دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 199139
  • 24 فوریه 2025 - 22:35
  • 105 بازدید
  • ۰ دیدگاه

کانون های پرریسک پایتخت/لیست مناطق پر تراکم

کانون های پرریسک پایتخت/لیست مناطق پر تراکم
کانون های پرریسک پایتخت/لیست مناطق پر تراکم

اکوایران: تراکم بالای جمعیت، تعداد زیاد ساختمان‌های آسیب‌پذیر و گستردگی بافت فرسوده از جمله مهم‌ترین مؤلفه‌های ریسک در تهران هستند. طبق آمار رسمی، مناطق ۱۰، ۱۷، ۱۴ و ۸ بیشترین تراکم جمعیتی را دارند، در حالی که مناطق ۴، ۱۸ و ۲۰ از نظر تعداد ساختمان پیشتازند. همچنین، بیش از ۳,۷۰۰ هکتار از مساحت شهر در محدوده بافت فرسوده قرار دارد و بیش از یک میلیون نفر در این مناطق زندگی می‌کنند.

علی بیت اللهی ،رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری در کانال تلگرامی اش با اشاره به برخی از مولفه های ریسک در تهران بزرگ نوشت :‌تهران بر اساس آمار ۱۳۹۵(آخرین آمار سراسری نفوس و مسکن، مرکز آمار ایران)، ۸،۶۹۳،۷۰۶ نفر جمعیت ساکن داشته است. تعداد واحدهای مسکونی شهر تهران را حدود ۳ میلیون ۱۵۰ هزار واحد(حدود ۷۰% کل واحدهای مسکونی استان تهران) برآورد کرده ایم. 

در شهر تهران، مناطق ۱۰ ( غرب نواب، جنوب خیابان آزادی، خ کمیل و امام خمینی، شمال شرق میدان شمشیری) ، منطقه ۱۷( جنوب منطقه ۱۰ و محدوده بین غرب نواب، شرق سعیدی، جنوب خ قزوین و شمال خ زمزم)، منطقه ۱۴( محدوده شرق و جنوب شرق تهران، ضلع جنوب پیروزی، شمال شرق میدان خراسان، غرب بسیج مستضعفان) و منطقه ۸ ( محدوده های مجیدیه، نارمک، تهران پارس و …) دارای بیشترین تراکم جمعیت ساکن هستند. 

تعداد کل ساختمان های تهران حدود ۱۲۰۰۰۰۰ دستگاه است (تعداد واحدهای مسکونی شهر تهران بر اساس آمار ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران ۲۲۱۴۲۹۸ واحد بوده و نسبت واحد مسکونی به کل ساختمان های شهر تهران حدود ۱٫۸۵ است، تعداد واحدهای مسکونی تهران در سال ۱۴۰۳ حدود ۳ میلیون ۱۵۰ هزار واحد برآورد شده )، این تعداد در سال ۱۳۷۵ حدود ۸۹۵۲۸۸ دستگاه ساختمان ( البته فقط مسکونی) برآورد شده بود. 

مناطق ۴ ( نارمک، تهران پارس و … در شرق و شمال شرق تهران) و ۱۸ ( یافت آباد، آذری و .. در جنوب غرب) و ۲۰ ( ری و … در جنوب تهران) از نظر تعداد ساختمان دارای بیشترین تعداد می باشند. از نظر تعداد ساختمان های بدون اسکلت مناطق ۴ و ۱۶ ( حوالی ایستگاه راه آهن، جنوب تهران) و ۲۰ تعداد بیشتری از ساختمان های بدون اسکلت را دارا هستند. 

مناطق ۱۰ و ۱۷ و ۱۸ دارای بالاترین تراکم ساختمانی در سطح شهر تهران است و مناطق ۱۰ ، ۱۷ ، ۱۲ ، ۱۶ ، ۱۱ ، ۱۴ ، ۸ ، ۲۰ و ۱۸ نسبت به سایر مناطق دارای تراکم بیشتر ساختمان های آسیب پذیر هستند که در این میان مناطق ۱۰ و ۱۷ دارای وضعیت نامطلوب تری هستند. 

85

 در شهر تهران مناطقی مانند منطقه ۱۰ ( بین نواب و آزادی و خیابان قزوین )، منطقه ۱۲( بازار، ۱۵ خرداد، مولوی و …)، منطقه ۱۷ ( جنوب منطقه ۱۰، بین قزوین و زمزم)، جنوب شرق منطقه ۷، غرب منطقه ۱۴، منطقه مرکز و شمال غرب منطقه ۱۶، منطقه ۲۰، ۱۸، ۱، ۳ و ۶  بطور پراکنده، غرب منطقه ۸ و ۱۹ و منطقه ۴ بطور پراکنده دارای معابر کمتر از ۶ متر هستند. اغلب این مناطق هم دارای تراکم جمعیتی بالا و هم ساختمان های با کیفیت نازل هستند.

از کل مساحت شهر تهران بیش از  ۳۷۰۰ هکتار آن بافت فرسوده است ( حدود ۶% مساحت) واز تعداد کل پلاک های ساختمانی تهران، بیش از ۲۰۰۰۰۰ پلاک در بافت فرسوده واقع شده ( حدود ۱۷% تعداد کل پلاک ها) واز کل جمعیت ساکن تهران، بیش از ۱۱۰۰۰۰۰ نفر در بافت فرسوده زندگی می کنند( حدود ۱۴% جمعیت کل).

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.