مدیرکل محیطزیست قم، گفت: رهاسازی حقابههای سد ۱۵ خرداد با هدف احیای منابع آبی و حمایت از اکوسیستم منطقه، از امروز چهارشنبه آغاز شد و به مدت چهار شبانهروز ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدحسین بازگیر با اشاره به ایجاد پدیده وارونگی دما در روزهای سرد سال، گفت: کاهش دما همراه با پایداری جو، موجب میشود لایهای از هوای گرم روی هوای سرد نزدیک به سطح زمین قرار گرفته و پدیده اینورژن یا وارونگی دما ایجاد شود.
وی افزود: در چنین شرایطی آلایندههای جوی ناشی از خودروها، صنایع، نیروگاهها و وسایل گرمایشی در سطح زمین انباشته شده و منجر به آلودگی هوا میشود و تنها راه حل ممکن، کاهش انتشار آلایندهها تا زمان تغییر شرایط جوی است.
مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه در این شرایط فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده باید محدود شود، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش آلودگی هوا، استفاده کمتر شهروندان از وسایل نقلیه شخصی است.
وی با بیان اینکه در ماههای مهر و آبان، هوای شهر قم ۷ روز ناسالم بوده است، تصریح کرد: استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پیاده روی و استفاده از دوچرخه، همراه با اقداماتی همچون درختکاری و جلوگیری از پسماندسوزی، از جمله الزاماتی است که برای سلامتی خودمان و فرزندانمان باید مورد توجه قرار دهیم.
بازگیر گفت: با توجه به ابلاغ برنامه منابع و مصارف سد پانزده خرداد و ضرورت توزیع سهم محیط زیستی رودخانه قمرود، رهاسازی از این سد، رأس ساعت ۸ صبح امروز با دبی اولیه ۱۵ مترمکعب در ثانیه آغاز شده و به مدت حداقل ۴ شبانه روز ادامه خواهد داشت.
مدیرکل محیطزیست استان قم افزود: این میزان حقابه محیط زیستی رودخانه قمرود، با توجه به حجم بسیار اندک نسبت به نیاز آبی، دبی حداقلی و برداشت های غیرمجاز در مسیر، به دشت های تشنه پایین دست نخواهد رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله پنجکیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰٫۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews