مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از مبارزه با ملخ در ۱۷۹۹ هکتار از مزارع این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، در اقلیم شکننده زاگرس مرکزی، جایی که تابستانهای خشک، زمستانهای گسسته، و بارشهای بیقاعده به قاعده جدید طبیعت بدل شدهاند، گیاهان لرستان سالهاست که در برابر چیزی فراتر از خشکسالی مقاومت میکنند.
تهدید واقعی نهفقط کمبارشی یا شوری خاک، بلکه مهاجرت پنهان آفات، جهشپذیری قارچها، ظهور بیماریهای نوپدید، و آلودگیهای قرنطینهایست که در لابهلای برگها یا زیر پوست درختان میخزند.
کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در گفتوگو با تسنیم از مجموعهای از اقدامات کنترلی، هشداردهی، مبارزه مستقیم، و اصلاح نظام نهادهها در این استان خبر داد.
بهگفته او عملیات مبارزه با آفت سن گندم در سطح ۱۷۸ هزار و ۲۴۰ هکتار از مزارع لرستان با رصد روزانه، نقشهبرداری دقیق از کانونهای آلودگی، و بسیج شبکه کارشناسان انجام شد.
در حوزه مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پوشش ۲۱۶ هزار و ۲۶۵ هکتاری مزارع خبر داد. این علفها، با رقابت شدید با گیاه اصلی بر سر منابع خاک، نور و رطوبت، در صورت عدم کنترل بموقع، میتوانند تا ۳۵ درصد از عملکرد مزارع بکاهند.
مبارزه با آفت ملخ صحرایی در ۱۷۹۹ هکتار از مزارع لرستان نیز بنا به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان انجام شد. این آفت مهاجر که تحتتأثیر تغییرات اقلیمی مسیرهای جابهجایی خود را بهسمت زاگرس مرکزی تغییر داده، پوشش گیاهی را در مدتزمان کوتاه میتواند تخریب کند.
انتهای پیام/ ۶۴۴/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews