پنج شنبه, ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 208395
  • 22 مارس 2025 - 4:33
  • 51 بازدید
  • ۰ دیدگاه

کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌

  زهرا کاویانی مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفت‌وگو با اکو ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و آغاز تلاطم‌های بازار ارز، توضیح داده که در این مقطع توسط سیاستگذاران، تصمیمات ارزی گرفته شد که هر چند در آن زمان نسبت به اخذ این تصمیمات هشدار داده ‌شد […]

 

زهرا کاویانی مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفت‌وگو با اکو ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و آغاز تلاطم‌های بازار ارز، توضیح داده که در این مقطع توسط سیاستگذاران، تصمیمات ارزی گرفته شد که هر چند در آن زمان نسبت به اخذ این تصمیمات هشدار داده ‌شد اما به هر حال این تصمیمات اخذ شدند، همچون نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، و در ادامه تخصیص این ارز صرفا برای واردات کالاهای اساسی.

به گفته کاویانی در این دوره، تلاش‌هایی برای کنترل نرخ ارز هم گرفته شد، همچون بحث پیمان‌سپاری ارزی که نه تنها باعث افزایش بازگشت ارز به کشور و مدیریت آن نشد، بلکه باعث افزایش صادرات با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف و کم‌اظهاری صادراتی صادرکنندگان شد.

مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس، در ادامه با اشاره به اینکه از انتهای سال ۹۹ به بعد و سال ۱۴۰۰ درآمدهای ارزی کشور به پشتوانه افزایش صادرات نفتی رشد کرد، گفت: اما محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تخصیص ارز رفع نشد بلکه سیاست‌گذار ارزی با این دیدگاه که باید ورود و خروج ارز را کنترل کرد، سیاست‌های سختگیرانه‌تری به اجرا درآورد.

به گفته کاویانی این سیاست‌های سختگیرانه‌تر با هدف کنترل عرضه و تقاضای ارز اجرا شدند، اما در نهایت کاملا معکوس جواب داد و باعث شد تقاضای ارز افزایش پیدا کند.

کاویانی یادآوری کرد که با این سیاست‌ها در سال ۱۴۰۲، حدود ۴ میلیارد دلار کم اظهاری صادراتی اتفاق افتاد و این در حالی بود که اگر صادرکننده آزاد گذاشته می‌شد، ۴ میلیارد دلار، ارز بیشتر وارد کشور می‌شد.

مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه به چالش‌های سیاست واردات صرفا با داشتن منشا ارز اشاره و گفته این قانون هم چالش‌های بسیاری ایجاد کرد. تخصیص ارز از چند روز به چند ماه کشیده شد و یک فضای بدون برنامه برای بازرگانان ایجاد کرد و حتی باعث رسوب کالاها در گمرکات هم شد.

به گفته کاویانی، تمامی این سیاست‌ها خلاف قانون است، چون طبق قانون هیچ ممنوعیت و محدودیتی جز وارداتی که محدودیت‌های شرعی دارد، نباید اجرا شود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
واکنش بازار به طرح کوثر طلا 15 مه 2025

واکنش بازار به طرح کوثر طلا

یکسری‌ها می‌گویند الگوی سر و شانه در بازار طلا تشکیل شده که معنایش نزولی شدن قیمت است، بازار دلار باز هم پشت خط رنج منفی داد، تصویب پالرمو خوش‌بینی معامله‌گران را تقویت کرد، طرح کوثر طلا چه واکنشی در بازار داشته؟

مقاومت سکه در برابر کاهش بیشتر، حباب آن را بالا برد 15 مه 2025

مقاومت سکه در برابر کاهش بیشتر، حباب آن را بالا برد

اکوایران: همزمان با اصلاح اونس جهانی طلا ، حباب سکه امامی روند افزایشی به خود گرفته که نشان دهنده مقاومت معامله گران سکه در برابر کاهش بیشتر قیمت است

سطح ۱۲۰ هزار دلاری در رادار بیت‌کوین 15 مه 2025

سطح ۱۲۰ هزار دلاری در رادار بیت‌کوین

اکوایران: یکی از معامله‌گران اعلام کرده: دیدگاه کلان من این است که بازار صعودی بیت‌کوین رو به پایان است، اما در کوتاه‌مدت هنوز امکان رشد وجود دارد. اگر مقاومت ۱۰۸ هزار دلاری شکسته شود، رسیدن به ۱۲۰ هزار دلار نیز ممکن است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.