بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟ /  سهامداران بخوانند
بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟ /  سهامداران بخوانند

در جریان معاملات روز جاری، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت حدود ۰.۴۶ درصد (۱۰ هزار واحد) به پایان رسید و بازار همچنان در حوالی ۲.۱ میلیون واحد قرار گرفته است.

در جریان معاملات روز جاری، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران حدود ۱۰ هزار واحدی منفی شد. این منفی بودن ناشی از نمادهایی مانند فولاد، شستا، حکشتی و خودرو بود که به عنوان تأثیرگذاران منفی در روز جاری عمل کردند. ارزش معاملات در بازار بورس تهران نیز حدود ۵۲۰۰ میلیارد تومان بود و ارزش بازار در حدود ۷۵۰۰ هزار میلیارد تومان قرار گرفت. این ارقام نشان می‌دهد که اهالی بنیادی بازار همچنان به ارزش کاهشی بازار توجه می‌کنند، اما ارزش معاملات نشان دهنده جنبش و فعالیت در بازار است.

 برترین گروه‌های از نظر ارزش معاملاتی در روز جاری گروه‌های خودرویی و فلزات اساسی بودند که به ترتیب با ارزش معاملاتی ۴۲۵ میلیارد تومان و ۳۴۶ میلیارد تومان در رتبه‌های اول و دوم جای گرفتند. گروه انبوه سازی به محض کاهش ارزش معاملاتی در بازار خود را در بین هفت گروه برتر بازار جی می‌دهد و در طول معاملات روز جاری ارزش معاملاتی بیش از ۲۱۹ میلیارد تومان را به خود اختصاص داد.

 بازار امروز نشان می‌داد که خروج پول‌های از صندوق‌های درآمد ثبات در حال رخ دادن است این موضوع را به شکل خیلی امیدوار کننده می‌تواند این‌گونه دید که قرار است به سمت بازار بورس اوراق بهادار هدایت شود. اما در حالت بدبینانه‌تر باید گفت ممکن است این پول‌ها به سمت بازارهای موازی حرکت کند و باز بازار سرمایه در سکوت و فراموش غرق شود.

 نرخ بهره بین بانکی نیز باز هم رویه منفی را به خود دید و با افت‌های هفته‌های قبل از محدوده ۲۳.۸ درصدی در ۵ مهر ماه سال جاری به رقم ۲۳.۴۳ برای ۱۵ آذر ماه سال جاری رسیده است.

 اما در این روزها و ماه‌هایی که بازار سرمایه حال خوبی نداشت سازمان بورس اوراق بهادار تهران همچنان به دنبال سند سایزی برای خوب نشان دادن حال بازار است البته خیلی از اقدامات این سازمان قابل تقدیر است اما چیزی که مهم است وضعیت بعد سرمایه گذرای در بورس ایران است. از همین رو الزام ناشران به پرداخت سود نقدی مجامع ظرف ۴ ماه و الکترونیکی شدن حق تقدم‌ها از جمله اقداماتی است که می‌شود برای بازار در نظر گرفت.

 در طی هفته‌های قبل شاهد ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه بودیم و تا حوالی ۱۳ آذر ماه میزان ورود پول حقیقی‌ها به بازار بورس تهران بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان ثبت شد که خود رکورد خوبی برای بازار محسوب می‌شد اما در طی یکی دو روز اخیر با خروج ۲۳ میلیارد تومانی در ۱۴ آذر و ۳۲۹ میلیارد تومانی در ۱۵ آذر ماه (چهارشنبه هفته گذشته) خالص ورود پول حقیقی به بازار سرمایه به رقم حدود ۸۰ میلیارد تومان رسید.

 تا در نهایت با احتساب معاملات روز جاری خروج پول حقیقی از بازار سرمایه در آذر ماه سال ۱۴۰۲ به رقم ۳۲۰ میلیارد تومان برسد.

 بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران یکی دو روزی است که از روند صعودی خود فاصله گرفته است البته از منظر تکنیکالی شاخص کل در یک رویه صعودی قرار دارد و با تغییر رنگ چند کندل نمی‌توان از تغییر جهت و تغییر روند صحبت کرد. چرا که هر روند و تغییر روند تعاریف خاص خود را دارد.

 به هر حال شاخص کل مقاومت ۲.۱ میلیون واحدی را روبه‌ بالا شکسته است و این خود اتفاق خوبی برای بازار سرمایه محسوب می‌شود و از سویی با شکست هر مقاومت یا حمایت در بازار سرمایه همیشه این احتمال وجود دارد که نمودار قیمتی یک بازار دیگر به مقاومت و حمایت شکست شده باز گردد و به عنوان پولبک عمل کند. در حال حاضر بازار بورس تهران این موضوع را مد نظر دارد که شاخص کل در حال پولبک زدن به سطح مقاومت شکسته شده خود است.

 به همین خاطر احتمال دارد این رویه منفی برای روزهای آینده نیز ادامه دار باشد اما جمیع سیگنال‌های تکنیکالی افت شاخص برای مدت بیشتر را نشان نمی‌دهد مگر اینکه اتفاق خاصی در بازار رخ دهد. چرا که الگوی کلاسیک در نمودار شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ایجاد شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]