سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 177150
  • 26 دسامبر 2024 - 22:34
  • 47 بازدید
  • ۰ دیدگاه

سنگ‌اندازی مجلس بر سر راه کاهش آلودگی هوا؛ ممانعت از توسعه ناوگان عمومی برای سال آینده

سنگ‌اندازی مجلس بر سر راه کاهش آلودگی هوا؛ ممانعت از توسعه ناوگان عمومی برای سال آینده
سنگ‌اندازی مجلس بر سر راه کاهش آلودگی هوا؛ ممانعت از توسعه ناوگان عمومی برای سال آینده

با تصمیم مجلس شورای اسلامی و حذف بودجه اختصاصی برای توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی در لایحه ۱۴۰۴، عملا بخشی از راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران به چالش کشیده می‌شود.

به گزارش اکوایران، آلودگی هوای کشور تبدیل به معضلی شده که گویا حل آن کاری دشواری به‌نظر می‌رسد؛ هفته‌هاست که غباری سیاه استان‌های کشور را به تعطیلی کشانده و حتی ذره‌ای از شدت آن کم نشده است.  بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت امروز -ششم دی ‌ماه- در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار دارد.

در این میان باید گفت که براساس گزارش‌ها، منابع متحرک نظیر خودروهای سواری، موتورسیکلت‌ها و وسایل حمل‌ونقل عمومی، بیش از ۶۰ درصد از آلودگی هوای تهران را به خود اختصاص داده‌اند. در این میان، سهم وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس‌های شرکت واحد و مینی‌بوس‌ها در انتشار ذرات معلق کمتر از ۲٫۵ میکرون به ترتیب حدود ۵٫۷ و ۴ درصد است؛ آماری که تأثیر این بخش بر کیفیت هوای پایتخت را به‌خوبی نشان می‌دهد.

تکرار مکرر آلودگی در سال‌های متمادی

در این میان، افزایش ظرفیت مترو در کاهش تردد خودروهای شخصی و بهبود کیفیت هوا نقش بسزایی دارد. در حال حاضر، متروی تهران روزانه حدود ۲ میلیون نفر را جابه‌جا می‌کند؛ و توسعه خطوط جدید و افزودن واگن‌ها می‌تواند این ظرفیت را تا ۳۰ درصد افزایش دهد و مصرف سوخت‌های فسیلی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل عمومی نه‌تنها به کاهش آلودگی هوا، بلکه به کاهش ترافیک، مصرف انرژی و هزینه‌های درمانی ناشی از بیماری‌های مرتبط با آلودگی نیز کمک می‌کند. با این وجود، در اقدامی قابل تامل، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حذف بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴، مانع توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای سال آینده شدند. 

به گفته شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، «در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، قرار بود ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به توسعه حمل‌ونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا اختصاص یابد، اما این بند توسط مجلس حذف شد!»

تسنیم در گزارشی نوشت که با توجه به اینکه آلودگی هوا سالانه جان بیش از ۳۷۰۰ نفر را در تهران می‌گیرد و خسارتی معادل ۲٫۳ میلیارد دلار به پایتخت وارد می‌کند، این تصمیم عجیب مجلس باعث ناامیدی مردم و لطمه به سلامت آن‌ها خواهد شد.

نمایندگان پیش‌تر نیز با تصمیماتی نظیر تخصیص ناکافی عوارض آلایندگی به سازمان حفاظت محیط‌زیست و پرداخت مبلغ اسقاط و تخصیص همین مبلغ به صندوق وزارت صمت، نشان داده‌اند که اراده‌ای جدی برای رفع مسئله آلودگی هوا ندارند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
راز عمر کوتاه درختان تهران؛ معضل کاشت گونه‌های غیربومی 01 آوریل 2025

راز عمر کوتاه درختان تهران؛ معضل کاشت گونه‌های غیربومی

اکوایران:مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با هشدار نسبت به خطر دیرزیستی درختان غیر بومی، به ویژه در جنگل‌های چیتگر و لویزان، بر لزوم نظارت بیشتر بر این منابع طبیعی تأکید کرد.

رکورد تلخ نوروز ۱۴۰۴؛ ۷۰۴ جان‌باخته در جاده‌ها 01 آوریل 2025

رکورد تلخ نوروز ۱۴۰۴؛ ۷۰۴ جان‌باخته در جاده‌ها

اکوایران:رئیس پلیس راهور فراجا، از جان‌باختن ۷۰۴ نفر در تصادفات جاده‌ای نوروز ۱۴۰۴ خبر داد. در این میان، حادثه واژگونی اتوبوس کرمان با ۱۵ کشته و ۴۵ مجروح، به دلیل تخلفات متعدد و قصور راننده، توجه ویژه پلیس را به خود جلب کرده است. پلیس راهور با تشدید نظارت‌ها، به‌ویژه در موج بازگشت مسافران، با متخلفان بدون اغماض برخورد خواهد کرد.

شوک قیمت ویلاهای اطراف تهران در روز طبیعت 01 آوریل 2025

شوک قیمت ویلاهای اطراف تهران در روز طبیعت

اکوایران:با فرا رسیدن روز طبیعت (۱۳ فروردین) و افزایش تقاضا برای اجاره ویلا در اطراف تهران، به ویژه در مناطق پرطرفداری چون کردان، قیمت‌ اجاره‌ها با تغییرات قابل توجهی روبه‌رو شده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.