تحلیل قیمت آهن آلات با دلار بالای ۸۴ هزار تومان
تحلیل قیمت آهن آلات با دلار بالای ۸۴ هزار تومان
دلار یکی از اصلی‌ترین پارامترها در تحلیل بازارهای داخلی به شمار می‌رود.

ازاین‌رو قیمت آهن و مقاطع فولادی نیز مانند دیگر بازارها با قیمت دلار همپوشانی بالایی دارد، به‌طوری که هرگونه افزایش یا کاهش نرخ دلار می‌تواند باعث گران یا ارزان شدن قیمت آهن آلات در بازار شود. همان‌طور که می‌دانید نرخ دلار در نیمه دوم سال ۱۴۰۳، سقف‌های قیمتی جدیدی در بالای ۸۰ و تا ۸۴ هزار تومان به ثبت رساند که این امر باعث التهاب و ناپایداری در بسیاری از بازارها به‌ویژه قیمت آهن آلات شده است. در این مطلب به بررسی نوسانات بازار آن در دلار بالای ۸۰ هزار تومان می‌پردازیم و در حد ممکن چشم‌انداز بازار آهن در صورت ادامه رشد نرخ دلار را ترسیم می‌نماییم.

بررسی روند نمودار دلار در سال ۱۴۰۳

شدت گرفتن تنش‌های میان ایران و اسراییل و درگیری مستقیم باعث شد تا دلار ابتدای سال ۱۴۰۳ را با التهاب زیادی شروع کند. به‌طوری قیمت دلار برای اولین بار در تاریخ ۲۴ فروردین به نرخ ۷۲ هزار تومان نیز رسید. البته نرخ دلار در دورانی که پست ریاست جمهوری ایران خالی بود، به‌تدریج کاهش یافت و تا انتهای تابستان ۱۴۰۳ در محدوده ۵۹ الی ۶۰ هزار تومان نوسان کرد؛ اما این آرامش مقطعی بود و با شروع به کار دولت جدید و آغاز پاییز و نزدیک شدن به پاسخ نظامی اسراییل نرخ دلار دوباره به روند صعودی خود بازگشت و در کمتر از ۴ ماه ۴۰ درصد گران‌تر شد و به ۸۴ هزار تومان نیز رسید. این نوسانات بدون شک باعث التهاب در بازار آهن مانند قیمت تیرآهن، میلگرد، ورق و دیگر مقاطع فولادی شد. در ادامه به بررسی این تأثیرات می‌پردازیم.

تحلیل قیمت آهن آلات با دلار بالای 84 هزار تومان

در نیمه دوم ۱۴۰۳، نمودار قیمت شمش فولادی و اکثر مقاطع فولادی مانند قیمت پروفیل، میلگرد، تیر و ورق تقریباً روندی همانند نوسانات دلار به ثبت رسانده‌اند. اگرچه برخی عوامل دیگر مانند کنترل دولتی بازار، نبود نقدینگی و رکود و کاهش تقاضا باعث شده‌اند که نوسانات قیمتی در برخی مقاطع کمی با نوسانات دلار تفاوت داشته باشد.

نوسانات قیمت آهن آلات با رشد دلار تا ۸۴ هزار تومان

به‌صورت کلی با آغاز روند صعودی دلار از پاییز تا قیمت‌های بالای ۸۰ هزار تومان، قیمت هریک از مقاطع فولادی به‌صورت زیر تغییر کرده است:

  • قیمت شمش از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۲۰ الی ۲۵ درصدی داشته است.
  • قیمت ورق سیاه فولادی از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۲۵ الی ۳۵ درصدی داشته است.
  • قیمت ورق گالوانیزه از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۲۰ الی ۲۵ درصدی داشته است.
  • قیمت ورق رنگی از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۳۰ الی ۴۰ درصدی داشته است.
  • قیمت تیرآهن از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۱۵ الی ۲۰ درصدی داشته است.
  • قیمت میلگرد از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۱۰ الی ۱۵ درصدی داشته است.
  • قیمت پروفیل از آغاز نیمه دوم ۱۴۰۳ تقریباً رشد ۱۰ الی ۱۵ درصدی داشته است.

این رشد قیمت آهن آلات از تأثیر دلار بر نوسانات بازار آهن خبر می‌دهد. بدون شک یکی از دلایل رشد کمتر قیمت پروفیل قوطی، میلگرد و تیرآهن نسبت به قیمت انواع ورق‌های فولادی به رکود سنگین در بازار مسکن و کاهش ساخت‌وساز مربوط می‌شود.

