رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان ساعت گفت: قاچاق ساعت نداریم و بیشترین شکایات مربوط به قیمت، اصل بودن برند و تعزیرات است.
بازار، گروه اصناف و بازرگانی: رئیس اتحادیه سازندگان، فروشندگان و تعمیرکاران ساعت تهران در نشستی که به مناسبت برگزاری دومین دوره نمایشگاه ساعت برگزار می شد گفت: فروش و تقاضای خرید ساعت به دو دلیل کرونا و کاهش قدرت خرید ایرانی ها در ده سال گذشته به یک ششم رسیده است.
محمدرضا عمرانی،رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان ساعت در پاسخ به این سئوال بازار که بیشترین شکایات در اتحادیه مربوط به چه مواردی است، بیشترین شکایات مربوط به سه مورد قیمت، اصل بودن برند و تعزیرات است.
وی گفت: دومین نمایشگاه تخصصی ساعت تهران که توسط اتحادیه مورد تائید است از ۴ تا ۸ بهمنماه ۱۴۰۳ در برج میلاد برگزار میشود.
این رویداد با حضور ۳۸ شرکت داخلی و خارجی، فرصتی منحصربهفرد برای معرفی تازهترین دستاوردها و محصولات صنعت ساعتسازی است و بستری مناسب برای ایجاد تعامل میان تولیدکنندگان، واردکنندگان، نمایندگان فروش و مصرفکنندگان فراهم کرده است.
مشاور عالی اتاق اصناف تهران در خصوص اهمیت این رویداد اظهار داشت: نمایشگاه تخصصی ساعت تهران با هدف نمایش اصالت، کیفیت و نوآوری در صنعت ساعتسازی برگزار میشود. در این نمایشگاه، برندهای معتبر داخلی و بینالمللی، مجموعهای از ساعتهای مچی، دیواری و هوشمند را در فضایی به وسعت ۳ هزار مترمربع و در سه سالن برج میلاد به نمایش خواهند گذاشت.
وی افزود: یکی از نکات برجسته این نمایشگاه، تمرکز ویژه بر ارائه کالاهای اصیل و باکیفیت است. حساسیت بالایی در انتخاب شرکتکنندگان به خرج داده شده تا حقوق مصرفکنندگان حفظ شود. همچنین فضایی مجزا برای نمایش محصولات برندهای داخلی طراحی شده است که شامل ساعتهای تولید داخل و خدمات پس از فروش میشود.
وی پیش بینی کرد: این نمایشگاه روزانه میزبان بیش از ۱۰ هزار بازدیدکننده باشد. عمرانی در ادامه با اشاره به جنبههای تجاری این رویداد گفت: این نمایشگاه، علاوه بر مخاطبان عمومی، فرصتی برای نمایندگان فروش و مغازهداران فراهم کرده تا سفارشات خود را به صورت مستقیم ثبت کنند. همچنین شرکتهای واردکننده و تولیدکننده داخلی، فضایی برای تعامل و گسترش شبکه فروش خود در سراسر کشور خواهند داشت.
دومین نمایشگاه ساعت تهران، علاوه بر نمایش کالاهای لوکس و باکیفیت، نگاهی ویژه به تغییرات سبک زندگی و تأثیر فناوری بر این صنعت دارد. عمرانی همچنین تأکید کرد: ساعت، فراتر از ابزاری برای نمایش زمان، به بخشی از هویت و سبک زندگی افراد تبدیل شده است. این نمایشگاه فرصتی است برای مشاهده روندهای جدید و ایجاد ارتباط میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نهایی.
محمدرضا عمرانی، رئیس اتحادیه سازندگان، فروشندگان و تعمیرکاران ساعت تهران افزود: ساعت مچی در کشور تولید نمیشود و هیچ وقت هم انجام نمیشده است؛ صرفا در گذشته مونتاژ یکسری برندها را داخل ایران داشتیم و برای ساعتهای طلا نیز موتور وارد و در داخل کشور ساخته میشده است.
