وضعیت سدهای کشور / بحران آب چقدر جدی است؟
وضعیت سدهای کشور / بحران آب چقدر جدی است؟

وضعیت سدهای کشور به علت کاهش بارندگی ها، کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

گزارش ها نشان می دهد که ۱۸ سد کشور بیش از ۵۰ درصد آب دارند و امسال نیر در سال آبی، کاهش ۳۵ درصدی بارندگی ها را شاهد بودیم.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۲۲ بهمن ماه، ۱۸ سد بیش از ۵۰ درصد آب دارند و میزان بارش‌ها نیز تا بیستم بهمن‌ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد کاهش داشته است.

در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا ۲۲ بهمن‌ماه معادل ۷ میلیارد و ۸۹۰ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۹ میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب بوده ۱۷ درصد کاهش داشته است، همچنین میزان خروجی از مخازن سدهای کشور در این تاریخ معادل ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۷ میلیارد و ۵ میلیون مترمکعب بوده بیانگر کاهش ۲۵ درصدی است.

در شرایط کنونی حجم آب موجود در مخازن ۲۱ میلیارد و ۵۴۰ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته ا۴ درصد کمتر است  و درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به عدد ۴۲ درصد رسیده است.

وضعیت سدهای مهم (شرب  – کشاورزی) بیانگر این است که در ۱۸ سد درصد پرشدگی بیش از ۵۰ درصد است به طوری که سد زنجیره کارون ۶۳ درصد، سد ارس آذربایجان شرقی ۷۴ درصد، سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی ۷۷ درصد و سد جگین استان هرمزگان ۷۹ درصد پر هستند.

سد بیجار استان گیلان ۵۶ درصد، سد رودبار استان لرستان ۷۷ درصد، سد سلمان فارسی استان فارس ۵۲ درصد پر هستند. همچنین در استان کرمانشاه نیز سد داریان ۷۲ درصد، سد رئیسعلی دلواری استان بوشهر ۵۲ درصد و در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۹۸ درصد و سد ریزدان ۸۱ درصد و سد خیرآباد ۵۳ درصد و سد ماشکید اولیا ۵۳ درصد پر هستند.

منبع:

ايسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]