اکو ایران : خودروهای وارداتی بار دیگر پایشان به بازار خودرو باز شد. اولین محصول وارداتی یک پیکاپ چینی است که توانسته بعد از شماره گذاری توسط شرکت وارد کننده به مشتریان تحویل داده شود.
به گزارش اکو ایران، شماره گذاری خودروهای وارداتی با نصب پلا ک ملی روی خودروی کینگ لینک تاگا بعد از گذشت ۵ سال از سر گرفته شد. این خودروی چینی در حالی توانسته گوی سبقت را از بقیه برباید و خود را به عنوان نخستین خودرویی که بعد از برداشتن قفل از در ورود خودرو پا به بازار خودرو می گذارد، معرفی کرد.
این پیکاپ چینی در حالی شماره گذاری شده و به صورت سنبلیک به سه تن از سلبریتی ها تحویل داده شد که پیش تر اخباری از عرضه خودروی وارداتی سایپا یعنی چانگان CS35 پلاس در دو تیپ منتشر شده بود. همه منتظر بودند تا چانگان CS35 پلاس مدال نخستین خودروی وارداتی را بعد از برداشتن قفل از در ورود خودرو به کشور به سینه بزند اما دیگر محصول چینی که پیش تر در بازار خودروی کشور نیز حاضر نبود این مدال را از چانگان CS35 پلاس ربود و آن را به سینه زد. کینگ لینگ تاگا از سوی پادرا موتور وارد بازار شده و آن طور که مدیران این شرکت اعلام کرده اند در فاز اول قرار است ۲۰۰ دستگاه از این خودرو تحویل داده شود. البته به طور مشحص اعلام نکردند این خودروها در دور اول فروش محصولات وارداتی در سامانه یکپارچه عرضه شده مسیر دیگری برای شناسایی ۲۰۰ متقاضی اول این خودرو مورد استفاده قرار گرفته است.
کینگ لینگ تاگا H یک پیکاپ چینی است اما شباهت های فنی به خودروهای ژاپنی را می توان برگ برنده این خودرو در بازار ایران دانست. این پیکاپ را می توان نسخه چینی ایسوزو D-MAX به حساب آورد. پیکاپ چینی را به لحاظ پلتفرم و برخی مشخصات فنی می توان همزاد ایسوز D-MAX دانست. برنامه ریزی شرکت وارد کننده این است که تا گینگ لینک تاگا را در قالب دو نسخه بنزینی و دیزلی وارد بازار ایران کند. نسخههای اولیه این خودرو با گیربکس دندهای به دست مشتریان میرسند. البته در آینده عرضه این پیکاپ با گیربکس اتوماتیک برنامهریزی شده است.
پیشرانه بنزینی کینگ لینگ تاگا H از نوع چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجم ۱٫۸ لیتر است که البته یاری توربوشارژر را نیز در کنار خود دارد. حداکثر قدرت این پیشرانه ۲۳۱ اسببخار قدرت و ۳۱۰ نیوتنمتر گشتاور است. گیربکس ششسرعته دستی نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخهای جلو را در این پیکاپ بر عهده دارد. این پیکاپ چینی توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۵ را پاس کند.
واردات خودرو از ابتدای تیر ۹۷ به ناگاه ممنوع شد. سیاست گذار کلان در آن مقطع به دنبال این بود تا مدیریت منابع ارزی را از مسیر ممنوعیت واردات بیش از ۱۰۰۰ کالا از جمله خودرو عملیاتی کند. اما این مسیر برای مدیریت منابع ارز منجر به نابسامانی در بازار خودرو شد.
دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرد تا با از سرگیری واردات خودرو این امکان را فراهم کند بازار نا آرام خودرو را رام کند. اما از زمان مصوب شدن دستورالعمل اجرایی واردات خودرو در شهریور ۱۴۰۱ تا تیر ۱۴۰۲ به دلایل مختلف امکان ورود خودرو به کشور فراهم نشد. اصلی ترین چالش در ارتباط با واردات خودرو مباحث مرتبط با تامین ارز بود. به نظر می رسد این چالش همچنان به قوت خود باقی است و همچنان مسیر تامین ارز برای واردات خودرو با دست انداز همراه است.
قیمت های اعلامی برای این غول چینی حول و حوش دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عنوان شده است البته مشخص نیست که این قیمت از سوی شورای رقابت به مدیران پادرا موتور اعلام شده یا اینکه این قیمت ها در حد شایعه است و باید منتظر اعلام نظر شورای رقابت برای قیمت این خودروی چینی باشیم.
- نویسنده: اکوایران