جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 199740
  • 26 فوریه 2025 - 15:33
  • 62 بازدید
  • ۰ دیدگاه

شاخص دلار در مسیر بازگشت؛ کف ۱۱ هفته‌ای شکست

شاخص دلار در مسیر بازگشت؛ کف ۱۱ هفته‌ای شکست
شاخص دلار در مسیر بازگشت؛ کف ۱۱ هفته‌ای شکست

اکوایران: شاخص دلار آمریکا امروز در مقابل همه ارزهای رقیب خود در بازارهای جهانی رشد کرد؛ در حالی‌که در روزهای گذشته به پایین‌ترین سطح خود از ۱۰ دسامبر رسیده بود.

به گزارش اکوایران، دلار آمریکا روز چهارشنبه از پایین‌ترین سطح ۱۱ هفته‌ای خود در برابر ارزهای رقیب بازگشت و با افزایش بازده اوراق خزانه‌داری کوتاه‌مدت تقویت شد، این در حالی‌ است که مجموعه‌ای از داده‌های ضعیف اقتصادی بر اعتماد سرمایه‌گذاران فشار آورده است.

بر اساس گزارشی از رویترز، دلار کانادا به پایین‌ترین سطح ۲ هفته‌ای خود رسید و پزوی مکزیک با دور تازه تعرفه‌های آمریکا که از هفته بعد اجرایی می‌شود، در بازارهای جهانی تضعیف شد. به گفته تحلیلگران، شرکت خدمات مالی دی‌بی‌اس، بازارهای ارز همچنان پرنوسان هستند.

به اعتقاد آن‌ها، اعتماد بازار با توجه به داده‌های منتشر شده از اقتصاد آمریکا برای مدتی متزلزل بوده است و در این شرایط هر داده ضعیفی، فشار کاهشی بر بازدهی‌ها وارد می‌کند. انتظار آن‌ها این است که این گریز سرمایه‌گذاران از ریسک احتمالا ادامه پیدا می‌کند و انتظار می‌رود بازده اوراق خزانه آمریکا در کوتاه‌مدت روند کاهشی داشته باشد.

شاخص دلار آمریکا که ارزش آن را در برابر، شش ارز رقیب آن می‌سنجد، با رشد ۰٫۳ درصدی به ۱۰۶٫۵۱ رسیده؛ به‌طوری‌که نسبت به پایین‌ترین سطح این هفته خود یعنی ۱۰۶٫۱۳ -ضعیف‌ترین سطح از بیستم آذر ماه (۱۰ دسامبر)- روند افزایشی داشته است. اما پس از آن‌که موسسه تحقیقاتی «کانفرنس بورد» آمریکا اعلام کرد که اعتماد مصرف‌کنندگان بزرگ‌ترین کاهش را از سال ۲۰۲۱ ثبت کرده، شاخص دلار در روز سه‌شنبه ۰٫۵ درصد تضعیف شد.

در عین حال، این نتایج به سایر داده‌های ضعیف اقتصاد آمریکا اضافه شد و انتظارات سرمایه‌گذاران را به کاهش ۲ مرحله‌ای نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان ۲۰۲۵ میلادی سوق داد. آنان بر این باورند که کاهش نرخ بهره بعدی احتمالا در تیر ماه خواهد بود.

DXY_2025-02-26_13-59-40

در ادامه گزارش رویترز آمده است که بازده اوراق خزانه‌داری دو ساله آمریکا نیز روز سه‌شنبه برای اولین‌بار از  ۱۱ آبان ماه تا ۴٫۰۷۴ درصد کاهش یافت، ولی امروز به ۴٫۱۲۷۱ درصد رسید. به گفته تاپاس استریکلند، رئیس بخش اقتصاد بازار در بانک ملی استرالیا، جریان داده‌های آمریکا در مجموع ناامیدکننده‌تر از انتظارات به پیش می‌رود و این شرایط روایت «برتری اقتصادی آمریکا» را زیرسئوال می‌برد.

اسکات بسنت، رئیس خزانه‌داری آمریکا نیز روز سه‌شنبه گفت: اقتصاد این کشور شکننده‌تر از چیزی است که آمارها نشان می‌دهند. او به نوسانات نرخ بهره، تورم پایدار و رشد اشتغالی که عمدتا در بخش دولتی متمرکز است، اشاره و تاکید کرد که تعرفه‌ها منبع مهمی از درآمدهای واشنگتن هستند.

دونالد ترامپ نیز روز دوشنبه اعلام کرد که تعرفه‌های وارداتی بر کانادا و مکزیک طبق برنامه پیش خواهند رفت. دلار آمریکا در آخرین جلسه معاملاتی تا ۱٫۴۳۳۲ دلار کانادا افزایش یافت که قوی‌ترین سطح آن از ۲۴ بهمن ماه است و با رشد ۰٫۱ درصدی، ۲۰٫۴۹۰۹ پزوی مکزیک معامله شد. دلار همچنین با رشد ۰٫۳ درصدی به ۱۴۹٫۴۱ ین رسید. این در حالی‌ است که یورو با کاهش ۰٫۲ درصدی به ۱٫۰۴۹۲ دلار رسید.

از سوی دیگر، خوش‌بینی‌ها برای افزایش هزینه‌ها در آلمان، از یورو حمایت کرده است؛ گرچه فردریش مرتس، برنده انتخابات، هرگونه اصلاح سریع در محدودیت‌های بدهی دولت (که به عنوان ترمز بدهی شناخته می‌شود) را رد کرد و گفت که هنوز برای اظهارنظر درباره این‌که آیا پارلمان فعلی می‌تواند افزایش چشمگیر هزینه‌های نظامی را تصویب کند، زود است.

پوند انگلستان نیز  ۰٫۲ درصد تضعیف شد و به ۱.۲۶۴۰ دلار رسید. آن‌هم در حالی‌که در ابتدای هفته به اوج بیش از ۲ ماهه خود یعنی ۱.۲۶۹۰ دلار رسیده بود. همچنین پس از آن‌که داده‌های منتشرشده در اوایل روز نشان داد که رشد قیمت‌های مصرف‌کننده استرالیا در ژانویه به‌صورت ماهانه کاهش یافته است، دلار این کشور نیز با کاهش ۰٫۳ درصدی به ۰٫۶۳۲۴ دلار رسید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی 13 جولای 2025

تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی

با وجود انسداد درگاه پرداخت پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا به درخواست نهادهای ذی‌ربط، کاربران اپلیکیشن آپ  از ابتدای شرایط جنگی(۲۳ خرداد) تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به صورت برداشت ریالی، و بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا به صورت شمش فیزیکی از «اینوی» تحویل گرفته‌اند.

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.