تدابیر لازم برای کشت پائیزه در خراسان شمالی اندیشیده شد
تدابیر لازم برای کشت پائیزه در خراسان شمالی اندیشیده شد

بر اساس برآوردها امسال ۸۰ هزار هکتار از زمین‌های آبی و ۱۵۲ هزار هکتار از زمین‌های دیم زیر کشت محصولات پاییزه می‌رود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ کشت پائیزه در خراسان شمالی معمولاً به کشت محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا و برخی سبزیجات اختصاص دارد. این نوع کشت به دلیل شرایط آب و هوایی متنوع و خاک مناسب این منطقه، به ویژه در فصل پاییز و زمستان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

محصولات اصلی کشت پائیزه در خراسان شمالی شامل گندم به عنوان یکی از محصولات اصلی کشاورزی در این منطقه٬  جو که معمولاً در کنار گندم کشت می‌شود و به عنوان دانه علوفه‌ای استفاده می‌شود٬ کلزا که برای تولید روغن و به عنوان یک محصول اقتصادی اهمیت دارد و سبزیجات که مانند کلم و هویج که در برخی مناطق استان کشت می‌شوند.

از مزایای کشت پائیزه در استان می‌توان به استفاده بهینه از بارش‌های پاییزی٬ افزایش امنیت غذایی از طریق تنوع محصولات٬ کاهش رشد علف‌های هرز به دلیل پوشش خوب زمین اشاره کرد.

بر اساس برآوردها امسال ۸۰ هزار هکتار از زمین‌های آبی و ۱۵۲ هزار هکتار از زمین‌های دیم زیر کشت محصولات پاییزه می‌رود. ۲۳۰ هزار تن گندم در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ از سطح کشتزارهای این استان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن ۷۲ درصد افزایش یافت. خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می‌دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می‌شود.

کشاورزان برای کشت پاییزه از بذر مرغوب استفاده کنند

محمد محمدزاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، اظهار داشت امسال ۹۹۰۰ تن بذر گندم در اختیار کشاورزان قرار گرفت و هزار تن نیز از استان‌های دیگر تامین شد. در بحث بذر توصیه و خواهش ما از کشاورزان این است که بذرهای رسمی و مورد تایید جهاد کشاورزی و شرکت‌های مورد تایید را مورد استفاده قرار دهند.

وی افزود: بذرهایی که مورد تایید باشند راندمان تولید را در سطح و عملکرد کشاورزی خراسان شمالی افزایش می‌دهند، همچنین این بذرها بوجاری و ضدعفونی شده و مشکلات و بیماری‌ها از آن‌ها دور است و سطح عملکرد را افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: امسال حدود ۲۵ هزار تن بذر گندم مورد نیاز استان خراسان شمالی است که ۴۰ درصد آن از طریق بذرهای جهاد کشاورزی کاشته می‌شود و ۶۰ درصد باقی مانده از طریق بذرهای خود مصرفی کشاورزان انجام می‌شود.

محمدزاده بیان کرد: قیمت بذرها با یارانه دولتی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و باید با آموزش و اصلاح تفکر و علمی شدن کشاورزی به سمت استفاده از بذرهای مورد تایید حرکت کنیم در سال ۱۴۰۰ ما حدود ۵۶۰۰ تن بذر مورد تایید را در اختیار کشاورزان قرار دادیم اما امسال این رقم به ۱۱ هزار تن رسیده است که آمار بسیار خوبی است. تلاش می‌شود این رقم تا ۱۲۵۰۰ تن افزایش یابد.

برای کشت پاییزه امسال هیچ مشکلی برای تامین کود نداریم

محسن نظام‌دوست، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی نیز با اشاره حمایت‌های این سازمان از کشاورزان در کشت پاییز، اظهار داشت: ما در تامین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان اقدام می‌کنیم.

وی افزود: یکی از مواردی که تاثیر بسیار زیادی در افزایش عملکرد کشاورزان دارد کودهای کشاورزی است که اگر مصرف مناسب و مطلوبی از این کودها وجود داشته باشد، می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در افزایش عملکرد داشته باشد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی، گفت: ۵۰ هزار تن کود از انواع کودهای شیمیایی برای استان تدارک دیده شده و در بخش‌های مختلف کشاورزی خراسان شمالی توزیع می‌شود. امسال حدود ۴۰ هزار تن سهمیه کود اوره کشاورزی است و برای سال جاری حدود ۱۹ هزار تن تامین تدارک دیده شده که تا بقیه آن نیز تا پایان سال تامین می‌شود.

نظام‌دوست، تصریح کرد: ۷۳۰۰ تن سهمیه کود فسفاته داریم که ۶۰۰۰ تن آن تامین شده و باقی آن نیز تا پایان فصل کشت پاییزه تامین خواهد شد. در حوزه کودهای پتاسه هم ۳۸۰۰ تن سهمیه داشتیم که به صورت کامل به استان رسیده و توزیع خواهد شد.

وی گفت: برای کشت پاییزی امسال هیچ مشکلی برای تامین کود نداریم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]