ادامه روند قیمت آهن آلات در صورت ادامه رشد دلار

دلار در نیمه بهمن ۱۴۰۳ به ناحیه بسیار حساس ۸۴ هزار تومان رسیده است. این محدوده از آن نظر مهم است که خط روند ۵ ساله قیمت دلار در آن قرار دارد و در صورت شکست این محدوده، قیمت دلار پس از ۵ سال از این کانال عبور می‌کند. این عبور می‌تواند با افزایش التهاب باعث رشد قیمت دلار تا ۱۰۰ هزار تومان هم شود. در صورت این اتفاق التهاب به بازارهایی مانند آهن نیز سرایت کرده و احتمالاً ثبت سقف‌های قیمتی جدیدی برای اکثر مقاطع فولادی به‌ویژه مقاطع پرتقاضاتر را شاهد خواهیم بود.

قیمت آهن

البته از اصلی‌ترین دلایل رشد قیمت دلار می‌توان به جبران کسری بودجه دولت توسط رشد قیمت دلار و به روی کار آمدن دولت ترامپ اشاره کرد. به این ترتیب اگر در روابط سیاسی ایران با کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا گشایشی اتفاق نیافتد و دولتمردان ایرانی بر ادامه همین روند اصرار بورزند، احتمالاً شاهد اتفاقات ناگواری در اقتصاد و بازار ایران خواهیم بود.

افزایش تقاضا برای خرید آهن آلات با توجه به افزایش قیمت دلار

افزایش التهاب در بازار دلار و آهن بدون شک باعث التهاب خریداران و افزایش تقاضا می‌شود. به‌طوری که این افزایش تقاضا شیب روند افزایش قیمت آهن آلات را بیشتر می‌کند. البته پس از این جهش قیمتی و پیش‌خور شدن تقاضای بازار آهن، بدون شک شاهد یک رکود سنگین مجدد در بازار آهن خواهیم بود که می‌تواند نرخ آهن آلات را تا حدودی اصلاح کند.

تأثیرات غیرمستقیم دلار بالای ۸۰ هزار بر قیمت آهن آلات

هرچند دلار در کوتاه‌مدت و به‌طور مستقیم باعث التهاب و افزایش قیمت آهن آلات می‌شود اما این تنها تأثیر دلار بر بازار آهن نیست. افزایش نرخ دلار در بلندمدت نیز باعث افزایش هزینه‌های تولید و افزایش قیمت مقاطع فولادی می‌شود. هم‌چنین افزایش قیمت دلار به بالای ۸۰ هزار تومان باعث رشد تورم در اقتصاد ایران شده که رکود در صنایعی نظیر مسکن و تولید لوازم خانگی را افزایش می‌دهد. چرا که تورم باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و نبود نقدینگی باعث کاهش تقاضا و درنتیجه سنگین‌تر شدن رکود در صنعت ورشکسته ایران می‌شود.

احتمال گران شدن قیمت آهن آلات

دلار در اواسط زمستان ۱۴۰۳ به بهای ۸۴ هزار تومان رسیده است و این امر زنگ خطر را برای جهش افسارگسیخته قیمت‌ها در همه بازارها به صدا درآورده است. به این ترتیب در بازار آهن نیز مسلماً شاهد دوره‌های جهش‌ تورمی قیمت‌ها و رکودهای سنگین پس از آن خواهیم بود و عدم وجود نقدینگی و نبود تقاضا نیز مانعی برای رشد قیمت آهن آلات نخواهد بود. قیمت آهن آلات تنها در صورتی ارزان می‌شود که نرخ دلار به محدوده‌های پایین‌تر از ۸۰ هزار تومان کاهش یابد.

سخن پایانی

به این ترتیب در چنین اقتصادی می‌توان اصلی‌ترین شاخصه بازار آهن را نبود امنیت مالی و افزایش ریسک‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد. ریسک‌های که هم برای فروشندگان و هم برای خریداران می‌تواند سردرگم کننده باشد؛ بنابراین حتماً معاملات خود در بازار آهن و سایر بازارها را به دور از هیجانات و محتاطانه انجام دهید.

در صورت نیاز به مشاوره رایگان برای خرید آهن آلات یا اطلاع از قیمت هر کیلو آهن امروز می‌توانید با کارشناسان فولاد ایرانیان به شماره ۴۲۲۱۴ – ۰۲۱ تماس بگیرید و یا با مراجعه به سایت فولاد ایرانیان https://www.fooladiranian.com از آخرین تغییرات قیمت در بازار آهن مطلع شوید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 1 میانگین: 5]