معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان از مبادله چهار هزار مترمکعب آب در بازار آب این استان خبر داد و گفت: این بازار با هدف بهبود بهرهوری آب و حمایت از بخش کشاورزی راهاندازی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، رضا نجفزاده امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بازار آب سمنان در سال ۱۴۰۲ به صورت آزمایشی در دشت سمنان آغاز بهکار کرد و پس از تصویب شیوهنامه اجرایی، سه شرکت به عنوان کارگزار این بازار فعالیت خود را برای تسهیل مبادلات آبی در منطقه آغاز کردند.
وی افزود: تاکنون جلسات متعددی با ذینفعان و مصرفکنندگان آب برگزار شده و دو مورد معامله با حجم کلی چهار هزار مترمکعب انجام گرفته است.
نجفزاده تأکید کرد: این بازار با هدف تقویت مالی بخش کشاورزی و افزایش بهرهوری مصرف آب ایجاد شده و تنها از طریق فروش آب کشاورزی به بخش صنعت فعالیت میکند.
به گفته وی، این طرح راهکاری مؤثر برای تعادلبخشی به سفرههای آب زیرزمینی محسوب میشود.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان، افزود: کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی، هدف اصلی بازار آب است که از طریق افزایش کارایی مصرف آب در کشاورزی و انتقال بخشی از آب صرفهجوییشده به صنعت (به جای حفر چاههای جدید) محقق میشود.
نجفزاده افزود: در صورتی که بازار آب در سمنان شکل نمیگرفت، برای تأمین آب صنایع باید چاههای جدید حفر شده یا برداشت از چاههای موجود افزایش مییافت، اما با اجرای این طرح مهم، این مقدار آب مورد نیاز صنایع از محل صرفهجویی بهرهبرداران کشاورزی تأمین شده است.
وی عنوان کرد: همچنین بخشی از آب صرفهجویی شده توسط کشاورزان در طرح بازار آب به عنوان ذخیره سفرهای آب زیرزمینی، برداشت نمیشود و درصدی از آب صرفهجویی شده از سوی کشاورزان در بازار آب فروش میرود.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان در پایان گفت: پیگیری این اهداف در استان سمنان با جدیت ادامه دارد و حجم آب مبادله شده در این بازار تاکنون به چهار هزار مترمکعب رسیده است.
انتهای پیام/۳۶۳/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews