مبارزه با آفات در ۴۰۰ هزار هکتار از مزارع لرستان
مبارزه با آفات در ۴۰۰ هزار هکتار از مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از مبارزه با آفت سن و علف‌های هرز در ۴۰۰ هزار هکتار ار مزارع خبر داد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، کم‌آبی لرستان در سال زراعی ۱۴۰۴ـ۱۴۰۳، ترجمه‌ عینی‌اش را در ترک‌های ریز و عمیق خاک پیدا کرد؛ در شکاف‌هایی که دیگر نه جای بذر، که مأمن حشره است.

در چنین شرایطی زمین دیم که تشنه‌ صبر آسمان است، تنش کم‌آبی را تجربه کرد. و این آغازی بود بر تسریع زادوولد آفت سن. این آفت با گرمای سه‌درجه‌ای بیشتر از سال قبل، زودتر بالغ شد، بیشتر تخم‌ریزی کرد، و به جان خوشه‌ها افتاد.

افت ۵۰ درصدی تولید گندم لرستان/ خشک‌سالی در کمین دیم‌زارها

سن که به خوشه می‌زند، گویی به حافظه‌ خاک هم هجوم می‌برد. گویی چیزی از درون ترک برمی‌دارد. میان گونی‌های گندم و پاره‌دیوارهای سیلو در استانی کوه‌سایه. اکنون لرستان در میانه‌ نبردی زیست‌محیطی و معیشتی ایستاده است.

کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کرده که کاهش شدید و پراکنش نامنظم بارندگی همراه با افزایش دمای بیش از سه درجه مزارع دیم را با تنش کم‌آبی جدی مواجه کرد.

در اقلیمی که دیگر به تقویم وفادار نیست این وضعیت، بنا به‌گفته او هم گندم را آسیب‌پذیر کرده، و هم چرخه‌ زیستی آفت سن را شتاب بخشیده است.

اما این ماجرا فقط روایت مهاجری تمام‌عیار در پهنه‌ گندمزارهای لرستان نیست. این روایت، حکایت یک تغییر است؛ تغییری در اقلیم، در زمان‌بندی فصل‌ها، در چرخه‌ حیات، و در حافظه‌ زمین.

در کنار این کارزار نبرد با علف‌های هرز نیز در جریان است. طبق اعلام پیرزادی در سطح ۲۱۶ هزار هکتار از مزارع گندم و ۸۷ هزار هکتار از مزارع جو، عملیات مبارزه با علف‌های هرز انجام شده‌است.

علف هرز نه‌فقط رقیب غذا است، بلکه در کم‌آبی و گرما، ریشه‌ اصلی گیاه را هم در مضیقه می‌گذارد. اما آن‌چه کشاورز را بیشتر هراسان می‌کند، پراکنش نامنظم بارش‌ها است.

در چنین خاکی، گندم، کودک نارس زمین می‌شود. ریشه نمی‌گیرد، قد نمی‌کشد، خوشه نمی‌بندد. و اگر ببندد، بی‌رمق است، شکننده، بی‌نان.

انتهای پیام/ ۶۴۴

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]