آئین سنتی و مذهبی خیمهبرداری به عنوان بزرگترین تعزیه میدانی همزمان با عصر یازدهم محرم، در نوشآباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آران و بیدگل، آئین سنتی و مذهبی خیمهبرداری به عنوان بزرگترین تعزیه میدانی همزمان با عصر یازدهم محرم، در نوشآباد برگزار شد و این آئین سه فصل از حماسه روز عاشورا را برای بینندگان به نمایش گذاشته است.
آغاز این آئین که در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار انجام میشود، تعزیه شهادت امام حسین (ع) است و پس از آن، هجوم لشگریان یزید است که سوار بر اسب یا پیاده، با سنگ و خنجر بر حریم اهل بیت حمله می کنند، بر پیکر شهدا میتازند و کودکان را با تازیانه میزنند و هر آنچه را بتوانند به یغما میبرند.
بخش دیگری از این آئین، حضور زنان بنی اسد برای یاری فرزند رسول خدا را بازآفرینی میکند اما زمانی میرسند که قافله حسینی به شهادت رسیده و خیمهها در آتش سوخته است.
قوم بنی اسد در حالی که لباسهای سفید عربی بر تن دارند، تکههایی از چوب نی در دست گرفته و از بالای سر، با آهنگی خاص بر هم میزنند و در میدان تعزیه میگردند و میگریند.
مراسم خیمهکوبی هشتم محرم و خیمهبرداری عصر یازدهم نوشآباد، بیش از یک قرن پیشینه تاریخی دارد و در اجرای آن بیش از سه هزار شبیهخوان، ایفای نقش میکنند.
آئینهای سقاخوانی، کُتَل، خیمهکوبی و خیمهبرداری نوشآباد، نان عباسعلی و زنگ حیدری، آئینهای عاشورایی نوشآباد است که در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/۸۰۳
- نویسنده: تسنیم tasnimnews