غفلت از برند جهانی فرش کلیایی/افت ۸۰درصدی جمعیت قالیباف سنقر
غفلت از برند جهانی فرش کلیایی/افت ۸۰درصدی جمعیت قالیباف سنقر

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس گفت: با اشاره به غفلت از برند جهانی فرش کلیایی با وجود شهرت جهانی گفت: به جامعه قالیباف سنقر و کلیایی توجهی نمی‌شود. حدود ۸۰درصد جمعیت قالیبافان کاهش پیدا کرده و سال گذشته فقط ۶۰ فقره وام به آنها پرداخت شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، شهرستان سنقر و کلیایی از دیرباز منطقه‌ای ییلاقی در استان کرمانشاه بوده و به دلیل وفور رودخانه‌ها، چشمه‌ها و سدها «مرکز جاذبه‌های آبی» استان لقب گرفته است.

این شهرستان علاوه بر ظرفیت‌های گردشگری در زمینه‌های دیگری از جمله کشاورزی و دام و طیور ظرفیت‌های بسیاری دارد به طوری که سنقر در دیگر نقاط ایران به سوغاتی مرغوبش یعنی «تخمه ‌سنقری» مشهور است؛ وفور مزارع آفتاب‌ گردان و کیفیت محصول آن‌ها چنان است که سنقر را تبدیل به سرزمین گل‌های آفتاب‌ گردان کرده است.

از طرف دیگر قالی سنقر نیز یکی از برندهای استان کرمانشاه محسوب می‌شود و نقش‌ها و طرح‌های خاص آن شهرت ویژه‌ای به آن بخشیده است و می‌توان گفت زنان و مردان این خطه در هنر قالی بافی دستی بر آتش دارند.

شهرستان سنقر و کلیایی با وجود ظرفیت‌های بسیار، با مشکلاتی از جمله بیکاری، راه‌های دسترسی نامناسب به ویژه در روستاها، مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگتر و غیره دست و پنجه نرم می‌کند که بهانه‌ای برای گفت‌وگوی ما با سیدجواد حسینی‌کیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی شد که در ادامه آمده است.

تسنیم: این روزها مشغله اصلی تمام نمایندگان بحث بودجه سال ۱۴۰۴ است. وضعیت چگونه است؟

حجم بالای هزینه‌های جاری فرصتی برای کار عمرانی نمی‌گذارد

بیشتر اعداد و ارقام لایحه بودجه مربوط به هزینه‌های جاری دولت است و به قدری هزینه‌ها زیاد است که دیگر فرصتی برای ظرفیت کار عمرانی نیست. نگاه مجلس در این دوره این بود که بتواند با ایجاد ظرفیت و درآمدها فرصت برای فعالیت‌های عمرانی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی ایجاد کند.

معافیت‌های مالیاتی، تسهیل در صدور مجوزها و اعمال برخی ممنوعیت‌ها برای دولت از جمله این سیاست‌هاست. به هر میزان فعالیت‌های عمرانی انجام شود و در حوزه تولید و صادرات بخش خصوصی را دخالت دهیم دولت موفق‌تر خواهد بود و نگاه و رویکرد مجلس نیز همین است. تبصره‌های لایحه بودجه در مجلس مصوب شده و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم و بعد از آن اعداد و جداول خواهد آمد و در نهایت باید روی این اعداد اظهار نظر کرد. براساس قاعده تمام جداول و اعداد از رشد حکایت دارد اما توجه به تورم نیز موضوع مفصلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

۸۵ درصد بودجه صرف هزینه‌های جاری و ۱۵ درصد صرف فعالیت‌های عمرانی می‌شود و این در حالی است که وقتی برای هزینه‌های جاری با کمبود مواجه می‌شویم از اعتبارات عمرانی برداشت می‌شود و اگر حوادث غیرمترقبه نیز رخ دهد باز هم به سراغ اعتبارات عمرانی می‌رویم و همین موضوع سبب طولانی شدن پروژه‌های عمرانی می‌شود.

