معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از اجرای ۱۶ هزار هکتاری اراضی دیم به آبی در کردستان خبر داد و گفت: تاکنون سه میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صفدر نیازی شهرکی بعدازظهر امروز در دیدار با استاندار کردستان، به منابع آبی و ظرفیتهای خاکی استان اشاره کرد و اظهار داشت: کردستان قطب کشاورزی کشور است و مورد توجه وزارت متبوع بوده و در حال اجرای پروژههای زراعی با بهرهوری بالا هستیم.
وی از اجرای ۱۶ هزار هکتاری اراضی دیم به آبی در کردستان خبر داد و افزود: با تخصیص آب از سوی آب منطقهای، کردستان گنجایش و استعداد افزایش اراضی آبی را دارد که با این حرکت افزایش تولید در سطح را داریم و تولیدکننده سود میبرد و حاشیه امنی برای تولید غذا در کشور خواهد شد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح کلان ۲۲۷ هزار هکتاری ساخت شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور خبر داد و گفت: این پروژه در استانهای ایلام، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل در حال اجرا و تکمیل آن هستیم. در استانهای شرقی هم در سالهای گذشته این طرح در سطح ۴ هزار هکتار به بهرهبرداری رسید.
وی بر لزوم ارتقای بهرهوری تأکید و با بیان اینکه باید به سمت آبیاری هوشمند برویم، اعلام کرد: اکنون آبیاری هوشمند در ۱۱۰ نقطه پایلوت در کشور در حال اجراست. تاکنون سه میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است.
نیازی از اجرای طرح سامانههای نوین آبیاری در ۱۰۰ هزار هکتار به طور متوسط در سال خبر داد و یادآور شد: تاکنون در کل کشور یک میلیون و ۶۰۰هزار هکتار شبکههای فرعی آبیاری اجرا شده و ۸۰۰ هزار هکتار نیز شبکه اصلی به همت وزارت نیرو در اراضی به اجرا درآمده است.
فعالیتهای حوزه کشاورزی کردستان پیشرفتی نداشته است
آرش زرهتن لهونی، استاندار کردستان نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای نهفته استان در حوزه کشاورزی، خواستار برنامهریزی و توسعه این حوزه شد و اظهار کرد: فعالیتهای حوزه کشاورزی آنچنان که مورد انتظار است پیشرفتی نداشته و اقدامات قابل توجهی که منجر به خروجی مثبت و قابل قبولی برای مردم شود، تاکنون در این بخش صورت نگرفته است.
وی از شناسایی ۱۶ هکتار از اراضی استان که قابلیت تبدیل به آبی شدن را دارند، خبر داد و گفت: فقط ۱۲ درصد از اراضی استان آبی است و در این حوزه با میانگین کشوری فاصله معناداری داریم.
استاندار کردستان بر ضرورت پیگیری تخصیص آب مورد نیاز صنایع استان از وزارت نیرو تأکید کرد و اذعان داشت: توسعه صنعتی و کشاورزی با مدیریت منابع آب محقق میشود که این نیازمندی را از وزارت نیرو دنبال میکنیم.
لهونی افزود: اگر در کردستان فقط در حوزه کشاورزی برنامهریزی درستی داشته باشیم، میتوانیم وضعیت اقتصادی استان را بهبود ببخشیم. در حوزه اقتصادی نیز اگر دیپلماسی اقتصادی فعال و درستی با اقلیم کردستان عراق داشته باشیم، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال برای استان را در پی خواهد داشت.
سعدی نقشبندی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از حوزه آب و خاک استان گفت: بهرهوری در حوزه کشاورزی با حفاظت از خاک، توسعه کشتهای متراکم در محیطهای کنترل شده و توسعه آبیاری تحت فشار و تبدیل اراضی دیم به آبی اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام/۴۸۱/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews