معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی گفت: در استان آذربایجانشرقی ۳۳۰ سازمان مردم نهاد در حوزهٔ جوانان فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۵۶ سمن مجاز به شرکت در جشنواره اتفاق بودند.
امیر تقیزاده، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز درخصوص عملکرد ۹ ماهه معاونت فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی، در بخشهای ستاد ساماندهی امور جوانان و دفتر برنامهریزی، توسعهٔ طرحهای ملی جوانان و مشارکتهای اجتماعی جوانان و امور فرهنگی، گفت: از ۸۴ جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در استان و شهرستانهای تابعه، سه جلسهٔ استانی و ۸۱ جلسهٔ شهرستانی برگزار شده و از ۷۸ جلسه کمیته کارشناسی، سه جلسهٔ استانی و ۷۵ جلسهٔ شهرستانی برگزار شده است.
وی با اشاره به صدور ۸۶ مجوز مرکز مشاوره در سطح استان آذربایجانشرقی شامل ۵۳ مجوز در شهر تبریز و ۳۳ مجوز در شهرستانها، گفت: در ۹ ماهه اول سالجاری، ۳۶ مرکز مشاوره در آذربایجانشرقی مجوز دریافت کردهاند که تاکنون ۲۲ مرکز افتتاح شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی با بیان اینکه برگزاری کارگاههای آموزشی پیش از ازدواج یکی از برنامههای اولویتدار معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان است، گفت: ۵۸۹ کارگاه در سطح استان باحضور ۱۴ هزار و ۷۲۵ نفر-ساعت، برگزار شده است.
تقیزاده، خاطرنشان کرد: علاوهبر تحتپوشش قراردادن جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله در این کارگاهها، دو گروه سربازان و دختران دوره دوم متوسطه دانشآموزی که آمادگی ورود و تشکیل خانواده را دارند، جزو اولویتهای برگزاری کارگاههای آموزشی پیش از ازدواج بودهاند.
وی ادامه داد: بیش از ۱۵۰ کارگاه در طرح «رهنمون زندگی» در ۲۰ مدرسه سطح شهر تبریز، برای دانشآموزان دوره دوم متوسطه برگزار شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی، گفت: در اجرای طرح “سرباز ماهر”، ۱۰ هزار سربازوظیفه در پادگان آموزشی ۰۳ عجب شیر، پادگان آموزشی قدر هادیشهر و پادگان آموزشی قدس سعیدآباد مورد آموزش قرار گرفتهاند.
تقیزاده بیان کرد: یازده مرکز همسانگزینی در سطح استان آذربایجانشرقی فعالیت میکنند که پنج مرکز در این ۹ ماهه مجوز فعالیت دریافت کردهاند.
وی اظهار کرد: در طرح “تربیت راهنمای خانواده” که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی از آبان ماه سال گذشته آغاز شده و تاکنون ادامه دارد، ۸۰۰ نفر شامل آقایان و بانوان با تدریس در ۳۲ مدرس در مساجد، طی ۹ ماهه سال جاری تحت آموزش قرار گرفتهاند.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی ادامه داد: برگزاری دوره ملی دانشافزایی ویژه مشاوران و روانشناسان مراکز مشاوره ازدواج و خانواده با میزبانی بیش از ۸۰۰ نفر روانشناس و مدرس ازدواج بهصورت آنلاین و حضوری، برگزاری دوره آموزشی فن بیان و سخنرانی ویژه توانمندسازی فراگیران تربیت راهنمای خانواده و مدرسین ازدواج، برگزاری همایش روانشناسی در روز روانشناس در دانشگاه علوم پزشکی، نشست مدیران مراکز مشاوره با مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی، برگزاری کارگاه سلامت و ازدواج، نشست طرحهای پژوهشی در حوزهٔ ازدواج، برگزاری همایش علمی مسائل اجتماعی جوانان با رویکرد جوانی جمعیت، برگزاری هشت جلسه اتاق فکر با مراکز مشاوره و برگزاری سمینار بررسی آثار فردی ناشی از طلاق، از برنامههای حوزه ازدواج و خانواده بوده است.
تقیزاده با اشاره به ارائهٔ مشاورهٔ رایگان به بیش از ۹۰۰ نفر در دو هزار و ۱۰۰ جلسه، طی ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳، گفت: برگزاری ۳۶ کارگاه جشن وصال در سراسر استان، برگزاری چهار همایش و برنامه تجلیل از اسوههای مقاومت ویژه همسران جانباز در هفته ازدواج، جشن فرشتهها ویژه زوجین با تواناییهای خاص، برگزاری جشن ازدواج دانشجویان علوم پزشکی تبریز، برگزاری همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت و تأثیر آن بر نسل آینده در دانشگاه مراغه، برگزاری مجمع خیرین ازدواج در شهرستان تبریز، اختتامیه طرح «رهنمون زندگی»، دوره بصیرت ویژه کارکنان نیروهای مسلح از دیگر برنامههای حوز۶ه ازدواج و خانواده ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی بوده است.
وی با بیان اینکه دبیرخانه ستاد “اوقات فراغت” در معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان مستقر است، گفت: تمام برنامههای اوقات فراغت استان در قالب پورتال اوقات فراغت استان ثبت و رصد میشود و پس از بررسی سامانه، دستگاههایی که بیشترین فعالیت را داشته باشند، معرفی میشوند.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی ابراز کرد: در اجرای “برنامههای غنیسازی اوقات فراغت” در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، بیش از یک میلیون و ۲۵۹ هزار نفر در دورههای فراغتی شرکت کردهاند.
