مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران از تحویل ۸۰۰ واحد مسکونی به متقایان استان مرکزی در شهرهای جدید در هفته دولت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علیرضا حیدری تفرشی، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره اینکه شهر جدید امیرکبیر تنها شهر ویلایی کشور است، گفت: شرکت عمران یک مجموعه خدماتی است که وظیفه تامین اراضی با قیمت مناسب برای شکل گیری یک شهر را عهدهدار است. در شهر جدید مهاجران بخش عمده ساخت و سازها انجام و تحویل شهرداری شده و شهرداری وظیفه خدمات رسانی را انجام میدهد، و در شهر جدید امیرکبیر با توجه به اینکه به افق جمعیتی مد نظر دست پیدا نکردهایم خدمات ارائه میشود اما کم و کسریهایی وجود دارد.
وی افزود: فلسفه شکل گیری شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران این نبوده که پروژه حمایتی در این شهرها شکل گیرد بلکه ایدهای که پشت این شهر بوده این است که سر ریز جمعیت شهر اراک و مهاجرپذیری شهر را جذب کند و کمک کند بار جمعیتی به شهرهای اطراف منتقل شود.
حیدری تفرشی تصریح کرد: شهرجدید امیرکبیر در مقایسه با وضعیت شهرهای مشابه نیز مزایا و معایبی دارد. آب و هوا و گردش هوایی خوب جزو ویژگی منحصر به فرد شهر جدید امیرکبیر است، همچنین یک شهر ویلایی است و با نگاه شهر سازی ایرانی اسلامی شکل گرفته است، از سوی دیگر در شهرهای جدید دغدغه تامین زمین وجود ندارد و قیمتهای این شهر حتی از روستاهای اطراف اراک کمتر است. همچنین شهر جدید امیرکبیر میتواند محلی آرام برای زندگی مردم باشد و بسیاری از آسیبهای اجتماعی شهرهای بزرگ در شهر جدید امیرکبیر وجود ندارد و امنیت برقرار است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران ادامه داد: تصور اشتباهی که بین برخی از شهروندان وجود دارد این است که متولی همه خدمات شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر است در حالی که شرکت عمران زمین رایگان را در اختیار دستگاههای خدمات رسان قرار میدهد و باقی دستگاهها باید در این زمینه همکاری داشته باشند. این در حالیست که دوران گذشته خدماتی در این شهر شکل گرفته و ما باید در ادامه راه تداوم خدمات را داشته باشیم.
شهرداری اراک باید وسیله نقلیه اتوبوس شهر جدید امیرکبیر را تامین کند
وی عنوان کرد: شهر امیرکبیر سرریز جمعیت شهر اراک را دارد و به طور حتم تردد هم در جادههای اراک وجود دارد و باید تردد امن برای مردم این شهر ایجاد شود، در حال حاضر مردم مردم با مینی بوس در جاده تردد دارند در حالی که شهرداری اراک باید تامین اتوبوس برای شهر امیرکبیر را داشته باشد. هر دستگاهی که بخواهد در شهر جدید امیرکبیر خدمات دهد زمین رایگان در اختیارش قرار داده میشود، استانداری باید تکلیف کند که ادارات دفتر نمایندگی در شهر جدید داشته باشند تا برای خدمات مالیات، تامین اجتماعی و غیره به شهر اراک مراجعه نداشته باشند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران با بیان اینکه شهر امیرکبیر مسثول تامین زیرساختها است و زمین آماده سازی و واگذار میشود، اظهار کرد: در حال حاضر شرکت عمران شهرهای جدید استان با محدودیت منابع مالی روبرو است، به طوری که ۸۰ میلیارد تومان بدهکاری به پیمانکارانی داشتیم که در سنوات قبل در این شهر کار کردند و این بدهی اکنون به ۵۵ میلیارد تومان کاهش پبدا کرده است، بودجهای که داریم بودجه اعتباری و تعهدی است، اکنون در تامین نقدینگی به شدت در مضیغه هستیم، حتی برای پرداخت حقوق پرسنل از ابتدای سال ۱۴۰۴ از شرکت مادر قرض گرفته شده در حالی که با هجمه و تقاضاهای بسیاری مواجه هستیم.
ظرفیت ایجاد تعاونی مسکن برای کارکنان نهادهای دولتی در شهر جدید امیرکبیر و مهاجران وجود دارد
وی عنوان کرد: ایجاد ظرفیت تعاونی مسکن برای کارکنان نهادهای دولتی در شهر جدید امیرکبیر و مهاجران وجود دارد و شکل کار ما برگزاری مزایده است، در شهر جدید از هر فردی که متقاضی ساخت و ساز باشد استقبال میکنیم، از آحاد جامعه به ویژه در شهر جدید امیرکبیر برای سرمایه گذاری، تولید مسکن و ایجاد اشتغال استقبال میکنیم.
حیدری تفرشی تصریح کرد: شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر و مهاجران ساخت ۸ هزار واحد مسکن در قالب طرح نهضت ملی را به صورت مستقیم به عنوان نماینده متقاضیان از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است که بخشی از مراحل آن اجرا شده است، میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای نهضت ملی مسکن در خرداد ماه ۱۴۰۳ نیز در شهر جدید امیرکبیر ۱۲٫۶ درصد و شهر مهاجران ۹٫۷۶ درصد بود که در خرداد ماه ۱۴۰۴ پیشرفت فیزیکی در شهر امیرکبیر به ۲۳٫۹ و شهر مهاجران به ۱۹٫۵۵ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران بیان کرد: منابع مالی پروژههای نهضت ملی مسکن در شهر امیرکبیر و مهاجران مستقیماً از حسابهای بانکی متقاضیان تأمین میشود و ریالی وارد سیستم مالی شرکت عمران نمیشود که این شفافسازی پاسخ به برخی ابهامات عمومی بود.این در حالیست که بخشی از منابع مالی شامل آورده متقاضیان است که به تناسب پیشرفت پروژه اعلام میشود و بخش دوم مربوط به تسهیلات بانکی است که این تسهیلات براساس پیشرفت پروژه تخصیص پیدا میکند و به حساب انبوه ساز واریز میشود. فلسفه اولیه برای شکل گیری نهضت ملی این بود که ۵۰ درصد منابع مالی از سوی بانک و ۵۰ درصد آورده متقاضی باشد، اما در شرایط فعلی به جهت تورم بسیار بالا این تناسب بهم خورده است.
۳۵ تا ۴۰ درصد متقاضیان واریز یکنواخت دارند
وی ادامه داد: برخی از افراد تصور میکنند هر چه پروژه طولانی شود پیمانکار سود میکند در حالی که اگر پژوه طولانی شود تعدیلها به پروژه تعلق نخواهد گرفت و قطع به یقین پژوه از حالت سوددهی خارج میشود و پیمانکار ضرر میکند، بهطور کلی تامین منابع مالی با آورده متقاضیان گره خورده است و در پروژهها آورده همگون و یکنواخت از سوی متقاضیان وجود ندارد، به طور تقریبی ۳۵ تا ۴۰ درصد متقاضیان واریز را به صورت یکنواخت انجام میدهند، در این راستا برای اینکه بتوانیم ساخت و ساز پروژه را مدیریت کنیم نیز پروژهها فاز بندی شدهاند و تعدادی پروژه در هفته دولت و تعداد دیگر در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
حیدری تفرشی با اشاره به تعداد پروژههای افتتاحی در هفته دولت گفت: ۸۰۰ واحد در هفته دولت در شهر جدید امیر کبیر و مهاجران تحویل متقاضیان میشود که به تفکیک ۳۵۰ واحد در شهرجدید مهاجران و ۴۵۰ واحد در شهر جدید امیرکبیر تحویل کلید خواهیم داشت. تحویل واحد به متقاضیان براساس اولویتبندی امتیاز انجام میشود.
موفقیت در پیشرفت پروژههای نهضت ملی منوط به آورده متقاضیان است
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران عنوان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ واحد در پژوه بهاران شهر مهاجران آماده تحویل است اما متقاضی آورده ندارد و تسویه نمیکند، این در حالیست که موفقیت پروژههای نهضت ملی منوط به همراهی مردم است و هر پروژهای پیشرفت خوبی داشته؛ به طور حتم همکاری خوبی از سوی مردم در تامین آورده وجود داشته است. در این راستا از شورای مسکن درخواست داریم که در خصوص متقاضیانی که نمیتوانند آورده خود را تامین کنند اجازه حذف و جاذبه جایی دهند.
تامین آب در شهر جدیدامیرکبیر باید برای افق جمعیتی ۲۵ هزار نفر دیده شود
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تامین آب برای شش هزار نفر در شهر جدید امیرکبیر وجود دارد و باید تامین آب برای افق جمعیتی ۲۵ هزار نفر انجام شود، اضافه کرد: برای تامین زمین اکنون نیاز به تامین آب داریم، ساخت سه هزار واحد در شهر جدید امیرکبیر در دستور کار قرار دارد و حدود یک هزار قطعه زمین برای جوانی جمعیت واگذار شده است که تامین آب مورد نیاز برای واحدهای ساخته شده باید انجام شود، این در حالیست که براساس ابلاغ دستگاه نظارتی در سال ۱۴۰۲، در صورت عدم تامین آب نیز شهر جدیدامیرکبیر اجازه ندارد به احداث و ساخت و ساز ورود داشته باشد.
