کرمانشاه قلب تولید کشاورزی ایران و تأمین‌کننده امنیت غذایی
کرمانشاه قلب تولید کشاورزی ایران و تأمین‌کننده امنیت غذایی

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: کرمانشاه با اقلیم متنوع و دشت‌های حاصلخیز، قطب تولید کشاورزی کشور است و باید برای رفع چالش‌ها و موانع سرمایه‌گذاری در این حوزه جدی‌تر ورود کرد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، صفدر نیازی با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در استان کرمانشاه، این استان را قطب تولید کشاورزی کشور دانست و اظهار کرد: امنیت غذایی کشور مدیون این استان است.

وی با اشاره به اقلیم مناسب، آب کافی، دشت‌های حاصلخیز و خاک مناسب کرمانشاه عنوان کرد: این استان دارای چندین اقلیم است و در حوزه‌ تولیدات میوه، قطب کشور به شمار می‌رود و هر آنچه برای کشاورزی نیاز است به صورت یکجا در کرمانشاه وجود دارد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام در استان، از جمله پروژه ۵۰ هزار هکتاری سامانه گرمسیری با اعتبار چند هزار میلیارد تومانی گفت: این پروژه مرزی از محل سفر مقام معظم رهبری و از محل صندوق ذخیره ارزی تامین اعتبار شده و در مراحل پایانی قرار دارد.

نیازی به چالش‌های موجود در بخش کشاورزی پرداخت و گفت: قبل از انقلاب ۸۰ درصد جمعیت کشور روستایی و ۲۰ درصد شهری بودند، اما اکنون این نسبت برعکس شده است. متاسفانه به دلیل همین تغییر، اولویت‌ها و نسبت قدرت نیز تغییر کرده و بخش کشاورزی با مشکلاتی مواجه است.

وی با اشاره به کمبود اعتبارات زیرساختی در بخش کشاورزی افزود: سال گذشته از ۱۵۰ همت اعتبار مورد نیاز برای زیرساخت‌های بخش کشاورزی براساس برنامه هفتم، تنها پنج همت به این بخش اختصاص یافت، در حالی که شهرداری‌ها ۳۰۰ همت اعتبار دریافت کردند.

بخش کشاورزی تشنه سرمایه است

معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: بخش کشاورزی تشنه سرمایه است و متاسفانه سرمایه در این بخش نمی‌ماند و کشاورزان درآمد خود را در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

نیازی با بیان اینکه یکی از چالش‌های بخش کشاورزی خرد شدن اراضی کشاورزی است و تجمیع آن‌ها ضرورت دارد گفت: برای یکپارچه سازی اراضی براساس برنامه هفتم نیازمند تأمین سرمایه هستیم.

وی با بیان اینکه ایران در حوزه‌ فناوری آبیاری در مرزهای دانش قرار دارد، افزود: امروزه با استفاده از فناوری‌های نوین، کشاورزان می‌توانند مزارع خود را از راه دور و با استفاده از تلفن همراه آبیاری کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال “جهش تولید با مشارکت مردم”، خواستار توجه بیشتر به بخش کشاورزی و رفع موانع سرمایه‌گذاری در این بخش شد.

کاهش بارندگی و کمبود منابع آبی، زنگ خطری برای کشاورزی ایران

وی با اشاره به کاهش بارندگی و کمبود منابع آبی، بر لزوم ارتقای بهره‌وری و استفاده از فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: مصرف آب ما به طور تقریبی ۷۰ میلیارد مترمکعب است که از این میزان ۵۷٫۵ میلیارد مترمکعب در بهار و تابستان و مابقی در پاییز و زمستان مصرف می‌شود و برای بهار و تابستان امسال ۲۴ میلیارد مترمکعب تخصیص داده شده است.

وی با اشاره به کاهش بارندگی در ۶۰ درصد کشور افزود: منابع آب به شدت در حال کاهش است و باید بتوانسم امنیت غذایی و پایداری آن را ایجاد کنیم و این با ارتقای بهره‌وری، استفاده از فناوری و سرمایه‌گذاری ممکن است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال در بودجه ۱۴۰۴ منابع خوبی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است عنوان کرد: درخواست ما از مسئولان این است که کشاورزی را به صورت ویزه ببینند.

کشاورزی زیرساخت توسعه کشور است

نیازی با بیان اینکه توسعه باید از بخش کشاورزی آغاز شود، گفت: کشاورزی زیرساخت توسعه کشور است و سرمایه‌گذاری در این بخش، زمینه‌ساز توسعه در سایر بخش‌ها خواهد بود.

وی با تجلیل از خدمات آقای چاله چاله، مدیر سابق جهاد کشاورزی کرمانشاه، او را شخصیتی با نجابت، پهلوان و جوانمرد به معنای واقعی توصیف کرد و افزود: ایشان برای خدا کار کرد و قطعا مورد تایید حضرت حق خواهد بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با معرفی آقای حسنی سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به عنوان متخصص زیرساخت بخش کشاورزی، ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی مناسب و استفاده از ظرفیت‌های موجود، شاهد توسعه‌ این بخش در استان باشیم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]