گاهی دولت اوراق می‌دهد و چون نقد نیست و مربوط به سه سال بعد است باید در بازار با ۴۰ درصد تنظیم فروخته شود و این برای پیمانکار مقرون به صرفه نیست اما با وجود این مشکلات کار پیش می‌رود.

افزایش حقوق کارمندان در سال آینده با تصویب مجلس شورای اسلامی ۲۰ درصد خواهد بود و حداقل حقوق ۱۳ میلیون تومان و معافیت مالیاتی حقوق نیز تا ۲۴ میلیون تومان تعیین شده است و بعد از آن دریافت مالیات به صورت پلکانی خواهد بود.

تکمیل بزرگراه سنقر به بیستون در سال آینده به شرط تأمین اعتبار

تسنیم: بزرگراه سنقر به بیستون، همیشه یکی از مطالبات مردمی و وعده‌های انتخاباتی نمایندگان بوده؛ این پروژه در چه وضعیتی قرار دارد؟

یکی از زیرساخت‌های توسعه، راه است و برای بررسی این موضوع در شهرستان سنقر و کلیایی زمان زیادی صرف شده است. راه سنقر-بیستون با پیگیری‌های انجام شده در سال ۹۷ در مجلس دهم دارای ردیف مستقل ملی شد. عملیات عمرانی این پروژه آغاز شد اما بخشی از کار در گردنه مله‌ماس به دلیل اینکه نزدیک خط لوله گاز قرار داشت با کندی مواجه شد و از طرف دیگر نوسانات ارزی مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرد.

با وجود این مشکلات چهار پیمانکار در این پروژه مشغول به فعالیت هستند و حدود دو سه روز قبل یک قطعه شامل پنج کیلومتر زیر بار ترافیک رفت و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی تلاش می‌شود قطعه دیگری در آینده نزدیک زیر بار ترافیکی برود.

چنانچه اعتبارات به موقع تزریق شود سال آینده این پروژه به طور کامل تکمیل می‌شود اما بعید می‌دانم این اعتبارات به موقع محقق شود. در مجموع امسال بخشی از راه‌های مواصلاتی اصلی شهرستان روکش آسفالت شدند و در صورت مساعد بودن هوا تلاش می‌شود فعالیت عمرانی تعطیل نشود.

پیشرفت قابل توجه سنقر و کلیایی در طرح هادی؛ فقط ۳۰ روستا باقی مانده است

تسنیم: برای بهبود اجرای طرح هادی که از دغدغه‌های همیشگی روستاییان بوده چه اقدامی کردید؟

شهرستان سنقر و کلیایی در زمینه اجرای طرح هادی بسیار عقب بود اما اکنون جزو شهرهایی است که پیشرفت قابل قبولی داشته و حدود ۳۰ روستا باقی مانده است اما در عمده روستاها حداقل یک فاز طرح هادی اجرا شده و در برخی روستاها تا سه فاز نیز انجام شده است.

طرح هادی امسال در ۲۱ روستا انجام شده و یک روستا نیز تا پایان سال انجام می‌شود. سال گذشته نیز ۲۴ روستا از طرح هادی بهره‌مند شدند.

تسنیم: وضعیت روستاهای این شهرستان از نظر سایر زیرساخت‌ها به ویژه آب و برق را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

استان کرمانشاه امسال جزو استان‌های پرچالش از نظر آب بود و آب برخی از چاه‌ها حدود هشت ماه فروکش کرد و این کارها را بسیار دشوار کرده بود. سد شهدا که منبع تعذیه اصلی شهرستان سنقر و کلیایی است تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون مترمکعب آب دارد و از نظر کم آبی جزو سدهای قرمز کشور قرار گرفته است.

برخی از پروژه‌های قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) نیز به دلیل عدم نقدینگی نتوانست طبق تعهدات به سرانجام برسد که خطوط انتقال تکمیل شود.

در حوزه برق نیز یکی از فعالیت‌های خوب شهرستان تأمین برق پایدار است. یک پست در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد که برق بخش خانگی را تا ۵۰ سال آینده تأمین می‌کند.

در حوزه برق صنایع با مشکل کسری مواجه هستیم و به همین منظور پیگیر احداث یک پست در شهرک صنعتی هستیم.

پیش‌بینی می‌شود با توسعه صنعت این میزان برق نیز کارساز نباشد زیرا شهرستان نیازمند ایجاد پست ۲۳۰ ولت است و این موارد هزینه‌های بسیاری نیاز دارد و تأمین این هزینه‌ها زمان را طولانی می‌کند.

پیگیر ایجاد شهرک صنعتی سوم سنقر هستیم

تسنیم: خروجی و منفعت عضویت شما در کمیسیون صنایع مجلس برای حوزه انتخابیه‌تان چه بوده است؟

برخی از فعالیت‌های حوزه صنعت و صنعتی شدن سنقر و کلیایی به واسطه استفاده از ظرفیت این کمیسیون است.

سنقر تنها شهری است که عنصر فلزی دارد و این موضوع ظرفیت خوبی محسوب می‌شود. چندین پهنه معدنی در اختیار ایمیدرو و دولت قرار داشت که با پیگیری‌های فراوان پروانه اکتشاف یک و دو در یک مرحله و سه و چهار در یک مرحله دیگر و اکنون در دو مرحله به مزایده گذاشته شده و امید داریم سرمایه‌گذاران اکتشاف را در این پهنه‌های معدنی انجام دهند که کمک بسیاری خوبی در زمینه اشتغال شهرستان است.

یکی از ظرفیت‌های خوب سنقر وجود زمین و معافیت مالیاتی آن برای واحدهای صنعتی است. ظرفیت فاز اول شهرک صنعتی سنقر و کلیایی پر شده و زمین خالی ندارد، شهرک صنعتی دوم نیز واگذار شده اما هنوز ظرفیت دارد و زمین دیگری برای شهرک صنعتی سوم خریداری شده است.

غفلت از برند جهانی فرش کلیایی

تسنیم: چرا از ظرفیت برندسازی فرش سنقر استفاده‌ خوبی نشده است؟

برند فرش کلیایی جهانی است. متأسفانه هنر و صنعت فرش در کشور مورد غفلت قرار گرفته و نتوانستیم بازار جهانی را تصاحب کنیم و به همین دلیل فرش سنقر نیز کمتر معرفی شده است.

هزینه تولید فرش با قیمت فروش فاصله چندانی ندارد زیرا بازار صادراتی را کسب نکرده‌ایم و بازار وارداتی نیز به سمت فرش‌های فانتزی رفته و فرش دستی مورد غفلت قرار گرفته است.

هرچند تسهیلاتی به فرش‌بافان تعلق می‌گیرد اما در سال گذشته فقط ۶۰ مورد تسهیلات در حوزه فرش پرداخت شده در صورتی که این میزان پرداخت تنها سبب اختلاف‌افکنی می‌شود و عدم پرداخت آن فایده بیشتری دارد.

تعداد بافندگان شهرستان سنقر از حدود ۱۰ هزار نفر اکنون به حدود ۲۰۰۰ نفر رسیده و پرداخت ۶۰ فقره تسهیلات بسیار کم است.

برقراری بیمه قالیبافان مصوبه مجلس بود اما اگر یک‌ماه پرداخت نشود بیمه آن‌ها وصل نمی‌شود چون دولت تعهدات خود را انجام نداده است.

نداشتن بازار و عدم حمایت کافی از سوی دولت و نبود اعتبارات سبب شده فرش جایگاه واقعی خود را از دست دهد و امیدواریم اداره کل صمت بتواند با بازاریابی حمایت اساسی از بافندگان داشته باشد.

