رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت:امسال بیش از ۱۰۴۰ واحد مسکونی ویژه سالمندان، معلولان و مددجویان در استان خراسان رضوی ساخته خواهد شد و ۵۰۰۰ فرصت شغلی با ارائه تسهیلات کمبهره برای اشتغال پایدار در مشاغل سبک برنامهریزی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،سید جواد حسینی، در جلسه شورای سالمندان خراسان رضوی اظهارکرد: برگزاری جلسات شورای سالمندان در استانها بهصورت رسمی اهمیت بالایی دارد و هدف آن، «شکلدادن به گفتمان سالمندی» است.
وی با اشاره به تحولات جمعیتی ایران افزود: جامعه ایران با امواج متوالی جمعیتی روبهرو بوده است؛ از محو کودکی، طولانیشدن دوره جوانی، پرفشاری میانسالی، تا ورود به مرحله سالمندی. اکنون باید توجه داشت که ۲۵ سال از عمر هر فرد پس از بازنشستگی باقی میماند که نباید آن را دوره انزوا تلقی کرد، بلکه این دوره، فرصتی برای فعالیت نقرهای و بهرهگیری از تجربه و مهارتهای سالمندان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از تصور سنتی نسبت به سالمندی، تاکید کرد: جامعه باید بپذیرد که سالمندان همچنان میتوانند در مشاغل سبک، آموزش، مشاوره و فعالیتهای اجتماعی نقشآفرینی کنند. در ژاپن، خدمات دولتی حتی در مترو توسط سالمندان ارائه میشود.
حسینی از ارتقای شورای سالمندان به ریاست رئیس جمهور خبر داد و گفت: این شورا اکنون با ۲۷ عضو و بر اساس قانون جامع حمایت از سالمندان فعالیت میکند و برنامهریزی شده است که در تمامی استانها شوراهای سالمندان فعال شوند تا بتوانیم خدمات بهتر و هدفمندتری ارائه دهیم.
وی در ادامه سخنان خود درباره توسعه خدمات به سالمندان، به موضوع کلیدی «محلهگرایی» و تمرکززدایی در مدیریت خدمات اجتماعی پرداخت و به نمونههایی از کشورهای مختلف اشاره کرد: در انگلستان، مدارس مکانهای دولتی و مراکز ارائه خدمات محسوب میشوند، در ایتالیا کلیساها به عنوان مراکز آموزشی و خدماتی نقش دارند و در آمریکا نیز اهمیت فضای محله و مشارکت مردمی به اثبات رسیده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: همانطور که رئیس جمهور محترم نیز تاکید کردهاند، توجه به «محلهگرایی» و واگذاری اختیارات به استانداران میتواند باعث تصمیمگیریهای بهتر و مدیریت کارآمدتر در سطح استانها شود. این رویکرد نه تنها در مدیریت بحران بلکه در مواجهه با پدیده سالمندی نیز بسیار موثر است.
حسینی ادامه داد: سرعت روند سالمندی در ایران بسیار بالا است. اگر در سال ۱۳۹۵ حدود ۹٫۵ درصد جمعیت کشور سالمند بودند، پیشبینی میشود که این رقم تا سال ۱۴۳۰ به بیش از ۳۱ درصد برسد که ایران را در زمره کشورهای شدیداً سالخورده قرار میدهد.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین به اهمیت بهرهبرداری از فرصتهای اقتصادی ناشی از جمعیت سالمند اشاره کرد: اقتصاد نقرهای شامل بازار خدمات بهداشتی، تجهیزات پزشکی، مراقبت در منزل و توسعه اشتغال و کارآفرینی ویژه سالمندان است که میتواند سهم بزرگی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد.
وی در پیشنهادات خود درخصوص ارتقای شرایط سالمندی در استان، خواستار افزودن یک معیار به شاخصهای شهر سالمند شد و تاکیدکرد: شهرداریها به عنوان محور اصلی این طرح باید در کنار ۲۷ دستگاه اجرایی دیگر، مسئولیتپذیر باشند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، همچنین پیشنهاد برگزاری جلسات دورهای شورای سالمندان با حضور شهردار و استاندار هر شهر به منظور تبادل تجربیات و تقویت برنامهها نیز مطرح کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: با همکاری استانداران و دستگاههای ذیربط، خشونت علیه سالمندان به صفر خواهد رسید و پرداخت حقوق پرستاری و مستمریهای معوق تسریع خواهد شد.
حسینی همچنین اظهارکرد: امسال بیش از ۱۰۴۰ واحد مسکونی ویژه سالمندان، معلولان و مددجویان در استان خراسان رضوی ساخته خواهد شد؛ همچنین ایجاد بیش از ۵۰۰۰ فرصت شغلی با ارائه تسهیلات کمبهره ۱۵۰ میلیون تومانی برای اشتغال پایدار در مشاغل سبک برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: یکی از طرحهای نوآورانه، مشارکت مددجویان در نیروگاههای خورشیدی است که ظرفیت آن ۱۸ مگاوات خواهد بود. مددجویان سهامدار این نیروگاهها خواهند شد و از سود آن بهرهمند میشوند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، از برنامه ساخت پردیس توانشهر در خراسان رضوی خبر داد که به کمک شهرداری و آستان قدس رضوی اجرا خواهد شد. این مجموعه با امکانات ورزشی و توانبخشی، محیطی مناسب برای ارائه خدمات به معلولان خواهد بود.
حسینی خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای مرتبط با این حوزه آماده همکاری با استانداری و سایر نهادهای استانی هستند تا این برنامهها با کیفیت بالا اجرا شوند.
انتهای پیام/۲۸۲
- نویسنده: تسنیم tasnimnews