چهارشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 195680
  • 15 فوریه 2025 - 16:33
  • 43 بازدید
  • ۰ دیدگاه

زنگ خطر کم‌آبی در کشور به صدا درآمد/ ظرفیت سد کرج: تنها ۱۴ درصد

زنگ خطر کم‌آبی در کشور به صدا درآمد/ ظرفیت سد کرج: تنها ۱۴ درصد
زنگ خطر کم‌آبی در کشور به صدا درآمد/ ظرفیت سد کرج: تنها ۱۴ درصد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران از کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها نسبت به نرمال و بحران کم‌آبی در استان خبر داد و گفت: فقط ۱۴ درصد از ظرفیت سد کرج آب دارد.

به گزارش اکوایران، بهزاد پارسا، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران امروز -۲۷ بهمن- با بیان اینکه با وجود بارش‌های اخیر، میزان بارندگی در استان تهران همچنان ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال است، گفت: سد کرج در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارد و تنها ۱۴ درصد از ظرفیت این سد در شده است و این موضوع باعث شده که آب کافی به رودخانه کرج نرسد، در نتیجه کشاورزان پایین‌دست این رودخانه با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند.

او همچنین از تخصیص ۱۱۹ حلقه چاه اراضی کشاورزی به آب شرب استان تهران خبر داد و تاکید کرد: در مقابل، ۵۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌خانه‌ها به حوزه کشاورزی در شهرستان‌های بهارستان، رباط کریم، اسلامشهر و شهریار اختصاص یافته است. 

به گزارش تسنیم، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران تصریح کرد: این تخصیص‌ها برای جبران کمبود منابع آبی کشاورزی انجام شده است، اما نیاز به تدابیر بیشتر برای مقابله با بحران کم‌آبی در ماه‌های آینده وجود دارد.

پارسا به اجرای پروژه‌های آبرسانی کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: ۱۲ ایستگاه پمپاژ، ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران را تحت پوشش قرار داده است و در شهرستان شهریار، تعداد ایستگاه‌های پمپاژ از ۶ به ۴ کاهش یافت، اما با تخصیص ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار، این ایستگاه‌ها به بهره‌برداری خواهد رسید.

او اضافه کرد: ۲۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در شهرستان شهریار از این ایستگاه‌های پمپاژ بهره‌مند خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران در پایان از تثبیت مالکیت ۹۰۰ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه‌های غرب استان تهران خبر داد و گفت: برای این اراضی سند تک‌برگ به نام دولت صادر شده است و این اقدام در جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها و به حفظ منابع آبی و بهبود وضعیت زیست‌محیطی منطقه کمک می‌کند.

بحران کم‌آبی در ایران: کاهش ذخایر سدها و تشدید نگرانی‌ها

در سال‌های اخیر، کاهش شدید بارندگی، افزایش دمای هوا، رشد جمعیت و برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، بحران آب را به یکی از مهم‌ترین معضلات کشور تبدیل کرده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، ذخایر آبی سدهای کشور به طور قابل توجهی کاهش یافته و بسیاری از مناطق با محدودیت‌های جدی در تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی روبه‌رو هستند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، پنج سد اصلی تأمین‌کننده آب شرب تهران شامل سدهای کرج، طالقان، لار، لتیان و ماملو هستند. بر اساس اطلاعات موجود، مجموع ظرفیت این سدها ۱٬۸۸۸ میلیون مترمکعب است، اما در حال حاضر تنها ۲۳۶ میلیون مترمکعب آب در پشت این سدها ذخیره شده است که معادل ۱۲٫۵ درصد از ظرفیت کل آن‌هاست. 

همچنین به گزارش تسنیم، در ۱۱۳ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا بیست‌وسوم دی‌ماه) در مجموع ۵ میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های ایران شده که نسبت به ورودی ۵ میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعبی آب به سد‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۳درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، ۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌های کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۷ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۴درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود ۲۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۴۴ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۵۶ درصد این ظرفیت خالی است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
حادثه در خط پنج مترو تهران؛ واگن از لکوموتیو جدا شد 16 آوریل 2025

حادثه در خط پنج مترو تهران؛ واگن از لکوموتیو جدا شد

اکوایران :‌صبح امروز یکی از قطارهای خط پنج متروی تهران دچار نقص فنی جدی شد و واگن از لکوموتیو جدا شد، این حادثه باعث توقف کامل حرکت قطار و حیرت و سردرگمی شدید مسافران در مسیر ریلی شد.

آغاز قطع موقت آب مشترکان بدمصرف تهران 16 آوریل 2025

آغاز قطع موقت آب مشترکان بدمصرف تهران

سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران از اجرای محدودیت‌های آبی برای مشترکان بدمصرف و اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی پرمصرف در صورت بی‌توجهی به اخطارها و هشدارهای کاهش مصرف آب خبر داد.

چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد 16 آوریل 2025

چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد

با وجود اعلام وزیر راه و شهرسازی درباره پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی به دهک‌های ۱ تا ۴، تصمیم اخیر هیئت عالی بانک مرکزی مبنی بر حذف دهک چهارم از دریافت این تسهیلات، وعده وزارت راه را عملاً بی‌اثر و بی‌نتیجه کرد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.