فقط ۴ درصد مناطق سنقر و کلیایی زیر پوشش اینترنت نیست

تسنیم: مهمترین چالش‌ها در حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی چیست و چگونه می‌توان آن را حل کرد؟

اولویت امروز ما در سنقر و کلیایی این است که زیرساخت‌ها را تکمیل کنیم. بخشی از راه‌های روستایی به دلیل اعتبارات محدود به یک مشکل تبدیل شده است. راه‌های روستایی در کل کشور تنها یک ردیف دارد و هر استان یا شهرستان ردیف جداگانه ندارد که اگر این بود تمام تلاش خود را برای افزایش اعتبارات این بخش انجام می‌دادیم.

اکنون حدود ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در شهرستان وجود دارد و امسال فقط ۲٫۵ کیلومتر آسفالت و ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر نیز روکش آسفالت انجام شده است اما راه‌های احداثی در اولویت قرار دارند.

پروژه‌هایی همچون تصفیه خانه سنقر ردیف بودجه دارد و هر سال ۳۰ تا ۴۰ درصد اعتبار آن افزایش می‌یابد. چهار درصد مناطق سنقر و کلیایی پوشش اینترنت ندارند و جلساتی در این مورد برگزار شده است و در حال پیگیری رفع این مشکل هستیم زیرا بسیاری از مشاغل نیازمند اینترنت هستند.

مطالبات کشاورزان و دریافت به موقع کود و سم نیز به صورت جدی پیگیری می‌شود.

آبیاری نوین کشاورزی یک ظرفیت خوب محسوب می‌شود و مطالعات آن برای تمامی اراضی سنقر و کلیایی انجام شده اما اعتبار کافی برای اجرای آن وجود ندارد.

کرمانشاه چند موضوع بزرگ، کلان و کلیدی از جمله پالایشگاه آناهیتا، راه‌آهن کرمانشاه به خسروی، منطقه آزاد قصرشیرین، سامانه گرمسیری و سردسیری، مرزها و موضوعات مربوط به حوزه گردشگری، صنعت و کشاورزی دارد که با مجمع نمایندگان نشستی در مورد این موضوعات برگزار شده است و به ترتیب در دستور کار قرار خواهند گرفت.

تسنیم: مقام معظم رهبری در آغاز کار مجلس شورای اسلامی توصیه‌هایی به نمایندگان داشتند. مجلس دوازدهم تا چه حد توانسته به این انتظارات جامه عمل بپوشاند؟

در واقعیت به دلیل فشارهای حوزه انتخابیه و مطالبات مردم به همه موارد جامع عمل پوشانده نشده است. مردم در عین حال که می‌دانند کار نماینده قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون است اما مشکلات اجرایی نیز از سوی مردم از نماینده مطالبه می‌شود زیرا صدای آن‌ها به جایی نمی‌رسد و از نمایندگان مطالبه می‌کنند.

تمام تلاش ما این بوده که براساس سیاست‌های مدنظر مقام معظم رهبری عمل کنیم. برای رفع برخی مشکلات و عقب ماندگی‌های موجود در استان نگاه این است که با ارائه پیشنهاداتی در بودجه گامی برداشته شود.

در برنامه ششم توسعه با مجمع نمایندگان استان موضوعی را پیگیری کردیم و مصوب شد ۱۰ درصد بودجه اضافه بر اعتبارات استانی به استان‌های جنگ زده تخصیص یابد.  

تسنیم: سخن پایانی را با مردم سنقر و کلیایی بفرمایید.

چندی پیش به منظور برگزاری یادواره بزرگ شهدای استان کرمانشاه دیداری با مقام معظم رهبری داشتیم که در این دیدار سلام مردم سنقر و کلیایی را به ایشان رساندم و ایشان نیز فرمودند سلام ما را به مردم شهرستان ابلاغ بفرمایید.

وجود کمبود و کاستی تا حدی طبیعی است اما به جد در حال تلاش هستیم که در حوزه زیرساخت و اشتغال گامی برای استان برداریم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]