تولیت آستان قدس رضوی نسبت به ضرورت توجه به مسائل روز و نیازهای جامعه در پژوهشهای حوزههای علمیه تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار معاونان پژوهشی حوزههای علمیه سراسر کشور که چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، بر لزوم بهرهبرداری مناسب از فرصتهای بهدستآمده پس از انقلاب اسلامی برای نشر معارف اهلبیت(ع) تأکید و اظهارداشت: در دوران پس از انقلاب اسلامی، فرصتی بینظیر برای حوزههای علمیه و روحانیت فراهم آمده است. این فرصت باید همچون امانتی الهی تلقی شده و از آن برای نشر معارف اهلبیت(ع) به بهترین نحو ممکن بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به روایت «فانّ النّاس لو علموا محاسن کلامنا لاتّبعونا» از امام رضا(ع)، عنوان کرد: امام رضا(ع) میفرمایند اگر مردم زیبایی کلام ما را درک میکردند، از ما پیروی میکردند. این سخن امام به ما یادآوری میکند که در گسترش معارف اهلبیت(ع)، کافی است این معارف را به درستی و بهطور مؤثر به جامعه منتقل کنیم. زیرا این معارف به خودی خود دارای جذابیت بوده و میتوانند دلها را جذب کنند.
اعتماد رهبر انقلاب به تواناییهای طلاب و حوزههای علمیه
تولیت آستان قدس رضوی همچنین بر اهمیت هدفگذاری در عرصه پژوهش تأکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند «کاری کنید که اگر کسی خواست به تازههای علمی دست پیدا کند، مجبور شود زبان فارسی یاد بگیرد.» این فرمایش رهبر معظم انقلاب نشاندهنده اهمیت همت بلند در هدفگذاری علمی است و پژوهشگران حوزههای علمیه باید با برنامهریزی و تلاش مستمر، زمینهساز تحقق یک موقعیت علمی برجسته برای ایران در سطح جهان اسلام باشند.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب به حوزههای علمیه اعتقاد بسیار و بر تواناییهای طلاب تأکید دارند. این اعتماد بهویژه به دلیل ساختار منحصر به فرد آموزش در حوزههای علمیه تشیع است که در هیچیک از نهادهای آموزشی دیگر یافت نمیشود. سیستم آموزشی حوزه به طلاب این امکان را میدهد که بهطور عمیقتری به مسائل علمی و دینی بپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: قرآن کریم بهترین الگو برای پژوهشهایی است که به دنبال هدایت جامعه هستند. روش تربیتی و هدایت قرآن میتواند راهگشای پژوهشگران حوزههای دینی و تربیتی باشد.
عینیتبخشی آموزههای دینی در جامعه، هدف نهایی پژوهشها
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه بر لزوم عینیتبخشی آموزههای قرآن و اهلبیت(ع) در زندگی اجتماعی تأکید و تصریح کرد: هدف نهایی تمام پژوهشها باید به هدایت جامعه و عینیتبخشی آموزههای قرآن و اهلبیت(ع) در زندگی مردم منتهی شود.
وی با اشاره به کاهش جرایم در ایام محرم و ماه مبارک رمضان، گفت: بر اساس گزارشات، در مناسبتهای مذهبی محرم و ماه رمضان، آمار جرایم کاهش مییابد. اما این آثار، محدود به این ایام بوده و در طول سال استمرار ندارد. پژوهشگران حوزههای علمیه باید این خلأ را شناسایی کرده و راهحلهایی برای ادغام آموزههای دینی در تمام ایام سال در زندگی مردم پیدا کنند.
وی همچنین بر اهمیت توجه به مسائل روز جامعه و نیازهای نسل جوان تأکید کرد و یادآور شد: علمای بزرگ اسلام همواره به مسائل روز توجه میکردند و تألیفات خود را بر اساس نیازهای جامعه و زمان تنظیم میکردند. امروز نیز علما و حوزههای علمیه باید پاسخگوی سؤالات و چالشهای روز جامعه باشند.
ضرورت تحقیقات علمی پیرامون زیارت
مروی در پایان به مقوله زیارت امام رضا(ع) پرداخت و اظهار کرد: زیارت یک امر عادی نیست. حضور روزانه جمعیت عظیمی در حرم مطهر رضوی برای کسانی که در این فضا نبودهاند، قابل درک نبوده و عجیب است اما برای ما که همواره در این فضاها حضور داشتهایم عادی به نظر میرسد. زیارت و حضور گسترده مردم در این مکان مقدس بهعنوان یک پدیده اجتماعی و مذهبی باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیئت علمی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) تأکید کردند که سه عرصه، مقام عرشی و معنوی امام رضا(ع)، سلوک زندگی آن حضرت، و مواضع سیاسی و مبارزاتی امام رضا(ع) در برابر طاغوتهای زمان، باید مورد توجه قرار گیرد، این حوزهها نیازمند تحقیقات علمی هستند و پژوهشگران حوزههای علمیه باید در این عرصه به فعالیت بپردازند.
انتهای پیام/۲۸۲/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews