معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم علل روند افزایش ابتلا به آنفلوآنزا و راهکارهای پیشگیری را تشریح کرد.
جواد حکیمالهی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت بیمارستانها به لحاظ پذیرش بیماران آنفلوانزایی اظهار داشت: درحال حاضر بیماری آنفلوانزا و سایر بیماریهای تنفسی دیگر به حداکثر شیوع خود رسیدهاند. هر سال در همین بازه زمانی شاهد اوجگیری این بیماریها هستیم.
حکیمالهی با تأکید بر اینکه بیشترین مراجعات بیماریهای تنفسی در روزهای اخیر سرپایی است، گفت: ما امسال نسبت به مدت سال گذشته افزایش مراجعه سرپایی ۵ تا ۱۰ درصدی داشتهایم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم درخصوص واکسن آنفلوانزا بیان کرد: بدون شک یکی از راههای پیشگیری از آنفلوانزا در گروههای حساس تزریق واکسن آنفلانزا است. تزریق واکسن آنفلوانزا به این معنا نیست که فرد اصلا مبتلا نمیشود، کمااینکه انواع مختلفی از ویروس آنفلوانزا وجود دارد.
وی عنوان کرد: افرادی که واکسن میزنند درصورت ابتلا به اشکال خفیفتری دچار میشوند. این ویروس در کودکان بیشتر خود را به صورت تب، بیحالی، سرفه، آبریزش بینی، دردهای عضلانی، اختلالات گوارشی، اسهال و استفراغ نشان میدهد.
حکیمالهی بر ضرورت استفاده از راهکارهای پیشگیری در مقابله با بیماری آنفلوانزا تأکید داشت و تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا و عفونتهای تنفسی شستشوی دستهاست. پرهیز از ورود به فضاهای شلوغ و سربسته است و حفظ فاصله اجتماعی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: ماسک زدن از دیگر عوامل تأثیرگذار در پیشگیری از بیماریهای تنفسی است که متأسفانه پس از گذشت بیماری کرونا در جامعه بسیار کمرنگ شده است.
وی افزود: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریورماه و ابتدای فصل پاییز است. الان دیگر زمان تزریق واکسن آنفلوانزا نیست و تنها راهکارهای رفتاری روزمره که گفته شد میتواند افراد را دربرابر این بیماری مصون نگهدارد.
حکیمالهی در تشریح واکسن پونوموکوک اذعان داشت: واکسن پونوموکوک عمدتا برای اطفال تزریق میشود و بیشتر جنبه پیشگیری کننده از ابتلا به یک میکروب و باکتری است که در کودکان شیوع پیدا کرده و عفونتهای شدید را به دنبال دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: در مقابله و پیشگیری از ابتلا به بیماری کودکان، بیشتر رعایت اصول بهداشتی است. جای نگرانی خاصی نیست و خانوادهها میبایست توجه داشته باشند که درصورت داشتن علائم فرزندان خود را به مدرسه و یا مهد کودک نبرند تا زمینه ابتلا سایر افراد فراهم نشود.
وی خاطرنشان کرد: درصورت ابتلا کودکان به این بیماری نکات لازم ازجمله استراحت، مایعات و غذای مناسب را رعایت کنند. باوجود کثرت مراجعهکنندگان، ما خبر نگرانکنندهای درخصوص آنفلوانزا نداریم.
حکیمالهی در پاسخ به این سئوال که وضعیت سال گذشته شیوع این بیماری با امسال چه تفاوتی داشته است، عنوان نمود: ما تفاوت معنا داری را مشاهده نکردیم و بیشتر با کثرت مراجعات سرپایی مواجه بودیم. چه بسا از لحاظ ابتلا، بستری و شدت بیماری تفاوت خاصی نداشتهایم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم درباره تداوم سرفهها و ضرورت مراجعه به پزشک گفت: در صورت تداوم شدت سرفه و طولانی شدن آن حتما باید توسط پزشک معاینه شوند تا علت آن شناسایی شود. سرفهها میتواند عوارض التهابی ناشی از بیماری اولیه، عفونت ثانویه اضافه شده و همچنین سایر عوامل دیگر باشد.
وی در بیان تفاوت علائم بین کودکان و بزرگسالان گفت و تصریح کرد: در کلیت علائم با هم مشابه هستند. بسیاری از افراد تب، آبریزش بینی، سرفه و ضعف دارند، اما علائمی مانند لرز بیشتر در بزرگسالان و علائم گوارشی بیشتر در کودکان مشاهده میشود.
حکیمالهی گفت: ویروسی که از طریق ترشحات تنفسی منتقل میشود چه از بزرگسال به اطفال و یا بالعکس قابلیت سرایت دارد و تفاوتی در شدت درگیری ندارد. برای مثال درصورت بروز علائم بیماری بویژه سرفه حتی در منزل نیز از ماسک استفاده کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم درباره موارد پیشگیرانهای که افراد خانواده باید در منزل انجام دهند بیان کرد: ماسک زدن صرفا مربوط به بیرون منزل نیست. اگر فردی در داخل منزل هم هست تا حد امکان از ماسک استفاده کند تا از انتشار ذرات تنفسی آلوده به ویروس تا حد زیادی جلوگیری کند.
وی عنوان کرد: شستشوی دستها بویژه در بدو ورود به خانه، نقش بسیار کلیدی در ابتلا و انتشار ویروس در منزل دارد. دمای منزل میبایست دمای متعادلی باشد، چهبسا زیاد گرم نگهداشتن فضا اثرات سوءی به همراه دارد و به بهبود فرد بیمار کمکی نخواهد کرد. دمای متعادلی در منزل بین ۲۳ الی ۲۴ درجه است و بیش ازین توصیه نمیشود.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews