رئیس نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: کهگیلویه و بویراحمد ۹۰۰ روستای زیر ۲۰ خانوار دارد و این برای اجرای طرح تحقق عدالت آموزشی مشکل است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، حمیدرضا خان محمدی عصر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: وضعیت پروژههای در دست اجرای این استان را بهصورت عینی پیگیری کردهایم که نشاندهنده عزم جدی استاندار برای تحقق عدالت آموزشی به عنوان یکی از مهمترین مسائل دولت سیزدهم است.
وی به توضیح مفهوم عدالت آموزشی از دیدگاه رئیس جمهور پرداخت و تصریح کرد: هدف دولت چهاردهم در راستای تحقق عدالت آموزشی، رفع مشکلات آزاردهنده دانشآموزان در حوزه فضا و تجهیزات آموزشی بوده و البته با توجه به اینکه بیتالمال نباید در روستاهای زیر ۲۰ خانوار سرمایهگذاری شود و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۹۰۰ روستا با جمعیت زیر ۲۰ خانوار وجود دارد، استاندار باید نظام مسائل این روستاها را برای دولت ارسال کند تا بتوان آن را بهگونهای دفاع کرد.
خان محمدی با بیان اینکه در مقایسه با سایر استانها، اجرای این طرح در کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ پیشرفت پروژه و برنامهریزی کلان در وضعیت مطلوبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: نکته اصلی مدنظر رئیس جمهور، تغییر نگاه به موضوعات آموزشی و ایجاد یک ساختار اجتماعی جدید برای حل مسائل از پایین به بالا است.
رئیس نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین بیان کرد: زمانی که یک مشکل شناسایی شد، مدیران و مسئولان شهرستانی باید با مشارکت مردم اقدام کنند و دولت نیز از این اقدامات حمایت خواهد کرد و به همین منظور باید دورههای آموزشی برای مسئولان برنامهریزی شود تا بهخوبی بتوانند این اهداف را پیگیری کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نیز در این نشست با اشاره به دومین سفر رئیس نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در چند ماه اخیر به استان، گفت: در این سفرها، عملیات ساخت ۲۰ مدرسه ۱۲ کلاسه آغاز شده و رئیسجمهور به استانداران تأکید کرده که هیچ دانشآموزی نباید از فضای علمی و امکانات آموزشی مناسب محروم باشد.
یداله رحمانی یاداور شد: برای طرح عدالت آموزشی، ۱۰ درصد از مدارس کلنگی که نیازمند جایگزینی هستند، پیشبینی شده و ۱۵ درصد از اعتبارات آن نیز در نظر گرفته شده است و با توجه به سهم یک درصدی جمعیت استان، این مقادیر رقم قابلتوجهی به شمار میآید.
وی با اشاره به سرانه بالای فضای آموزشی در استان نسبت به میانگین کشوری، بیان کرد: اگرچه سرانه فضای آموزشی استان ما بالاتر از میانگین کشوری است، اما مدارس استان از امکانات کافی برخوردار نیستند و با توجه به دارا بودن بیشترین مدارس سنگی در کشور، نیاز به استفاده حداکثری از منابع برای ارتقای کیفیت آموزشی داریم.
رحمانی همچنین ابراز خرسندی کرد که از مهرماه امسال توجه به توسعه مدارس بهطور جدی در دستور کار قرار گرفته و از اول مهر تا اواخر دهه فجر، حدود دو هزار میلیارد تومان پروژه مدرسهای افتتاح یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده که به لحاظ میزان بینظیر است.
وی اظهار داشت که در این طرح، ۱۹۰ مدرسه و ۷۸۲ کلاس در نظر گرفته شده و ۴۲ مدرسه با پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصدی توسط مدیریت نوسازی مدارس بازسازی شده است که امیدواریم برای مهرماه آماده بهرهبرداری شوند و حداقل ۱۰۰ مدرسه باید برای مهر آماده و تجهیز شوند.
رحمانی به مشارکت قابلتقدیر خیران در ساخت مدارس کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: تقریباً در یک دهه اخیر، حدود ۴۰ درصد از مدارس استان یا بهطور کامل توسط خیرین یا با مشارکت آنها ساخته شده است.
وی همچنین از افتتاح ۱۰ مدرسه توسط خیرین در یک هفته اخیر خبر داد و اعلام کرد که در هفته آینده نیز ۱۲ مدرسه دیگر افتتاح خواهد شد و البته ارتقای کیفیت آموزش ضروری بوده که انتظار من از مسئولان آموزش و پرورش این است که علاوه بر احداث فضای آموزشی مناسب، به ارتقای کیفیت آموزش نیز توجه ویژهای داشته باشند. در این راستا تربیت معلمان، بهبود روشهای آموزشی و فراهمآوری وسایل کمکآموزشی باید برای پرورش نیروی انسانی توانمند و آماده برای آینده کشور مورد توجه قرار گیرد.ا
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews