پنج شنبه, ۲ مرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 146345
  • 09 نوامبر 2024 - 22:32
  • 119 بازدید
  • ۰ دیدگاه

شکست طرح نهضت ملی/ واقعیت متفاوت از آمار واحدهای تحویل شده

شکست طرح نهضت ملی/ واقعیت متفاوت از آمار واحدهای تحویل شده
شکست طرح نهضت ملی/ واقعیت متفاوت از آمار واحدهای تحویل شده

اکوایران: سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به عددسازی ها در مورد آمار تکمیل شده واحدهای نهضت ملی اعلام کرد: تاکنون فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی حمایتی تحویل شده است.

به گزارش اکو ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛‌ مسعود بیات‌منش، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، در مورد آمار واحدهای تکمیل شده در طرح نهضت ملی مسکن و برخی اظهارنظرها درباره عددسازی‌ها اظهار نظر کرد. 

طبق قانون جهش تولید مسکن، دولت مسئول تأمین اراضی، طراحی و نظارت بر ساخت واحدهای مسکونی حمایتی بر روی اراضی ۹۹ ساله است. مسکن با روش‌های مختلف و توسط متولیان متعدد در کشور در حال ساخت است. برخی عقیده دارند در ارائه آمار تمامی روش‌های ساخت باید ارایه شود و در مقابل دیدگاهی نیز وجود دارد که معتقد است آنچه قانون ساماندهی و جهش تولید مسکن بر عهده دولت نهاده است باید به عنوان آمار ارائه شود.

همچنین قانون جهش تولید مسکن تکمیل‌کننده قانون ساماندهی است که مسئولیت دولت را در تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد، کارگران، روستاییان و افراد محروم مشخص کرده است.

در ارائه آمار، همه بخش‌های ساخت مسکن، از جمله واحدهایی که توسط مردم و بخش خصوصی ساخته شده و یا در حال ساخت هستند، نیز در نظر گرفته می‌شود. اما اراضی واگذار شده تا زمانی که به مسکن تبدیل نشوند، تأثیری در افزایش عرضه مسکن ندارند.در آمارهای قبلی در خصوص واحدهای تکمیل شده نهضت ملی مسکن، قراردادهای واگذاری اراضی نیز به عنوان واحدهای تکمیل شده ذکر می شود، در حالی که این اراضی تا زمانی که به مسکن تبدیل نشوند، نقش موثری در رفع کمبود مسکن نخواهند داشت و آوردن چنین آماری با واقعیت مطابقت ندارد.

فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی حمایتی تحویل شده است

طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی موظف به ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بر روی اراضی ۹۹ ساله است و تمامی مراحل این پروژه باید توسط دولت انجام شود. در همین راستا، در طرح نهضت ملی مسکن بر روی اراضی ۹۹ ساله، تنها ۲۰ هزار واحد مسکونی تکمیل و تحویل داده شده است.

پیش از این، آماری منتشر شده بود که بر اساس آن ۶۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن تحویل داده شده است، اما از این تعداد، تنها ۲۰ هزار واحد مربوط به پروژه‌هایی است که مسئولیت آنها بر عهده دولت بوده است. این مقایسه نشان می‌دهد که سهم دولت در اجرای پروژه‌های مسکن در مقایسه با بخش خصوصی بسیار کم است و باید تلاش شود تا این دولت به تعهدات خود در این حوزه عمل نماید.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.