تقیزاده بیان کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، ۱۳ مورد اعتبارنامه فعالیت سازمانهای مردم نهاد (سمن) برای جوانان، صادر شده و ۱۵ مورد تمدید اعتبارنامه و پنج مورد نیز ثبت شناسه ملی صورت گرفته است.
وی با اشاره به تجلیل از ۲۵ سمن برتر در چهارمین دوره جشنواره اتفاق، گفت: در استان آذربایجانشرقی ۳۳۰ سازمان مردم نهاد در حوزهٔ جوانان فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۵۶ سمن مجاز به شرکت در جشنواره اتفاق بودند.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی اظهار کرد: ۲۳۶ سمن در حوزهٔ اجتماعی، ۳۶ سمن در حوزهٔ فرهنگی، ۳۶ سمن در حوزهٔ اعتقادی-مذهبی و ۲۲ سمن در حوزهٔ علمی-پژوهشی در ۱۶۴ زیرشاخه فعالیت میکنند.
تقیزاده با اشاره به برگزاری نمایشگاهی شامل دستاوردهای سمنهای شرکتکننده در جشنواره اتفاق به مدت سه روز در دانشگاه تبریز، گفت: تفاهمنامه اجرای ۱۲ مورد کارگاههای توانمندسازی منعقد شده و ۳۸ مورد طرح مصوب، اجرا شد.
وی بیان کرد: انتخابات دبیرخانه شبکههای تخصصی سمنهای جوانان استان آذربایجانشرقی، با شرکت دبیران سمنهای جوانان، انتخابات در موضوعات سبک زندگی و خانواده، رسانه و جهاد تببین، امداد و نجات، فعالیتهای جهادی ، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اوقات فراغت و فعالیتهای فرهنگی در حوزهٔ ورزش در خانه جوان تبریز برگزار شد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی با اشاره به فعالیتهای حوزهٔ اشتغال، گفت: همایش یولتاپ دانشآموزی با حضور ۸۰۰ نفر، همایش یولتاپ دانشجویی با حضور ۲۵۰ نفر، همایش بیزینستاپ با حضور ۳۵۰ نفر، طرح صنعت، دانشگاه و فناوری (صدف) با حضور ۱۵۰ نفر در هفت مرحله، همایش کارمانی باحضور ۱۵۰ نفر، برگزاری اردوهای راویان پیشرفت در ۱۵ برنامه با حضور ۶۰۰ نفر، حمایت از اشتغال ۲۰۰ نفر از بانوان روستایی، حمایت از ۲۰ اثر از تولیدات رسانهای (مستند کارآفرینان جوان)، همایش از ایده تا بازار در بناب با حضور ۲۵۰ نفر و همایش از ایده تا عمل در مراغه با حضور ۲۰۰ نفر، توسط معاونت فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی برگزار شده است.
تقیزاده با اشاره به برگزاری پنج هزار ۸۱۴ برنامه فرهنگی در مناسبتهای مختلف در ۹ ماهه اول سالجاری، گفت: اجرای برنامههای ماه مبارک رمضان و روز قدس، روز شهدای ورزشکار، هفتهٔ فرهنگ پهلوانی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، دهه کرامت، گرامیداشت چله شهدای خدمت، دهه امامت و ولایت، هفتهٔ عفاف و حجاب، معرفی فعالان حوزهٔ فضای مجازی و فرهنگی و هنری، معرفی و تجلیل از باشگاههای برتر استان، ایام ماه محرم و صفر، هفته دولت، هفته وحدت، دیدار از خانواده شهدا و ایثارگران، هفته دفاع مقدس، هفته تربیت بدنی، جشنواره فرهنگی ورزشی قره قیه، هفته بسیج، ویژهبرنامه شهادت حضرت فاطمه و… از دیگر برنامههای شاخص تبریز و شهرستانها بوده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: اجرای ۸۱۵ برنامه در راستای پیشگیری از خشونت، با حضور ۲۳ هزار و ۷۲۵ نفر، ۴۵۰ برنامه در راستای پیشگیری از خودکشی، با حضور ۱۸ هزار ۹۵۱ نفر، ۱۸۲ برنامه با موضوع سالمندی، با حضور ۴ هزار و ۱۰۷ نفر، ۴۵۷ برنامه در راستای پیشگیری و مبارزه موادمخدر، با حضور ۱۷ هزار و ۳۶۹ نفر، ۸۹ برنامه در راستای پیشگیری از مصرف الکل، با حضور ۷۶۲ نفر، ۱۴۹ برنامه با موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، با حضور چهار هزار ۵۷۳ نفر و ۳۷ برنامه در راستای مبارزه و پیشگیری از ایدز، با حضور یک هزار و ۲۵۰ نفر از برنامههای معاونت فرهنگی و امور جوانان در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بوده است.
تقیزاده، همچنین با اشاره به فعالیت خانههای جوان، گفت: در سطح استان آذربایجانشرقی، دو خانه جوان در شهرهای تبریز و آذرشهر درحال فعالیت است و یک باب خانه جوان نیز در شهرستان هشترود درحال احداث است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews