وقتی برق قطع می‌شود، نفس مردم جنوب به شماره می‌افتد
وقتی برق قطع می‌شود، نفس مردم جنوب به شماره می‌افتد

گرمای شدید، افزایش رطوبت و شرجی یکی از ویژگی‌های استان بوشهر است که این شرایط آب و هوایی به ویژه در ماه‌های تیر و مرداد به اوج خود می‌رسد و این درحالی است که وقتی برق قطع می‌شود، نفس مردم جنوب به شماره می‌افتد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، استان بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در ساحل خلیج فارس، در فصول گرم سال با گرمای شدید و رطوبت بالا و شرجی هوا مواجه است.این شرایط آب و هوایی به ویژه در ماه‌های تیر و مرداد به اوج خود می‌رسد و زندگی را برای ساکنان این منطقه را دشوار می‌‌کند.۸۰ درصد شهرستان‌های استان بوشهر در کنار ساحل خلیج‌فارس قرار دارند در واقع از ۱۰ شهرستان این استان ۸ شهرستان همجوار دریا است و مردم ساحل‌نشین هستند که در شهرهای ساحلی استان معمولاً رطوبت و شرجی هوا به ۹۰ درصد می‌رسد و در کنار دمای بالا، شرایط شرجی وضعیت طاقت‌فرسا را ایجاد می‌کند. این شرایط حتی در شهرهای غیرساحلی مانند دشتستان نیز که دمای هوا به بالای ۵۰ درجه می‌رسد، آزار دهنده است.

ظهر جنوب فقط یک عدد روی دماسنج نیست؛ یک تجربه زیستن است. وقتی آفتاب سوزان بوشهر با زاویه ۹۰ درجه بر فرق سر انسان می‌تابد، و وزش باد گرم مانند تنفس کوره به صورت می‌خورد و رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصدی راه نفس را می‌بندد، آنگاه می‌فهمی که زندگی در جنوب چه معنایی دارد.در استان بوشهر دمای ۴۷ درجه با شاخص گرمایی ۶۰ درجه تجربه می‌شود آن قدر شدت گرما زیاد است که گویی در بخاری، زنده دفن شده‌اید.

زندگی در مرز تحمل

محمد، کارگر ساختمانی، ظهر از کار برمی‌گردد: لباسم از عرق خیس است. پوست صورت و دست‌هایم می‌سوزد. تنها امیدم رسیدن به خانه و پناه بردن به آغوش خنکای کولر است. اما وقتی می‌رسم و می‌بینم برق رفته آن وقت است که می‌فهمی ناامیدی واقعی چیست.این روایت تنها متعلق به محمد نیست. صدای هزاران نفری است که هر روز این درد را می‌کشند. جنوبی‌ها که در گرمترین ساعات روز باید بین ماندن در گرمای کشنده بیرون یا پناه بردن به خانه‌های داغ و بی‌برق یکی را انتخاب کنند.

استان بوشهر، سرزمینی که: ۷۰ درصد از گاز کشور را تأمین می‌کند، نخستین نیروگاه اتمی کشور با تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق را در خود جای داده، مرکز صنایع تولید محصولات پتروشیمی و انرژی گاز کشور است اما وقتی نوبت به بهره‌برداری می‌رسد خودش همیشه آخر صف قرار دارد تابستان‌ها، برق قطع می‌شود تا نقاط دیگر راحت‌تر از سیستم سرمایشی استفاده کنند.

شرجی و شدت گرما بدن انسان‌ها را ناتوان می‌کند و این درحالی است که شدت گرما و افزایش رطوبت یک لحظه انسان حس می‌کند حتی ریه‌ها دیگر توان ندارند.

انسان سالم در این وضعیت آب و هوایی اذیت می‌شود، وای به حال مریض،  نوزاد،کودک، یا پیرزن و پیرمرد که فشار گرما دارد جانش می‌گیرد.

مسئولین کشوری! یک بار در فصل تابستان ظهر به جنوب سفر کنید تا درد مردم این دیار بهتر درک شود.

از پشت میز و جلسه نمی‌توان شدت گرما و شرجی بالای منطقه جنوب متوجه شد برای این مهم باید سفر به کنگان یا عسلویه، آن هم بدون ماشین کولردار در دستور کار قرار داد تا آثار قطعی برق درک کرد.

برنامه اضطراری برای تأمین برق پایدار در تابستان اجرا شود

جنوب صدا داره، داد داره، فریاد داره… ولی کسی نمی‌شنود.

یک بار هم شده، حق با مردم جنوب باشد. برق را برای این مردمی که تو گرمای شدید دارند زندگی می‌کنند، پایدار نگه دارید.

جنوب سال‌هاست صبورانه تولید کرده و محروم مانده است، اکنون زمان آن رسیده که: توجه ویژه به شبکه برق‌رسانی جنوب شود و سهمیه انرژی برق آن متناسب با اقلیم تعیین و برنامه اضطراری برای تأمین برق پایدار در تابستان اجرا شود.

جنوب دیگر نمی‌خواهد قربانی توسعه ناهمگون باشد. جنوب مستحق زندگی انسانی است. این خواسته، نه لطف که حق مسلم مردمی است که در سخت‌ترین شرایط، همچنان به تولید و خدمت مشغول هستند.

میزان مصرف برق در استان بوشهر به ۱۸۰۰ مگاوات رسید

اکنون میزان مصرف برق در استان بوشهر به ۱۸۰۰ مگاوات رسیده که با افزایش دما پیش‌بینی می‌شود این میزان به ۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات افزایش یابد.

صرفه‌جویی مصرف برق در قبال خاموشی‌ها یک اصل مهم است و میزان محدودیت و اعمال خاموشی به همکاری مردم در مدیریت مصرف و افزایش دما ارتباط دارد.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]