مساعدت آبفا و آب منطقهای در تامین آب و تحویل سیستم آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران بیان کرد: تامین آب و عدم تحویل سیستم فاضلاب شهری تبعات اجتماعی به دنبال دارد، بنابراین از هر دو دستگاه آب و فاضلاب و آب منطقهای تقاضاداریم در تامین آب و تحویل سیستم آب و فاضلاب کمک کنند، این شهر نیاز به تصفیهخانه آب و فاضلاب دارد، ساخت این تصفیه خانه دو سال زمان نیاز دارد و باید از الان تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
حیدری تفرشی با اشاره به تعداد متقاضیان پشت نوبت شهر جدید امیرکبیر و مهاجران در طرح نهضت ملی بیان کرد: در طرح نهضت ملی شهر جدید امیرکبیر سه هزار و ۶۰۰ نفر افتتاح حساب داشتهاند که از این تعداد ۶۰۰ نفر پشت نوبت هستند، همچنین ۱۶۰۰ نفر مشمول این ظرفیت در طرح جوانی جمعیت میشوند. در شهر جدید مهاجران کل ظرفیت نهضت ملی و جوانی جمعیت تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران ادامه داد: شرکت عمران شهرهای جدید استان در بخش جمع آوری منابع مالی درآمد رتبه دوم، شاخصهای اجرایی ماده چهار قانون حمایت از جوانی جمعیت رتبه دوم و در رتبه توسعه اجتماعی رتبه دوم است. در اجرای نهضت ملی هیچ مستنداتی نداریم. شهرهای جدید سه گروه دارند که شهر مهاجران در گروه دوم و امیرکبیر در گروه سوم دسته بندی شرکت مادر تخصصی قرار دارد. در ارزیابی عملکرد شهرهای جدید در تامین مالی پروژههای نهضت ملی در گروه دو شهرها شهر مهاجران یا تامین مالی ۷۴ درصد عملکرد کیفیت خوب و رتبه نخست در سال ۱۴۰۳ و شهر جدید امیر کبیر با تامین مالی ۷۲ درصد عملکرد کیفیت خوب رتبه دوم را کسب کردند.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن در شش بخش تامین زمین، پروانه، افتتاح حساب، تخصیص پروژه، واریز متقاضیان و قرار داد مشارکت مدنی در گروه “ج” شهرهای جدید شهر جدید امیرکبیر با کسب امتیاز ۴۳ از ۸۰ رتبه خوب و در شهر مهاجران با کسب امتیاز ۳۴ از ۸۰ رتبه متوسط را به دست آورده است، در خصوص جایگاه عملکرد شرکت عمران امیر کبیر و مهاجران نسبت به سایر شرکتهای عمران سایر شهرها در بحث پیشرفت فیزیکی پروژههای نهضت ملی مستنداتی در اختیار نیست.
حیدری تفرشی تصریح کرد: پیگیری قطار بین شهری اراک به امیرکبیر باید در اولویت مسئولان استان قرار گیرد، چراکه مشکل تردد در این حوزه وجود دارد، هنوز فرصتی برای پیگیری قطار بین شهری امیرکبیر به اراک وجود نداشته اما در دستور کار قرار دارد و باید پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهارجران در خصوص زمین خبرنگاران گفت: واگذاری زمین در محله ۲ انجام و آماده سازی شده است، شبکه معابر آب، فاضلاب و تیر برق وجود دارد، اداره برق در مرحله اخذ پیمانکار برای سیم برق است، مشکلی برای شروع به ساخت خبرنگاران وجود ندارند. همه متقاضیانی که زمین خود را تحویل گرفتند محدودیت ساخت و ساز دارند و اگر تا سه ماه برای دریافت پروانه ساخت اقدام نکنند برای آنها اخطار صادر میشود.
آب، تصفیه خانه فاضلاب و برق سه چالش اصلی شهر جدید امیرکبیر
وی با اشاره به چالشهای پیشروی شرکت عمران شهرهای جدید در واگذاری واحدهای ساخته شده، گفت: اولویت مشکلات در تامین زیرساخت ابتدا آب، تصفیه خانه فاضلاب و برق است، پیش بینی میشود واحدهای آماده شده با مشکل تامین آب مواجه شوند به همین جهت باید تدابیر ویژه برای تامین آب اندیشیده شود.
انتهای پیام/۷۱۱/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews