دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 208649
  • 23 مارس 2025 - 11:32
  • 61 بازدید
  • ۰ دیدگاه

دستفروشی در تهران؛ معیشت زیر تیغ ساماندهی

دستفروشی در تهران؛ معیشت زیر تیغ ساماندهی
دستفروشی در تهران؛ معیشت زیر تیغ ساماندهی

اکوایران:دستفروشی در تهران دیگر یک شغل موقت یا غیررسمی نیست؛ برای بسیاری از مردم، تنها راه تأمین معاش است. اما درحالی‌که برخی مسئولان بر ساماندهی آن تأکید دارند، برخی دیگر با محدودیت‌های جدید، راه را برای دستفروشان تنگ‌تر کرده‌اند.

 

دستفروشان بخش جدایی‌ناپذیر از خیابان‌های تهران هستند؛ آن‌ها که سرمایه‌ای برای راه‌اندازی مغازه ندارند، اما به هر قیمتی تلاش می‌کنند از راهی آبرومندانه، نانی برای خانواده‌شان ببرند. در این میان، سیاست‌های مدیریت شهری درباره این قشر همواره محل بحث بوده است.

حسین خوش‌اقبال، معاون استاندار و فرماندار تهران، از اجرای موفق طرح ساماندهی دستفروشان در پایان سال گذشته خبر داده و تأکید کرده برنامه‌ریزی‌هایی برای ساماندهی دائمی دستفروشان در نقاط مشخص در حال انجام است و این روند ادامه خواهد داشت. تعیین نقاط مشخص برای استقرار دستفروشان و جلوگیری از فعالیت آن‌ها در معابر پرتردد، از مهم‌ترین بخش‌های این طرح بود.

اما در نقطه مقابل، برخی مسئولان نگاه سخت‌گیرانه‌تری به دستفروشی دارند. مجتبی اقوامی‌پناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع تهران، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار دستفروش در پایتخت فعالیت می‌کنند، گفته است:باید این افراد را ساماندهی کنیم و اجازه نمی‌دهیم دستفروشان جدید به شهر تهران اضافه شوند.

از یک‌سو، مسئولان از ساماندهی و حمایت از دستفروشان می‌گویند و از سوی دیگر، سیاست‌هایی اتخاذ می‌شود که مانع ادامه فعالیت آن‌هاست. 

به تازگی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران اعلام کرده که شغل دستفروشی در پایتخت به‌صورت رسمی شناخته شده است. برای اولین‌بار، مجوز فعالیت مشاغل سیار روی درگاه ملی قرار داده شده تا پس از ثبت‌نام و درج مشخصات افراد، فضای مورد نیاز برای حضور آن‌ها برنامه‌ریزی شود و به شکل رسمی به شغل دستفروشی نگاه شود.

تجربیات موفق ۶ شهر جهان در ساماندهی اقتصاد غیررسمی نشان می‌دهد که با به رسمیت شناختن و حمایت از دستفروشان، می‌توان به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی شهرها کمک کرد. این تجربیات می‌تواند الگویی برای تهران در جهت حمایت و ساماندهی بهتر دستفروشان باشد.

بدون تردید، راه‌حل، حذف دستفروشان نیست، بلکه می‌توان با سیاست‌های حمایتی، آن‌ها را به سمت فعالیت‌های اقتصادی پایدار سوق داد. اما تا آن زمان، دستفروشان تهران همچنان در تلاش‌اند که میان قوانین سخت‌گیرانه و نیاز به بقا، راهی برای ادامه زندگی پیدا کنند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.