رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهبود فضای کسبوکار شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: سازمان سرمایهگذاری باید شاهستون خیمه بودجه باشد درحالیکه خروجی قابل قبول و آیندهنگری مطلوب نداشته است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در دویست و پنجاه و یکمین جلسه علنی این شورا صبح امروز در عمارت تاریخی ساعت اظهار کرد: جلسه را با استمداد از حضرت حجت بن الحسن«عج» و با یاد و نام شهدای مقاومت و به ویژه مجاهدان و عالمان شهید شیخ سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین که فردا مراسم تشییع آنها برگزار میشود، شروع میکنیم.
وی با بیان اینکه ۳ اسفند سالروز شروع عملیات خیبر بوده است، ادامه داد: یاد و نام شهدای این عملیات به ویژه فرماندهان و شهیدان بزرگوار محمد ابراهیم همت، فرمانده دلاور لشکر ۲۷ رسول الله و حمید باکری، جانشین فرمانده ۳۱ عاشورا را گرامی میداریم.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: بر خود وظیفه میدانیم از عزیزانی که در خدمات شهری و معاونت خدمات شهری طی بارشهای چند روز اخیر در حالت آماده باش بوده و زحمات بسیاری کشیدند، تقدیر و تشکر کنیم.
ضرورت استفاده از تسهیلات بانکی در بودجه مناطق و مراکز
علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه با اشاره به اینکه درخصوص استفاده از تسهیلات بانکی در بودجه مناطق و مراکز بحث کردهایم، بیان کرد: در بخشنامه بودجه سال اخیر نیز استفاده از تسهیلات بانکی یکی از توصیهها است، شهرداری تبریز تنها شهرداری در کشور است که بعنوان خوش حقوحسابترین شهرداری در بازپرداخت تسهیلات بانکی شناخته شده است.
وی تاکید کرد: استفاده از وام جزو توصیهها بوده و انتظار هم میرود که برای پروژههای مشخص عمرانی وام دریافت کنیم.
روح الله دهقان نژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در سال جاری بودجهای در منطقه ۵ برای تکمیل ساختمان شورا در نظر گرفته شده بود که محقق نشده است، گفت: بنظر بنده اگر این ردیف را در بودجه شهرداری مرکزی در نظر بگیریم بهتر خواهد بود.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه در خصوص سیستم نگهداری و تعمیر اماکن ورزشی اضافه کرد: مخصوصا اگر بخواهیم که این اماکن را بصورت رایگان در اختیار مردم بگذاریم یا باید نگهداری از آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم یا ردیفی در بودجه برای آن تعیین شود.
تاکید بر انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
وی با اشاره به اینکه شهر تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ انتخاب شده است، ادامه داد: این موضوع در بودجه نیز ذکر شده اما بهتر است اولویتدارتر باشد، برای مثال در خصوص بحث گلخانه مرکزی در شرق تبریز که بودجهای هم برای آن در نظر گرفته شده، بنده خواستارم تا قبل از مطالعه، اقدامی انجام نگیرد و فعالیت گلخانه سردرود صرفا پرورش گل نباشد بلکه فعالیت آن را به حوزه پرورش درخت و درختچههای بومی نیز معطوف کنیم.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به بحث بازچرخانی آب، خاطرنشان کرد: سال گذشته مطالعات آن از هر حیث انجام گرفته، این بازچرخانی جزو تکالیف برنامه هفتم است که فقط در ردیفهای بودجهی منطقه ۹ و ۲ آورده شده است.
صادقی عنوان کرد: همچنین از تمام اعضای شورا و شهردار میخواهم که اقدامات لازم انجام شود تا دفن پسماند را در زبالهگاههای قدیمی که مشکلات عدیدهای دارد را به اتمام برسانیم. در واقع قصد این است که زبالهها به مرکز دفن قدیمی نروند و تا جایی که امکان دارد زبالهها را بازیافت کرده و فقط مقدار کمی از آن را دفن کنیم.
وی با اشاره به اینکه در خصوص سوخت مشتق اگر گزارشی دارید مطرح کنید، اضافه کرد: در رابطه با بهرهمندی از انرژی خورشیدی نیز بیان شود که آیا این موضوع در ساختمانهای شهرداری در نظر گرفته شده یا مجموعهای برای تولید انرژی برای استفاده در شهرداری.
احمدی با بیان اینکه سیستم و کمیته یا تشکیلاتی باشد که قضیه ایمنی در کار را پیگیری کرده و این موضوع را آموزش داده و بر آن نظارت کند، گفت: اوایل سال برای این موضوع طرحی داده شده بود. گزارشی از آخرین وضعیت مربوط به این موضوع مطرح شود. همچنین ۲۰ میلیارد برای ساختمان شورا را در ردیف بودجه مشاهده نکردیم این مورد را شفافسازی کنید.
باغبان نیز در ادامه و در خصوص ساماندهی مدیریت پسماند گفت: خط سوم کمپوست را نمیتوان بصورت مشارکتی تکمیل کرد باید خودمان برای آن هزینه کنیم.
یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه جلسه گفت: برای سال آتی، ۴۰ هزار میلیارد بودجه در نظر گرفته شده است که این بودجه به همت و تلاشهای نیروی انسانی محقق میشود.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی باارزشترین دارایی هرمجموعه است، ادامه داد: نیروهای انسانی یک سری درخواستها از ما دارند که بحث پاداش و اضافه کاری، رفاهی و… از جمله آنها است. درخواست دیگر نیز اینکه زمانی که کارکنان رسمی بازنشسته میشوند یک سکه به آنها اهدا میشود، پرسنل دیگر نیز درخواست داشتند این موضوع برای آنها نیز در نظر گرفته شود.
بجانی با بیان اینکه در بحث هزینه درمان کارکنان نیز برخی مشکلات وجود دارد، خاطرنشان کرد: تامین نیروها و نیروهای شرکتی بیان کردند که قراردادی که با بیمه تکمیلی بسته شده، جوابگوی تعهدات این نیروها نیستند. حل این مسئله نیز مدنظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه آیتمهای تامین نیرو در سال جدید نیز در نظر گرفته شود، ادامه داد: نمایشگاه بین المللی در شان تبریز وجود ندارد، حتما در این خصوص تصمیمی گرفته شده و در اولویت قرار گیرد.
حذفیات بدون اضافات در بودجه!
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص لایحه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز، گفت: چند پروژه از لایحه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز، حذف شده که چوخورلار یکی از آنهاست.
وی ادامه داد: تدبیر شهرداری برای این منطقه چیست؟ مطالعه آن در سال ۱۴۰۳ در بودجه مرکز بود که اکنون حذف شده است.اهمیت آن هم از حیث سرمایه و هم از حیث اجتماعی و بافت مشخص است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: موضوع میارمیار یکی دیگر از مسائل است که باید موردتوجه باشد. پیشنهاد ما در این خصوص، مشارکت است. این منطقه، بافت مهمی است که میتواند برای شهر ارزش افزوده داشته باشد.
رشیدی همچنین به حذف ساختمان عمران و ساختمان هموفیلی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ اشاره کرد و خواستار توضیح در این خصوص شد.
وی با اشاره به ردیف ۵۰ میلیاردی درخصوص آرامستانها، گفت: شهرداری باید به فکر آرامستان باشد و باتوجه به اینکه بودجه در دو ردیف آمده، اهمیت دارد. مسئله آرامستان یکی از چالشهای جدی کلانشهرهاست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به پروژه اسدگولو گفت: پروژه اسدگولو اگر در گذشته اصولی کار میشد، میتوانست پروژه بازآفرینی موفق باشد.
رشیدی با اشاره به مغازههای صاحبالامر، گفت: این مسئله در بودجه ۱۴۰۳ آمده بود. اسنادی پیدا شده که این مغازهها برای شهرداری است و ضرورت دارد وضعیت این مسئله مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه مراسمات مذهبی و راهیان نور از لایحه بودجه مرکز برداشته شده، گفت: اگر این ردیفها در لایحه بودجه سازمان فرهنگی است مشخص شود. با اینکه برنامههای فرهنگی مرکز متولی خاص نداشت اما برنامههای مثبتی بودند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز همچنین بر تعریض آجیچای تأکید کرد.
