یارانه های نقدی به صورت مستمر و به طور دورهای پرداخت میشوند. مبلغ و نحوه پرداخت یارانه ها بسته به سیاست ها و بودجه دولت در هر سال تعیین میشود و ممکن است تغییر کند.این یارانه به طور معمول به صورت ماهیانه به حساب بانکی افراد واجد شرایط واریز میشود.
یارانه معیشتی یک برنامه کمک هزینه نقدی است که دولت به طور مرتب به شهروندان ایرانی پرداخت میکند. این یارانه به منظور کاهش فشار اقتصادی ناشی از افزایش قیمت ها و کمک به بهبود شرایط معیشتی مردم اجرا شده است.
یارانه های نقدی به صورت مستمر و به طور دورهای پرداخت میشوند. مبلغ و نحوه پرداخت یارانه ها بسته به سیاست ها و بودجه دولت در هر سال تعیین میشود و ممکن است تغییر کند.این یارانه به طور معمول به صورت ماهیانه به حساب بانکی افراد واجد شرایط واریز میشود. مبلغ پرداختی نیز بسته به شرایط اقتصادی و اجتماعی افراد، متفاوت است. در حال حاضر، یارانه ها طبق جدول زیر به حساب سرپرست خانوارها واریز می شود.
عنوان
تاریخ واریز
مبلغ(به ازای هر نفر)
یارانه خانوار دهک های ۱ تا ۳
بیست و پنجم هر ماه
۴۰۰ هزار تومان
یارانه خانوار سایر دهک ها مشمول
سی ام هر ماه
۳۰۰ هزار تومان
یارانه معیشتی خانواری که جزو دهکهای اول تا سوم قرار میگیرند، بیستوپنجم هر ماه به حسابشان واریز میشود. البته اگر قرار باشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به روال ماههای قبل عمل کند. مبلغ یارانه این گروه از یارانهبگیران، ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
اگر خانواری در بین دهکهای چهارم تا نهم جای میگیرند، سازمان هدفمندی زمان واریز یارانه آنها را پنج روز بعد از گروه اول یعنی سیام هر ماه تعیین کرده است. سرپرستان خانوار این دسته از یارانهبگیران هر ماه، یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به دستشان میرسد.
احتمال حذف یارانه برخی از خانوار ها در شهریور ماه
همچنین بر طبق قانون، وزارت تعاون، کار و رفاه مکلف است دوبار در سال اطلاعات اقتصادی و دهک بندی خانوارها را بر اساس دادههای ثبتی خانوارها بهروزرسانی کند. به همین دلیل، زمان جدید بهروزرسانی اطلاعات اقتصادی و دهکبندی خانوارها، شهریورماه خواهد بود.
با اصلاح نظام یارانه ای، دولت درحالی از سال ۱۴۰۱ اقدام به پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی کرد که در راستای عدالت در این پرداخت، قرار شد وزارت رفاه دو بار نسبت به به روز رسانی شناسنامه اقتصادی و دهکبندی خانوارها، آن هم براساس دادهها و درآمد سرانه خانوارها مانند حقوق و دستمزد فرد و خانواده، خودرو، حساب بانکی و تراکنشها، حساب ساتنا و پایا، فعالیت در بورس و… اقدام کند.
باتوجه به اینکه یکی از معیارهای دهکبندی خانوارها، تراکنشهای بانکی محسوب میشود، اما برخی افراد میگویند که به واسطه شرایط شغلیشان، گردش حسابهای بالایی برایشان ایجاد شده و شاید همین موضوع موجب شده تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوارشان در دهکبندی بالایی قرار بگیرند.
علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در این باره میگوید: مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، در بررسی گردش حساب، سه سال متوالی را لحاظ میکند. به این معنی که بحث پایا، ساتنا، شاپرک و مانده حساب برای سه سال متوالی بررسی میشود.
وی ادامه داد: اما افرادی هم هستند که شغلشان تنخواهدار و… است؛ این افراد باید برای اینکه با چالش مواجه نشوند حساب خود را از حساب تجاری جدا کنند تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوار آنها نیز اشتباهی رخ ندهد.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان همچنین در پاسخ به این سوال که مرحله بعدی به روزرسانی دهکبندی خانوارها چه زمانی اتفاق میافتد؟، اظهار کرد: طبق قانون، در صورتی که دولت شرایط به روزرسانی دادهها را داشته باشد باید شهریورماه شناسنامه اقتصادی خانوارها به روز رسانی شود.
محمدی با بیان اینکه یارانهبگیران فعلی براساس آخرین بهروزرسانی دهکها، یارانه خود را دریافت میکنند، افزود: افرادی که پیش از شهریورماه نسبت به دهکبندیها اعتراض و در سامانه ثبت اعتراض کردهاند، بعد از بررسی مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، دهکبندی آنها در مرحله جدید به روزرسانی تغییر میکند؛ به عبارتی دهک خانوارها تا دوره بعدی بهروزرسانیها غیر قابل تغییر بوده و مجدداً با دریافت دادههای ثبتی اقتصادی و اجتماعی، ارزیابی خواهد شد.
منبع:
خبر آنلاین
- نویسنده: گسترش نیوز