دوشنبه, ۱۱ فروردین , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 208395
  • 22 مارس 2025 - 4:33
  • 27 بازدید
  • ۰ دیدگاه

کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌

  زهرا کاویانی مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفت‌وگو با اکو ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و آغاز تلاطم‌های بازار ارز، توضیح داده که در این مقطع توسط سیاستگذاران، تصمیمات ارزی گرفته شد که هر چند در آن زمان نسبت به اخذ این تصمیمات هشدار داده ‌شد […]

 

زهرا کاویانی مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفت‌وگو با اکو ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و آغاز تلاطم‌های بازار ارز، توضیح داده که در این مقطع توسط سیاستگذاران، تصمیمات ارزی گرفته شد که هر چند در آن زمان نسبت به اخذ این تصمیمات هشدار داده ‌شد اما به هر حال این تصمیمات اخذ شدند، همچون نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، و در ادامه تخصیص این ارز صرفا برای واردات کالاهای اساسی.

به گفته کاویانی در این دوره، تلاش‌هایی برای کنترل نرخ ارز هم گرفته شد، همچون بحث پیمان‌سپاری ارزی که نه تنها باعث افزایش بازگشت ارز به کشور و مدیریت آن نشد، بلکه باعث افزایش صادرات با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف و کم‌اظهاری صادراتی صادرکنندگان شد.

مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس، در ادامه با اشاره به اینکه از انتهای سال ۹۹ به بعد و سال ۱۴۰۰ درآمدهای ارزی کشور به پشتوانه افزایش صادرات نفتی رشد کرد، گفت: اما محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تخصیص ارز رفع نشد بلکه سیاست‌گذار ارزی با این دیدگاه که باید ورود و خروج ارز را کنترل کرد، سیاست‌های سختگیرانه‌تری به اجرا درآورد.

به گفته کاویانی این سیاست‌های سختگیرانه‌تر با هدف کنترل عرضه و تقاضای ارز اجرا شدند، اما در نهایت کاملا معکوس جواب داد و باعث شد تقاضای ارز افزایش پیدا کند.

کاویانی یادآوری کرد که با این سیاست‌ها در سال ۱۴۰۲، حدود ۴ میلیارد دلار کم اظهاری صادراتی اتفاق افتاد و این در حالی بود که اگر صادرکننده آزاد گذاشته می‌شد، ۴ میلیارد دلار، ارز بیشتر وارد کشور می‌شد.

مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه به چالش‌های سیاست واردات صرفا با داشتن منشا ارز اشاره و گفته این قانون هم چالش‌های بسیاری ایجاد کرد. تخصیص ارز از چند روز به چند ماه کشیده شد و یک فضای بدون برنامه برای بازرگانان ایجاد کرد و حتی باعث رسوب کالاها در گمرکات هم شد.

به گفته کاویانی، تمامی این سیاست‌ها خلاف قانون است، چون طبق قانون هیچ ممنوعیت و محدودیتی جز وارداتی که محدودیت‌های شرعی دارد، نباید اجرا شود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
31 مارس 2025

امپراطوری دلار در خطر است؟

به گزارش اکوایران، علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی در ویژه‌برنامه نوروزی مارکت تایمز به این پرداخته که چرا دلار امپراطوری ارزها را در اختیار دارد و اینکه آیا امپراطوری دلار در خطر است؟ همچنین این تحلیلگر موضوع ضعف دلار و دلایل این اتفاق را توضیح می‌دهد.   ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید […]

رکوردزنی قیمت سکه و تتر؛ قیمت طلای آبشده تغییر کانال داد 29 مارس 2025

رکوردزنی قیمت سکه و تتر؛ قیمت طلای آبشده تغییر کانال داد

اکوایران: بازار طلا و ارز امروز شاهد رکوردزنی قیمت سکه امامی و تتر نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته است.

شتاب قیمت طلا در بازارهای جهانی؛ فلز زرد رکورد زد/ علت چه بود؟ 29 مارس 2025

شتاب قیمت طلا در بازارهای جهانی؛ فلز زرد رکورد زد/ علت چه بود؟

اکوایران: ​قیمت طلا در هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران از جنگ تجاری جهانی و هجوم سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن به بالاترین سطح خود صعود کرد و ۱.۷ درصد افزایش یافت.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.