رشیدی با اشاره به ردیف تکراری تملک خانههای تاریخی که بدون عملکرد است، گفت: خانه استاد نظمی در عملکرد ۱۴۰۳ به مناطق تکلیف شود تا اجرایی شود.
وی با اشاره به حرکت کند و آهسته پروژه چوخورلار، گفت: در سال ۱۴۰۱ درخصوص این پروژه زحمت کشیده شد. شهرداری طرح مصوب دارد. روند تصمیمگیری طولانی است. انتظار تسریع داریم. اگر روند طی میشود و تفاهم نامه مطرح است، مشخص شود برنامه چیست.
سازوکار واحد HSE شهرداری تبریز مشخص شود
عضو شورای اسلامی شهر تبریز همچنین تصریح کرد: سازوکار واحد HSE مشخص شود و بر کل شهرداری ناظر و پاسخگو باشد و ادغام در دیگر عناوین شغلی نباشد.
علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: جای سؤال است که چرا ردیف راهیان نور، امسال صفر است؟ چرا ردیف کنگره شهدا امسال صفر است؟ سال گذشته به دلیل فاصله چند ساله برگزاری کنگره شهدا مورد عتاب و خطاب رهبری قرار گرفتیم.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد مجتمع رفاهی و تفریحی و اقامتی در سرعین یا شمال ویژه کارکنان شهرداری را مطرح کرد تا خانوادههای کارکنان شهرداری بتوانند استفاده کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: در بحث سرمایهگذاری باید ببینیم کجا میخواهیم سرمایهگذاری کنیم؟ بحث منسجمیدر حوزه سرمایهگذاری مطرح نیست.
پرویز هادی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه، گفت: شهرداری تبریز تلاشهای فراوانی در حوزه ورزش کشیده و گامهای بزرگی برداشته است.
وی با اشاره به اینکه اماکن ورزشی ایجاد شده و اقدامات خوب آکادمیمحور شکل گرفته، گفت: مشکل نبود خوابگاه یا هتل ورزشی مطرح است. پیشنهاد دادیم بالای مجموعه ورزشی خاوران، هتل ایجاد شود. پایینتر از ترمینال گویا قبلا هتل بود، که امکان تهاتر مطرح است.
گلایه شهروندان از ساختمان جدید شورا
حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، گفت: شهروندان از ساختمان جدید شورا گلایه دارند. شهروندانی که میخواهند از نقاط مختلف شهر با اعضای شورا دیدار کنند، باید برای یک دیدار کلی هزینه کنند. فقط در روزهای یکشنبه فرصت دارند تا با اعضای شورا دیدار کنند. اگر میخواهیم جلسات صحن هم به لاله پارک برود باید سرویس داشته باشد تا رفتوآمد شهروندان تسهیل شود.
وی ادامه داد: آن موقع مطرح شد با تکمیل اتوبان ولایت مسئله رفتوآمد تسهیل میشود. مردم تا کی باید منتظر بمانند؟ انتقال کلی به ساختمان جدید، کار مردمی نیست. پیشنهاد دارم عمارت ساعت به عنوان ساختمان مدیریت شهری نگه داشته شود. اصلا اعتقاد ندارم این مکان ترک شود. عمارت ساعت به عنوان صحن نگه داشته شود و کمیسیونهای شورا آنجا باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: میتوان در عمارت ساعت نیز اتاق جلسات در نظر گرفت تا جلسات در آن مکان برگزار شود.
روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه در عمارت تاریخی ساعت حضور مییابد، گفت: اتاق ریاست و اتاق کنار آن حفظ شده است و کلید آن در دست حراست است که اعضای شورا میتوانند جلسات و دیدارهای خود را در این مکان برگزار کنند.
