رئیس جامعه انجمنهای راهنمایان گردشگری گفت: حدود ۲ هزار نفر بیمه شده راهنمای گردشگری داریم که تمام آنها بیکار شدهاند.
به گزارش بازار، محسن حاجیسعید، رئیس جامعه انجمنهای راهنمایان گردشگری درباره میزان خسارتی که به صنف راهنمایان گردشگری وارد شده است، عنوان کرد: «مشخصا میزان خسارتی که برای حوزه راهنمایان گردشگری به وزارتخانه اعلام کردهایم، برای هر ماه ۲۰۰ میلیارد تومان است. راهنمایان گردشگری بخشی از همین مردمی هستند که در فضای مجازی پای کشور ایستاند. آنها به واسطه تسلطشان به زبان و حضور فعال در فضای مجازی، جریانسازی کردند چراکه این افراد به واسطه اینکه ماهیت شغلیشان به کشور گره خورده است، عِرق دو چندان به کشور دارند. اما در این مواقع که حرف از کمک زده میشود، اغلب به صورت ناچیز یا دیرهنگام ارائه میشود. امیدواریم وضعیت کشور به سمتی برود که گردشگری به حالت عادی برگردد و ما هیچ وقت نیاز به حمایت و کمک مالی دولت نداشته باشیم.»
دستکم ۵ هزار نفر از راهنمایان گردشگری، بیکار شدهاند
وی همچنین درباره تعداد راهنمایان گردشگری که شغل خود را از دست دادهاند، گفت: «نزدیک به ۲ هزار نفر راهنمای گردشگر داریم که درآمدشان صرفا از طریق همین شغل است و درآمد جانبی دیگری ندارند. بنابر آمار بیمهای که ما داریم، از بین ۱۵، ۱۶ هزار راهنمای گردشگری که آموزش دیدهاند، ۲ هزار نفرشان فقط از همین راه درآمد کسب میکنند. وقتی در مورد تعداد صحبت میکنیم، منظور افرادی هستند که بیمهشان در سازمان تامین اجتماعی تحت عنوان راهنمایان گردشگری ثبت شده است و اگر جای دیگری شاغل باشند، امکان استفاده از بیمه راهنمایان را ندارد.»
این فعال حوزه گردشگری ادامه داد: «حدود ۲ هزار نفر بیمه شده راهنمای گردشگری داریم که تمام آنها بیکار شدهاند. البته شاید حدود ۳ هزار نفر دیگر هم از میان کسانی باشند که در حوزه گردشگری، نیمه فعال کار میکنند یا راهنمای گردشگری شغل دومشان است و آنها هم آسیب دیدهاند. اما از میان کسانی که نه بیمه بیکاری و نه شغل دیگری دارند، حدود ۲ هزار نفر بیکار شدهاند. راهنما اگر فعالیت داشته باشد حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان در سال درآمد دارد. حال حساب کنید این تعداد افراد و این مدت بیکاری که همچنان ادامه دارد، چه قدر ضرر میشود؟ اگر عدد حداقلی بگوییم ۲۰۰ میلیارد تومان خسارتی است که ماهانه وارد میشود. حال اگر یک ساله در نظر بگیریم، ۲ و نیم همت میزان خسارتی است که این قشر به دلیل بیکاری با آن مواجه شدهاند.»
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری در پایان خاطر نشان کرد: «یک سری اقداماتی هم وجود دارد که مطرح کردن آن در شرایط کنونی شاید آرمانی باشد، اما به هر حال بعد از جنگ باید با بودجههای متفاوتی، ایران حضورش را در نمایشگاههای بینالمللی پررنگتر از قبل کند. حوزه گردشگری وقتی در شوک فرو میرود نباید در آن باقی بماند. این امر ابتدا باید فهمش در دولت به وجود بیاید که گردشگری، هم نیاز به حمایت مالی برای جبران خسارت دارد و هم نیاز دارد پررنگتر از قبل در نمایشگاههای بین المللی حضور پیدا کند. همچنین باید از اینفلوئنسرهایی که شاید بزرگ نباشند، اما در مقیاس کوچکی که دنبالکننده دارند اثر میگذارند، دعوت کرد تا بخشی از واقعیتهای امروز ایران به نمایش بگذارند؛ چراکه در تصور مردم دنیا، ایران الان یک ویرانه است. در حالی که درست است که خسارت دیدهایم، افرادی عزیزان خود را از دست داده و نگران حمله دوباره هستیم، اما داریم عادی زندگی میکنیم. گردشگری ابزاری است که نشان دهد که ما قویتر از این هستیم که در ۱۲ روز از بین رفته باشیم.»
- نویسنده: تحلیل بازار