاخیر، یارانه نقدی آذر ۱۴۰۳ برای دهکهای اول تا سوم روز ۲۵ آذر و برای دهکهای چهارم تا نهم روز ۳۰ آذر واریز خواهد شد.
منبع:
ایسنا
- نویسنده: گسترش نیوز