وی گفت: مسئله خط دوم بیآرتی امسال عملی نشد، اگر حل شود شاهد سهولت تردد خواهیم بود.ژ
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تا تکمیل ساختمان جدید شورا در عمارت تاریخی ساعت هستیم و این مکان هم حفظ میشود.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص دسترسی به ساختمان جدید شورا، گفت: اتوبوسهایی که به سمت باغمیشه میرود میتواند با یک دور در سمت ساختمان جدید شورا توقف کنند.
وی همچنین خواستار تملک یک پلاک باقیمانده در کوی نامور شد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه سازمان سرمایهگذاری شهرداری تبریز در جذب سرمایههای خرد و نیمهخرد عملکرد خوبی نداشته، گفت: برای ماده ۱۰۰ رقم قابل توجه واقع شده درحالیکه باید حداقل ورود به این مورد باشد. وقتی ماده ۱۰۰ منبع بودجه میشود باعث آسیب به بودجه و موجب تخلف میشود. ماده ۱۰۰ نباید منبع بودجه باشد.
زعفرانچیلر گفت: سازمان سرمایهگذاری بگوید توانستهام کدام سرمایه را جذب کند؟ باید از همایش سرمایهگذاری خروجی میگرفتند و برای بحث بودجه در نظر میگرفتند.
وی تأکید کرد: سازمان سرمایهگذاری باید شاهستون خیمه بودجه باشد درحالیکه خروجی قابل قبول و آیندهنگری مطلوب نداشته است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در کمیسیون سرمایهگذاری، پروژههایی فارغ از سازمان سرمایهگذاری تعریف شود و برای اجرا پیگیری شوند.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص ضرورت ساماندهی نیروهای شاغل در جایگاههای سیانجی، گفت: نیروهای شاغل در جایگاههای سیانجی از ما درخواست ساماندهی دارند.
وی ادامه داد: باید در این خصوص هرچه سریعتر تصمیمی گرفته شود و مسئله حل شود.
ضرورت پیشبینی وام برای خرید اتوبوس
بودجه سازمان مدیریت حملونقل مسافر در سال ۱۴۰۴ در این جلسه، مورد بررسی قرار گرفت.
علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه خرید اتوبوس، نیاز شهر است، گفت: ۱۶۵۰ میلیارد هزینه خرید اتوبوس خواهد شد و تامین آن ضرورت دارد.
وی همچنین بر ضرورت پیشبینی وام برای خرید اتوبوس پیشنهاد کرد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به پرداخت بدهی توسط سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر، ارزشمند است، گفت: کاش دیگر سازمانها نیز به چنین وضعیتی برسند.
باغبان گفت: ضرورت دارد که لیست طلبکاران و بدهکاران در پیوست بودجه درج شود.
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه ۱۴۳۰ میلیارد برای خرید اتوبوس پیشبینی شده، گفت: ضرورت دارد مناطق کمک خود را برای خرید اتوبوس بیشتر کنند.
وی با اشاره به اینکه رانندگان بیآرتی در شکل وحشتناک کار میکنند، گفت: وضعیت روحی روانی رانندگان بیآرتی رقتبار است. در آن مسیر انواع تصادفات میبینیم.
رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به تصادف موتور با موتور و پرت شدن راکب به سمت بیآرتی در چند روز اخیر در مسیر بیآرتی، گفت: درخصوص ایمنسازی مسیر بیآرتی تکالیفی داده شده که در مسیر راهبند و دوربین و دیگر تمهیدات ایجاد شود.
رشیدی ادامه داد: این مسئله بین سازمانترافیک و منطقه ۸ در هروله است. بیش از ۵۰ درصد داخل مسیر بیآرتی اتفاق میافتد و منجر به فوت میشود.
وی تاکید کرد: شهرداری باید بر ساماندهی مسیر بیآرتی متمرکز شود. ما عملکرد میخواهیم. مردم باید ببینند شهرداری و مدیریت شهرداری اراده داشته تا ایمنی تامین شود. رانندگان بیآرتی عملا بندبازی میکنند. این مسئله پیشبینی بودجهای دارد اما عملکرد ندارد.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به پیشنهاد اعضای شورا درخصوص خرید خودرو ارسپلاک، گفت: ورود خودروهای ارسپلاک مسئلهای است که در حملونقل عمومی میتواند موردتوجه باشد.