عمرانی با اشاره کوچک بودن حجم این صنعت در جهان افزود: مصرف ساعت مانند موبایل پایین است و توجیهپذیر نیست که برندهای خارجی در ایران کارخانه راهاندازی کنند.
وی ادامه داد: ساعت دیواری هم چون زیرمجموعه لوازم خانگی است و بعد از این که واردات لوازم خانگی به کشور ممنوع شد، تولید ساعت دیواری داخلی انجام شد.
قاچاق ساعت به صرفه نیست
عمرانی گفت: هزینههای واردات ساعت پایین است و به همین دلیل قاچاق صرفه اقتصادی ندارد و واردات قاچاق ساعت نداریم؛ چرا که هزینه واردات قاچاق بیشتر از هزینههای قانونی واردات تمام میشود.
مشاور عالی مناطق آزاد کشور، اضافه کرد: قدرت اقتصادی مردم پایین آمده و همین باعث تمایل به خرید محصولات «هایکپی» شده است. این یک واقعیتی است که در بازار ایران اتفاق افتاده است و مردم قدرت خرید از یک برند شناخته شده را ندارند و به دنبال این تقاضا، عرضه محصولات غیراصل هم رخ میدهد. عمرانی مطرح کرد: مردم با حضور در نمایشگاه میتوانند مستقیم با واردکنندگان برند اصلی آشنا شوند. علاوه بر این اتحادیه این آمادگی را دارد که اطلاعات برندهای ثبت شده را به مردم ارائه کند. مورد بعدی هم بحث خدمات پس از فروش ثبت شده است، ثبت کردن خدمات پس از فروش شرکتهای معتبر با ارائه مدارک بینالمللی ممکن است.
به گفته رئیس اتحادیه سازندگان، فروشندگان و تعمیرکاران ساعت تهران، شرکتهای خارجی به دلیل تحریم و این که میترسند بگویند با ایرانیها کار میکنند، اسم شرکتهای ایرانی را از سایتهای خود برداشتهاند و این وظیفه گردن اتحادیه افتاده تا خدمات پس از فروش شرکتها را مورد تائید قرار بدهند.
عمرانی تصریح کرد: فروش و تقاضای خرید ساعت به لحاظ تعداد در ده سال گذشته به یک ششم رسیده است. علاوه بر افزایش قیمت دلار بحث فراگیری کووید هم در کاهش مصرف ساعت موثر بوده است.
وی گفت: واردات ساعت در سالهای گذشته خیلی کم شده و به دلیل این که مردم در سفرهای خارجی ساعت میخرند، نمیتوانیم آمار دقیقی از میزان بازار ساعت ارائه دهیم.
عمرانی بیان کرد: واردات ساعت از سه مقصد سوئیس که مهد بسیاری از برندها است، ژاپن و چین انجام میشود. ساعتهای ژاپنی با قیمت پایینتر و تکنولوژی بالا بیشترین مصرف را در ایران دارند. بیشترین تولید ساعت در دنیا هم متعلق به چین است.
وی درخصوص قیمت ساعت نیز گفت: قیمت ساعت از یک میلیون تومان شروع میشود و ساعتهای خاصی که روی آنها الماس کار شده به قیمتهای میلیاردی هم میرسد؛ ساعتهایی که برای مصرف روزانه خریداری میشود عموما زیر ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارند و به طور میانگین مردم ساعتهایی با قیمت ۵ تا ۸ میلیون تومان میخرند.
عمرانی همچنین گفت: ساعت هوشمند یک بازار جدیدی ایجاد کرده که ربطی به ساعت قدیمی مچی ندارد و نسل جدید از این مدلها استفاده میکند. فقط بازار فروش یک برند از ساعت هوشمند با کل فروش بازار ساعت مچی برابری میکند.
- نویسنده: تحلیل بازار