چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 216249
  • 16 آوریل 2025 - 17:33
  • 65 بازدید
  • ۰ دیدگاه

چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد

چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد
چرخش رویکرد در پرداخت وام ودیعه؛ دهک ۴ خط خورد

با وجود اعلام وزیر راه و شهرسازی درباره پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی به دهک‌های ۱ تا ۴، تصمیم اخیر هیئت عالی بانک مرکزی مبنی بر حذف دهک چهارم از دریافت این تسهیلات، وعده وزارت راه را عملاً بی‌اثر و بی‌نتیجه کرد.

به گزارش اکوایران،‌ در حالی که پیش‌تر فرزانه صادق مالواجرد، سرپرست وزارت راه و شهرسازی، از پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی به مستأجران دهک‌های ۱ تا ۴ خبر داده بود، تصمیم جدید هیئت عالی بانک مرکزی نشان داد که سیاست‌های اعلامی وزارتخانه الزاماً به معنای اجرای کامل آن‌ها نیست.

بر اساس مصوبه جدید بانک مرکزی، دهک چهارم از فهرست دریافت‌کنندگان این وام حذف شده و بدین ترتیب، بخشی از مستأجران کم‌درآمد، از شمول حمایت‌های وعده‌داده‌شده خارج شده‌اند. این تغییر در شرایط پرداخت تسهیلات، نه تنها دایره پوشش طرح را کوچک‌تر کرده، بلکه نگرانی‌هایی را نسبت به کارآمدی وعده‌های حمایتی دولت در ساماندهی بازار اجاره ایجاد کرده است.

طبق شرایط جدید، وام ۴۰۰ میلیونی فقط به مستأجران دهک‌های اول تا سوم تعلق می‌گیرد؛ آن هم تنها در صورتی که متقاضی فاقد سابقه مالکیت مسکن باشد و از سوی نهادهای حمایتی معرفی شود. این در حالی است که هدف اصلی از اجرای این طرح، بهبود وضعیت بازار اجاره و کاهش فشار اقتصادی بر خانوارهای کم‌درآمد عنوان شده بود.

هیئت عالی بانک مرکزی در راستای حمایت از مستاجران کم‌درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور و خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان مُعسر، مصوبه‌ای برای تخصیص قرض‌الحسنه مسکن محرومین به مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان را تصویب کرد.

این تسهیلات به ساخت، خرید و کمک ودیعه مسکن اختصاص دارد و با معرفی و تأیید متقاضیان از سوی دستگاه‌های مذکور و تأیید سامانه رفاه ایرانیان برای متقاضیان سه دهک اول درآمدی اعطا خواهد شد.

در خصوص ودیعه مسکن، سقف این وام در تهران به ۲۷۵ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ تا ۲۱۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۴۰ میلیون تومان و در روستاها ۵۵ میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین، وام مسکن روستایی با رشد ۵۰ میلیون تومانی، به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.