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت کمک شهرداری مرکز به سازمان مدیریت حملونقل مسافر تأکید کرد.
حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در سالهای گذشته ایستگاههای اتوبوس بهانه فرسودگی جمعآوری شدند و ترمیم و احداث جایگاههای اتوبوس باید اولویت باشد.
وی ادامه داد: شهروندان در سرما و گرما در شرایط نامناسب منتظر اتوبوس در مکانهای توقف اتوبوس میایستند. اگر لازم است این مسئله در بودجه آورده شود. حداقل با کمک بخش خصوصی میتوان این کار را کرد. اینکه جایگاه زده شود یا باید به بخش خصوصی سپرده شود باید بررسی شود که حق تبلیغات برای مدت مشخص به بخش خصوصی داده شود تا ایستگاه ایجاد کند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص وضعیت مسیر بیآرتی گفت: برخی مسیرها از لحاظ آسفالت وضعیت خوبی ندارد و موجب خسارت ناوگان اتوبوسرانی و شهروندان شده است.
برگی همچنین خواستار ساماندهی دستگاههای شارژ بلیت شد که میتوانند منبع درآمدی برای شهرداری باشند و گفت: بیآرتی دوم نیز در فصل بودجه در نظر گرفته شود.
وی درخصوص جذب راننده اتوبوس نیز گفت: تک بهرهبردارها با ۴۰۰ میلیون یک راننده برداشتهاند درحالیکه بهرهبرداران کلان نمیتوانند راننده پیدا کنند. از سوی دیگر، تکبهرهبرداران میگویند برای بهرهبرداران بزرگ بلیت سود دارد واگر اینگونه است فرصت به بهرهبرداران بزرگ داده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از اتوبوسها، گفت: اتوبوس کتابخانه سیار میتواند با هماهنگی سازمان فرهنگی و نهاد کتابخانههای عمومی در مناطق کمبرخوردار مورد استفاده قرار گیرد.
برگی با اشاره به بازدید از در شرکت اسنا، گفت: در آن بازدید مطرح شد میدلباس خریداری شود. برخی خیابانها کشش اتوبوس ندارد و اتوبوسها موجب ترافیک میشوند. با میدل باس جابهجایی مسافر راحتتر است و موجب ترافیک نشده و در هزینهها صرفه جویی میشود که باید دید آیا این مسئله در بودجه لحاظ شده است؟
وی همچنین بر ضرورت پیشبینی اتوبوسهایی مخصوص بانوان در ایام شب عید شد تا به سهولت به بازار رفتوآمد کنند.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز پیشنهادهایی درخصوص استفاده بهینه از اتوبوسهای خارج از رده مسافربری مطرح کرد.
وی عنوان کرد: این اتوبوسها میتوانند برای کاربری دفاتر اداری کارگاههای عمرانی، کافه سیار، کلاسهای درس فرهنگسرا در مناطق محروم، کلینیک سیار، گالری سیار و گلفروشی سیار مورد استفاده قرار بگیرند.
وضعیت اتوبوس های آکیا تشریح شود
روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز خواستار تشریح وضعیت ۲۲ دستگاه اتوبوس خریداری شده از آکیا شد.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد ایستگاه اتوبوس در مسیر دانشگاه آزاد تأکید کرد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز مطرح کرد: مسئلهٔ ایستگاههای اتوبوس در وزارت ارشاد مطرح شده بود و قرار بود ۵۰۰ ایستگاه بزنند که پیگیری آن از طریق وزارت ارشاد بود و اگر قرار بر ایجاد ایستگاه اتوبوس باشد، بهترین راه برای رفاه مردم است که هزینه هم نشود.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز بر واگذاری یک یا دو اتوبوس به نهاد کتابخانههای عمومی تأکید کرد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews