استاندار گیلان: با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مواجهیم
استاندار گیلان: با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مواجهیم

استاندار گیلان تغییر کاربری اراضی کشاورزی و مهاجرت از روستا به شهر را از پیامدهای عدم صرفه اقتصادی کاشت برنج برای کشاورزان دانست.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، دومین جشنواره نیشکر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، در روستای کلسر شهرستان صومعه‌سرا برگزار شد.

استاندار گیلان در این مراسم با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تعداد جشنواره‌های محلی مشابه جشنواره نیشکر (سیاه شکر)، اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی نقش مهمی در حفظ و نگهداری فرهنگ، آداب و رسوم، و همچنین دستاوردهای این سرزمین باستانی در برابر نفوذ فرهنگ‌های بیگانه ایفا می‌کند.

حق‌شناس با تأکید بر اهمیت توسعه جشنواره‌های محلی در استان گیلان گفت: چنین جشنواره‌هایی برای نسل‌های پیشین خاطره‌انگیز بوده و به معرفی فرهنگ و آداب و رسوم محلی به نسل جوان کمک شایانی می‌کند. لذا ضروری است که تمامی دهیاران، بخشداران و شهرداران برگزاری این‌گونه جشنواره‌ها را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه گیلان به عنوان محور تولید برنج در کشور شناخته می‌شود، افزود: هر شالیکار به طور متوسط سالانه بین ۱۳۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کند که بخشی از این درآمد برای هزینه‌های کاشت و داشت صرف می‌شود؛ بنابراین، درآمد ماهانه بسیاری از کشاورزان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است.

استاندار گیلان تغییر کاربری اراضی کشاورزی و مهاجرت از روستا به شهر را از پیامدهای عدم صرفه اقتصادی کاشت برنج برای کشاورزان دانست و تأکید کرد: برای بهبود وضعیت برنج باید به واقعی‌سازی قیمت آن کمک کنیم تا کشاورزی به صرفه شده و از تغییر کاربری زمین‌های روستایی و ساخت ویلا در روستاها جلوگیری شود.

استاندار گیلان: با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مواجهیماستاندار گیلان: با تغییر کاربری اراضی کشاورزی مواجهیم

 *اراضی کشاورزی، ارزشمندترین دارایی کشاورزان گیلانی 

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی، ارزشمندترین و مهم‌ترین دارایی کشاورزان این استان است، گفت: هر چیزی را می‌توان جایگزین کرد اما اگر اراضی کشاورزی به جایگاه سنگ و آهن و ویلاهای ناهماهنگ با محیط روستایی تبدیل شود، این دارایی ارزشمند دیگر بازگشت‌پذیر نخواهد بود.

حق‌شناس به وجود ۲۷ هکتار زمین نیشکر در صومعه‌سرا به عنوان فرصتی برای توسعه اقتصادی این منطقه اشاره کرد و افزود: از هر هکتار نیشکر حدود یک و نیم تن محصول برداشت می‌شود که درآمد آن تقریباً ۳ برابر قیمت برنج است و این امر نشان‌دهنده اقتصادی بودن کاشت نیشکر است.

او همچنین کیوی را به عنوان یکی از محصولات کشاورزی و باغی پرسود در گیلان معرفی کرد و گفت: کاشت کیوی در غرب استان به دلیل درآمد بالای آن برای باغداران بسیار محبوب شده است و در هر هکتار حدود یک و نیم میلیارد تومان درآمد برای تولیدکنندگان کیوی ایجاد می‌کند.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه اقتصادی‌سازی کشاورزی و حمایت از کشاورزان از وظایف نظام حکمرانی محسوب می‌شود، تأکید کرد: افزایش امنیت غذایی کشور، کاهش وابستگی به واردات، استمرار حضور کشاورزان در روستاها و کاهش هزینه‌های شهرنشینی از فواید سیاست‌های حمایتی دولت از کشاورزان است.

به گزارش تسنیم، کشت نیشکر در شهرستان صومعه‌سرا بیش از ۱۳۰ سال سابقه دارد و نیشکرکاران این شهرستان سالانه حدود ۲۵ تن شکر سیاه تولید می‌کنند که عمدتاً به صورت ارگانیک و بدون استفاده از سموم شیمیایی در روستاهای شکرباغان، کلسر، مُلاسرا، قاضده، میانده و سنگجوب تولید می‌شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]