انباشت نخاله‌ ساختمانی در کمربندی ورامین و مصائب مردم!+فیلم
انباشت نخاله‌ ساختمانی در کمربندی ورامین و مصائب مردم!+فیلم

انباشت نخاله‌های ساختمانی در کمربندی خلیج فارس ورامین، دید رانندگان را به‌شدت محدود کرده و احتمال بروز تصادفات و خطرات جانی را افزایش داده و گرد و غبار، حیوانات موذی و ناامنی گلایه ساکنان اطراف را به همراه دارد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، وضعیت مدیریت نخاله‌های ساختمانی در مناطق مختلفی از شهرستان ورامین مانند کمربندی خلیج فارس به بحرانی جدی تبدیل شده است. کمربندی خلیج فارس یک مسیر دسترسی پرتردد و مهم در شهرستان ورامین است که در مجاورت مناطق مسکونی واقع شده اما این روزها حاشیه این کمربندی به محل دپو نخاله‌های ساختمانی تبدیل شده است.

 براساس مصوبات قانونی، حدود ۲ سال گذشته فرمانداری مکان‌های مشخص را برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی معرفی کرده بود که این مکان‌ها عمدتاً گودال‌های متروکه در اطراف ورامین و جوادآباد بودند. هرچند این مکان‌ها مشخص شده‌اند، اما عملاً هیچ ضابطه و نظارتی بر حمل و تخلیه نخاله‌های ساختمانی وجود ندارد.

وانت‌بارها و خودروهای حمل نخاله، شبانه و بدون هیچ نظارتی نخاله‌ها را در معابر، خیابان‌ها، زیر پل‌ها و به‌ویژه در حاشیه کمربندی خلیج فارس تخلیه می‌کنند. اهالی می‌گویند که این بی‌نظمی باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.

یکی از مغازه‌داران در این خصوص گفت: ما برای دیده شدن مغازه‌هایمان هزینه می‌کنیم، اما این نخاله‌ها مثل دیواری جلوی مغازه‌های ما را گرفته‌ و مشتری نمی‌بیند که اینجا مغازه است. بارها به شهرداری و فرمانداری اطلاع داده‌ایم، اما گوش شنوایی نیست.

از سوی دیگر، ساکنان محلی از حضور سگ‌های ولگرد و معتادان در این مناطق گلایه دارند. یکی از اهالی محله می‌گوید: شب‌ها بچه‌های ما جرئت ندارند بیرون بروند. هم از سگ‌های ولگرد می‌ترسند و هم از معتادانی که معلوم نیست چه زمانی به سمت کسی حمله کنند.

محدود شدن دید رانندگان؛ خطر در کمین رانندگان جاده کمربندی خلیج فارس

انباشت نخاله‌های ساختمانی در کمربندی خلیج فارس نه‌تنها برای ساکنان اطراف معضل آفرین شده، بلکه برای رانندگان عبوری نیز خطرساز است. به گفته محلی‌ها، کوه‌های نخاله که در حاشیه جاده انباشته شده‌اند، دید رانندگان را به‌شدت محدود کرده و احتمال بروز تصادفات و خطرات جانی را افزایش داده است. رانندگانی که شب‌ها از این مسیر تردد می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند؛ چراکه نخاله‌ها گاهی تا لبه جاده کشیده می‌شوند و مسیر خودروها را باریک می‌کنند.

تبدیل خانه‌ها به پناهگاه پشه، مگس و موش

انباشت نخاله‌های ساختمانی علاوه بر ایجاد مشکلات اجتماعی، بحران‌های بهداشتی نیز به وجود آورده است. اهالی می‌گویند که تجمع نخاله‌ها باعث حضور گسترده پشه‌ها، مگس‌ها، موش‌ها و سوسک‌ها در خانه‌هایشان شده است.

یکی از اهالی خیابان‌های منتهی به کمربندی خلیج فارس گفت: دیگر نمی‌توانیم در خانه‌هایمان آرامش داشته باشیم، پشه و مگس تمام خانه را گرفته و موش‌ها شب‌ها در کوچه‌ها جولان می‌دهند.

ورود گردوغبار به خانه‌ها؛ نفس مردم گرفته است

از دیگر معضلاتی که مردم منطقه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، ورود گردوغبار ناشی از انباشت نخاله‌های ساختمانی به خانه‌هاست. به گفته اهالی، با هر بار وزش باد، گردوخاک ناشی از نخاله‌های دپو شده در کمربندی خلیج فارس وارد خانه‌ها می‌شود.

یکی از ساکنان در این ‌باره گفت: بچه‌هایم به خاطر همین گردوخاک شب‌ها سرفه می‌کنند. صبح که خانه را تمیز می‌کنیم، غروب دوباره روی وسایل خانه یک‌لایه خاک می‌نشیند. چرا باید ما قربانی بی‌نظارتی مسئولان شویم؟

تخلیه شبانه نخاله‌ها؛ وقتی آرامش شبانه به هم می‌ریزد

مشکل دیگری که اهالی به آن اشاره دارند، تخلیه نخاله‌های ساختمانی در ساعات شبانه است. خودروهای حمل نخاله، شب‌ها به‌صورت مخفیانه نخاله‌ها را تخلیه می‌کنند. سروصدای این کامیون‌ها و وانت‌بارها آسایش شبانه مردم را به هم می‌ریزد.

به گفته اهالی، برخی از افرادی که این کار را انجام می‌دهند، در صورت اعتراض مردم، با پرخاشگری و تهدید پاسخ می‌دهند.

کانون تخلیه غیرمجاز: زیر پل احمدآباد

یکی از کانون‌های اصلی تخلیه غیرقانونی نخاله‌های ساختمانی، زیر پل احمدآباد است. مردم محلی بارها درباره این موضوع اعتراض کرده‌اند، اما همچنان این نقطه به مکانی برای تخلیه غیرمجاز نخاله تبدیل شده است.

اهالی می‌گویند که خودروی حمل نخاله‌ها در این نقطه توقف می‌کنند و در تاریکی شب نخاله‌های خود را رها می‌کنند.

۲۹۰ معتاد متجاهر در ورامین به مراکز درمانی منتقل شدند

برخورد با عاملان تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی

شهروندان معتقدند اگر نظارت جدی و برخورد قانونی با عاملان این تخلفات صورت نگیرد، وضعیت روز به روز بدتر خواهد شد.

آن‌ها از فرمانداری، شهرداری و سایر دستگاه‌های نظارتی می‌خواهند که به تعهدات خود عمل کنند و با ساماندهی مراکز تخلیه نخاله‌ها، مانع این آشفتگی شوند.

انباشت نخاله‌های ساختمانی در خیابان‌ها و معابر شهری نه‌تنها جلوه بصری شهر را تخریب می‌کند، بلکه به معضلی برای سلامت و امنیت مردم تبدیل شده است.

بر اساس قانون، حمل و تخلیه نخاله‌های ساختمانی باید تحت نظارت دستگاه‌های مسئول انجام شود و نخاله‌ها تنها در مکان‌های تعیین‌شده تخلیه شوند؛ اما به نظر می‌رسد این قوانین روی کاغذ مانده است.

اکنون از دستگاه‌های مسئول انتظار می‌رود با شناسایی متخلفان و الزام شرکت‌های ساختمانی به استفاده از محل‌های مجاز، به این وضعیت بحرانی پایان دهند.

.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]