ایجاد جریان پژوهشی با هدف علم‌پروری قرآن کریم
ایجاد جریان پژوهشی با هدف علم‌پروری قرآن کریم

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با ابراز امیدواری از ایجاد یک جریان پژوهشی خالصانه در جهت علم‌پروری قرآن کریم، گفت: این موقعیت امروز و در زمان ما به وجود آمده است، بنابراین سعی کنید که در پژوهش‌ها واقعیت‌های علمی قرآن مورد تحقیق قرار بگیرد.

– اخبار استانها –

به گزرش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دومین همایش بین‌المللی قرآن و علم که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، اظهار داشت: خداوند متعال در آیه ۳۰ سوره فرقان نسبت به شکایت پیامبر (ص) از امت خویش در صحرای محشر می‌فرماید «وَقَالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْءَانَ مَهْجُورًا»؛ «و پیامبر [درقیامت] می‌گوید: ای پروردگار من همانا قوم من این قرآن را مهجور گذاشتند».

وی با بیان اینکه بیشتر مفسرین معنای مهجور ماندن قرآن را به متروک گذاشتن این کتاب آسمانی تعبیر کردند، افزود: این تعبیر درستی نیست، زیرا از زمان اولیه یعنی بعثت پیامبر(ص) تا به امروز قرآن همیشه مورد احترام مسلمانان جهان بوده تا جایی که هر جسارتی می‌خواست به اسلام صورت بگیرد، در توهین به قرآن  تبلور پیدا می‌کرد، بنابراین قرآن به عنوان اینکه اساس هویت جهان اسلام بر مبنای وحی است، همیشه مورد اعتقاد همه مسلمانان بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: تعداد دیگری از مفسرین این مهجور ماندن را به جدی نگرفتن قرآن تعبیر کردند، به این معنا که مسلمانان قرآن را به عنوان مبنایی که می‌تواند راهگشای زندگی اجتماعی آن‌ها باشد، درک نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه در طول خلافت بنی‌عباس قرآن بین مردم مهجور مانده بود، اضافه کرد: آنان می‌دانستند که اگر مردم در آموزه‌های قرآن اندیشه و تفکر کنند دیگر حاضر به تمکین از نظام مستبدانه و دیکتاتوری آن‌ها نخواهند بود.

بزرگ‌ترین ظلم به قرآن ورود اندیشه‌ مدرنیته به کشورهای اسلامی

علم‌الهدی ورود اندیشه‌های مدرنیزاسیون به کشورهای اسلامی را بزرگ‌ترین ظلم به قرآن کریم معرفی کرد و گفت: کشورهای غربی به دلیل ظلم‌ها و آزارهایی که بر اساس نظام انگیزسیون دریافت کرده بودند، اعتقاد داشتند که برای توسعه علم و رشد حرکت‌های علمی باید با دین مبارزه کرد، این‌گونه انسان می‌تواند در عرصه کمال انسانی و زندگی موفق شود.

وی تصریح کرد: بنابراین با ورود این اندیشه به کشورهای اسلامی، واقعیت هدایتی قرآن کریم برای بشر نادیده گرفته شود و افراد فکر می‌کردند تنها باید قرائت قرآن را به عنوان ذکر انجام دهند، در حالی‌ که واقعیت‌های علمی و جریان‌های سازنده هدایتی قرآن راهگشای پیشرفت بشر در تمام ابعاد فضائل انسانی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حاکمیت ۴۵ ساله نظام اسلامی در کشور ابراز کرد: انقلاب اسلامی ما مولود قرآن‌نگری و قرآن‌آموزی بود، اما متأسفانه تا امروز در مورد جدی انگاری قرآن حرکت قابل‌ توجهی انجام نداده است.

وی با بیان اینکه ابتدا مرحوم شهید رئیسی طرح اصلی قرآن و علم را مطرح کرد، تأکید کرد: اینکه مسئله قرآن و علم به‌صورت یک جریان پژوهشی عمیق صورت بگیرد به‌وسیله این شهید بزرگوار رقم خورد و فرصتی شد تا مسئولان این پژوهشکده در این مسیر قدم بردارند.

ایجاد جریان پژوهشی با هدف علم پروری قرآن کریم

علم‌الهدی با ابراز امیدواری از ایجاد یک جریان پژوهشی خالصانه در جهت علم پروری قرآن کریم، گفت: امتیاز خاتمیت پیامبر اکرم(ص) و اینکه قرآن کریم آخرین کتاب هدایتی برای بشر باشد برای این بوده است که این کتاب آسمانی می‌تواند در طول زمان حیات بشر پاسخگوی اکتشافات و ابتکارات علمی و استعدادهای کامل انسانی باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با ابراز امیدواری در خصوص انتشار آثار علمی قرآن در بازار فکری جهان و توسعه گرایش انسان‌ها به قرآن اضافه کرد: الحمدالله این موقعیت امروز و در زمان ما به وجود آمده است، بنابراین سعی کنید که در پژوهش‌ها واقعیت‌های علمی قرآن  مورد تحقیق قرار بگیرد.

انتهای پیام/۲۸۲/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]