نرخ بیکاری کردستان بالاتر از متوسط کشوری است
نرخ بیکاری کردستان بالاتر از متوسط کشوری است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: نرخ بیکاری کردستان بالاتر از متوسط کشوری است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ارسلان ازهاری عصر امروز در نهمین شورای برنامه‌ریزی استان در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان، اظهار کرد: استان کردستان با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تقریبا دودرصد جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه مساحت کل استان ‌‌۱٫۸ دهم درصد کشور است، افزود: با توجه به موقعیت استان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت کشاورزی یعنی حدود ۵ درصد اراضی کشاورزی کشور در کردستان است 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: سالانه ۴۵۰ میلی‌متر بارندگی یعنی سهم ۳ درصد بارندگی و ۶ درصد رواناب‌های سطحی کشور را در استان داریم، ۲۱۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یک پتانسیل و ظرفیت در حوزه بازرگانی و تجارت خارجی برای توسعه کردستان است.

وی خاطر نشان کرد: ۱۸ نوع ماده غنی معدنی حدود یک میلیارد و یکصد میلیون تن از سنگ آهن و‌ معدن طلا را شامل می‌شود، پتروشیمی سنندج با ظرفیت ۳۰۰ هزار پلی اتیلن از برکات سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان بود و به عنوان یک ظرفیت یک شهرک صنعتی از قبل طراحی شده که بتواند صنایع پایین دستی برای ایجاد اشتغال و تهیه مواد اولیه را در استان ایجاد کند.

ازهاری با بیان اینکه نرخ بیکاری استان کردستان بالاتر از متوسط کشوری بوده و نیاز به توجه ویژه در این بخش است، عنوان کرد: اشتغال در بخش صنعت ۲۷٫۷ دهم درصد و رتبه ۳ کشوری است، عمده اشتغال استان در بخش خدمات بوده و نیاز به توجه ویژه به بخش کشاورزی و‌ صنعت است.

وی با اذعان به اینکه درآمد سرانه استان ۲۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تقریبا ۴۷ درصد متوسط کشوری است، اظهار کرد: عمده مشکلات عدم سرمایه‌گذاری و عدم شکل‌گیری سرمایه در استان است، با ۶ دهم درصد منابع بانکی استان، نمی‌توان نیازمندی‌های سرمایه‌گذاری کردستان را تامین کرد.

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: از بانک‌ها انتظار می‌رود در اختصاص خط اعتباری ویژه در حوزه اشتغال کمک‌های لازم انجام شود، متاسفانه با وجود ظرفیت‌های مختلف اما توسعه در استان کردستان شکل نگرفته و در بخش کشاورزی با ۱۲ درصد اراضی آبی و اراضی دیم با رتبه اول کشور می‌طلبد سرمایه‌گذران توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند.

وی با اشاره به تاکید رئیس‌جمهور به اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی ابلاغی و تدوین برنامه هفتم گفت: پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و گسترش طرح‌های سرمایه‌گذاری و امکانات در گستره ایران اسلامی مورد توجه قرلر گرفته است.

ازهاری افزود: سیاست کلی برنامه هفتم استقرار نظام جامع تامین اجتماعی در حوزه‌های امدادی، بیمه‌ای و حمایتی در سطوح پایه، مازاد و مکمل به منظور ارائه عادلانه خدمات است، نکته مهم سیاست کلی این برنامه است.

به گفته وی، نیروهای سرمایه‌گذاری زیادی در هلدینگ سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی استان وجود دارد، امیدواریم شستا در این راستا ورود پیدا کند، سرمایه‌گذاری کشت، دام و صنایع تبدیل در سارال دیواندره که قطب تولید دام با ۳ میلیون واحد دام می‌تواند قطب مهم سرمایه‌گذاری برای شستا باشد.

معاون اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: مدیریت توسعه انرژی تامین نیز در حوزه نیروگاه سد آزاد با ۵۰۰ میلیون واتی خط انتقال خوبی برای سرمایه‌گذاری ظرفیت خوبی است، یک پروژه توسط هلدینگ‌های زیر مجموعه بازنشستگی در استان اجرا نشده است، صندوق بازنشستگی کمک کند.

انتهای پیام/۴۸۴/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]