به گزارش اکو ایران، خودروسازی سایپا بر خلاف ایران خودرو و پارس خودرو ( شرکت زیر مجموعه خودش ) سود عملیاتی ثبت کرده است.
صورت های مالی سایپا نشان می دهد این خودروساز در نیمه اول ۱۴۰۳ حدود هزار و ۴۰۶ میلیارد تومان سود خالص عملیاتی ثبت کرده است.
نارنجی های جاده مخصوص در پایان شهریور سال جاری حول و حوش ۴۸ هزار ۲۳۰ میلیارد تومان درآمد عملیاتی در صورت های مالی خود ثبت کردند. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص در صورت های مالی خود بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی خود را در پایان ۶ ماهه اول امسال ۴۶ هزار ۸۲۵ میلیارد تومان اعلام کرده است.
سایپا در حالی سود خالص عملیاتی حاصل از تولید و فروش محصولات را در صورت های مالی خود ثبت کرده که شاهد هستیم ایران خودرو بیش از دو هزار و ۱۱۵ میلیارد تومان زیان عملیاتی دیده است.
آبی های جاده مخصوص تا پایان شهریور ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۳۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از مسیر فروش محصولات سواری خود درآمد کسب کردند.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص برای کسب این درآمد حدود ۱۴۱ هزار ۵۱۵ میلیارد تومان هزینه کردند.
پارس خودرویی ها هم به رغم اینکه زیر مجموعه سایپا محسوب می شوند اما بر خلاف شرکت مادر خود در بخش تولید و فروش زیان دیده اند.
پارس خودرویی ها در صورت های مالی خود مربوط به نیمه اول ۱۴۰۳ درآمد عملیاتی بیش از ۱۳ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان ثبت کردند. اما این خودروساز برای ایجاد این درآمد حول و حوش ۱۴ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان بابت بهای تمام شده درآمد عملیاتی خود هزینه کرده است.
بنابراین سومین خودروساز بزرگ کشور حدود ۷۵۷ میلیارد تومان زیان از ناحیه تولید و فروش محصولات خود در صورت های مالی ثبت کرده است.
بررسی صورت های مالی سه خودروساز بزرگ کشور نشان می دهد از مجموع ۴۶۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه از محصولات سواری و تجاری سبک سه خودروساز بزرگ کشور که در نیمه اول سال جاری تولید شده سهم ایران خودرویی ها حول و حوش ۵۲ درصد بوده است. سایپایی ها نزدیک به ۳۷ درصد از محصولات تولیدی را در خطوط تولید تکمیل کردند و الباقی یعنی حدود ۱۱ درصد نیز سهم تولید پارس خودرویی ها از تولید کل تا پایان تابستان امسال بوده است.
با توجه به سود ده بودن سایپا در بازه زمانی مورد بررسی به نظر می رسد این خودروساز توانسته رقیب سنتی خود را شکست دهد.
- نویسنده: اکوایران