فرقه‌های ‌نوظهور چه ویژگی‌هایی دارند؟
فرقه‌های ‌نوظهور چه ویژگی‌هایی دارند؟

همایش جهاد تبیین با موضوع جریان‌شناسی معنویت‌های نوظهور در مرکز استان کردستان برگزار شد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، همایش‌ جهاد تبیین با موضوع جریان‌شناسی معنویت‌های نوظهور پیش‌ازظهر امروز در مراسم در اردوگاه سلیمان خاطر این شهر برگزار شد.

حمیدرضا مظاهری سیف از اساتید حوزه و دانشگاه در این نشست با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در چند دهه اخیر مطرح شده، در کشور به عنوان معنویت‌های نوظهور و در دنیا جنبش‌های دینی شناخته می‌شود، اظهار داشت: آمار دقیقی از تعداد این جنبش‌ها وجود ندارد. بیش از ۳۰۰ مورد این جریان‌ها در کشورمان فعالیت دارند و بسیاری دیگر هنوز شناخته نشده‌اند.

وی گفت: برخی از این جنبش‌ها به صورت فرقه‌ای عمل کرده و شیوه‌های مختلفی را برای کنترل و محدود کردن اعضا به‌کار می‌برند. اخیرا نیز با فعالیت رسانه‌‌ای و تبلیغات گوناگون در تلاش‌اند تا مخاطبان گسترده را به خدمت بگیرند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: جریان منافقین مشخص هستند و جریانات معنوی نوظهور نیز این ویژگی‌ها را داشتند اما تحولات چند دهه اخیر باعث شده که ساختارها کنار برود و به صورت موج‌های مختلف خود را نشان دهند. اخیرا با جریان تفکر نو مواجه هستیم.

وی افزود: در دهه ۴۰ و ۵۰ برخی از عرفان‌های شرقی نظیر هارکریشنا و برخی جریان‌های یوگه، کریشنا مورتی و… به ایران راه یافت. همچنین در دهه ۵۰ آثار کارلوس کاستاندا گسترش و نشر داده شد اما بعد از دو دهه جلوی این فعالیت‌ها گرفته شد.

مظاهری سیف عنوان کرد: فرق ضاله، گروه‌هایی هستند که تغییراتی در باورها یا آیین‌های دینی به وجود می‌آورند، و موجب گمراهی مردم می‌شوند. معمولاً افرادی که این تغییرات را در باورها، اعمال و آیین‌های دینی به وجود می‌آورند، مدعی هستند که پیامبر و امام معصوم هستند و از سوی خداوند مأموریت تغییر و اصلاح دین را پیدا کرده‌اند. همیشه در طول تاریخ در برابر پیامبران و اولیای الهی چنین مدعیانی وجود داشته‌اند؛ امروزه نیز افراد زیادی وجود دارند که در کشورهای مختلف جهان ادعاهای دروغین مطرح می‌کنند. برای اثبات هر باوری باید آیه قرآن و یا روایت دینی وجود داشته باشد و یا از بزرگان نقل شده باشد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به فعالیت‌های این جریانات تحت عناوین مختلف اشاره و بیان کرد: قدرتمندترین جریانی که با استفاده از منابع عمومی و سازماندهی‌شده در کشورمان فعالیت می‌کند، یوگاست، جریان یوگا در نگاه اول شاید به عنوان ورزش و سلامتی در نظر گرفته شود اما در کل هدف جریان معنوی است.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: در تمام استان‌ها کمیته یوگا فعال و به سرچشمه وصل هستند. بیش از ۵۰ درصد مجله یوگا رویکرد معنوی دارد. یوگا به کودکان نیز آموزش داده می‌شود که جریان خطرناکی است.

مظهری سیف در پایان به جریانات اغتشاشات سال ۱۴۰۱ گریزی زد و یادآور شد: در آن دوران بسیاری از همین جریان‌ها ادعاهای واهی مطرح کرده و پیام‌های مختلفی به زنان ایرانی دادند.

انتهای پیام/۴۸۱/.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]