ماجرای جنجالی استعفای شهردار قم چیست؟/استعفا یا برکناری
ماجرای جنجالی استعفای شهردار قم چیست؟/استعفا یا برکناری

ماجرای استعفا یا عدم احراز صلاحیت شهردار قم به مسئله جنجالی و پرحاشیه امروز قم تبدیل شد که موافقان و مخالفان شهردار نظرات متفاوتی دارند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، در پی اعلام بازنشستگی و استعفای سیدمرتضی سقائیان‌نژاد شهردار قم، رئیس شورای اسلامی شهر قم درباره وضعیت شهردار و فرآیند تصمیم‌گیری در این زمینه توضیحاتی ارائه داد.

روح‌الله امراللهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره به حدود یک دهه فعالیت سقائیان‌نژاد به‌عنوان شهردار قم در دوره‌های مختلف شورا گفت: به دلیل اعتماد و رضایت مجموعه مدیریت شهری، دوره فعالیت وی سه مرتبه تمدید شد.

وی افزود: سقائیان‌نژاد در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ بازنشسته شد و این موضوع توسط دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام گردید. وی پس از این اعلام، با دریافت دستور موقت از دیوان عدالت اداری، به فعالیت خود در شهرداری ادامه داد.

امراللهی ادامه داد: طبق دستور وزیر کشور در خصوص نحوه نظارت بر احکام شهرداری‌ها در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، مسئولیت احراز شرایط شهردار از جمله موضوع بازنشستگی، بر عهده شوراهای اسلامی شهر است. بر همین اساس، شورای اسلامی شهر قم با بررسی ملاحظات حقوقی و شرایط بازنشستگی، در تاریخ ۲۲ اسفند رأی به پایان فعالیت سقائیان‌نژاد داد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: این تصمیم شورا پس از تصویب، برای بررسی به هیأت تطبیق متشکل از فرماندار، دادستان و نماینده شورای شهرستان ارسال شد. هیأت تطبیق طی دو مرحله از شورا درخواست ارائه مستندات کرد که اسناد لازم ارسال شده و هم‌اکنون در حال بررسی است.

امراللهی در ادامه به انتشار نامه امروز سقائیان‌نژاد در فضای رسانه‌ای و ارسال آن به وزیر کشور اشاره کرد و گفت: پس از این اقدام، استاندار قم با تماس تلفنی، خواستار برگزاری جلسه‌ای برای تعیین تکلیف این موضوع در روز آینده شد.

وی تأکید کرد: شهروندان قم نگران نباشند، چرا که مطابق قانون، شورا می‌تواند فردی از درون مجموعه شهرداری را به عنوان سرپرست انتخاب کند تا روند خدمت‌رسانی دچار وقفه نشود.

رئیس شورای شهر قم تصریح کرد: شورای اسلامی شهر قم بر اساس آیین‌نامه‌های ابلاغی و قوانین مجلس شورای اسلامی، موظف است طی سه ماه آینده فردی واجد شرایط و متخصص در حوزه مدیریت شهری را برای تصدی شهرداری به وزارت کشور معرفی کند.

امراللهی در پایان گفت: اعضای شورای ششم با تمام توان در مسیر پیشرفت و توسعه شهر گام برداشته‌اند و امید است تا پایان دوره فعلی شورا در خردادماه سال آینده، خدمات مؤثری برای رفع مشکلات و ارتقاء سطح زندگی مردم قم به ثبت برسد.

به گزارش تسنیم، در حال حاضر، دو مسیر متفاوت به‌صورت همزمان درباره پایان دوره مدیریت شهردار قم در جریان است؛ نخست، تصمیم شورای اسلامی شهر مبنی بر عدم احراز شرایط ادامه فعالیت شهردار، و دوم، اقدام شخص شهردار در ارسال نامه رسمی استعفا به وزیر کشور و درخواست پذیرش آن. این دو روند موازی، امروز تبدیل به جدل موافقان و مخالفان شهردار قم در فضای مجازی شده است. 

روابط عمومی شهرداری قم روز یکشنبه ۳۱ فروردین‌ماه با انتشار خبری اعلام کرد: سید مرتضی سقائیان‌نژاد، شهردار قم، طی نامه‌ای رسمی به تاریخ ۲۸ فروردین، استعفای خود را به اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، ارائه کرده است. در متن این نامه که تصویری از آن نیز منتشر شده، شهردار قم بدون اشاره مستقیم به اختلاف‌نظرهای اخیر در شورای شهر، از وزیر کشور به عنوان مرجع صدور حکم شهرداران کلان‌شهرها درخواست کرده تا با کناره‌گیری او موافقت شود. بنا بر اعلام روابط عمومی شهرداری، دلیل اصلی این تصمیم، فضای پرحاشیه و نبود شرایط لازم برای ادامه فعالیت سقائیان‌نژاد در مدیریت شهری قم عنوان شده است.

ماجرای جنجالی استعفای شهردار قم چیست؟/استعفا یا برکناری

پیش‌تر و در جریان جلسه فوق‌العاده‌ شماره ۱۵۶ شورای اسلامی شهر قم که با حضور اکثریت اعضا و به ریاست روح‌الله امراللهی برگزار شد، طرح مربوط به عدم احراز صلاحیت شهردار با ۷ رأی موافق در برابر ۳ رأی مخالف به تصویب رسید.

این در حالی است که شورای شهر قم در تاریخ ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ نیز در تصمیمی مشابه، رأی به عدم احراز شرایط شهردار داده بود؛ اما هیئت تطبیق به ریاست فرماندار قم نسبت به آن مصوبه ایراداتی وارد کرد. در ادامه و پس از بررسی دوباره، شورای شهر در جلسه ۲۲ اسفندماه با استناد به دلایلی از جمله بازنشستگی، شمول قانون مشاغل حساس و نیز عدم اقامت شهردار در قم، بار دیگر رأی به عدم احراز صلاحیت وی داد.

ماجرای جنجالی استعفای شهردار قم چیست؟/استعفا یا برکناری

سیدمرتضی سقائیان‌نژاد نخستین‌بار در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ با کسب ۱۹ رأی از مجموع ۲۱ عضو شورای اسلامی شهر قم به عنوان شهردار این شهر انتخاب شد. با این حال، حمایت قاطع شورا از وی در سال‌های ابتدایی به‌تدریج کاهش یافت و در نهایت در سال پایانی فعالیت شورای ششم، منتقدان و مخالفان وی در شورا به اکثریت رسیدند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]