جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 235259
  • 31 می 2025 - 10:33
  • 66 بازدید
  • ۰ دیدگاه

روند رنج در بازار ارز و سهام

روند رنج در بازار ارز و سهام
روند رنج در بازار ارز و سهام

اکوایران: نوسان قیمت‌ها در بازار ارز کاهش پیدا کرده است عاملی که نشان میدهد اثر اظهارات ترامپ بر بازار ارز خنثی شده است.

به گزارش اکوایران، بورس تهران در هفته ای که گذشت بازدهی مثبت را ثبت کرد و سهام وضعیت بهتری را نسبت به بازار ارز و طلا تجربه کردند ولی بازار سهام هم مانند بازار ارز بازار آرامی بود و نوسان بازار سهام محدود بود‌.

در حقیقت در هفته قبل بازار سهام به دنبال خوش بینی ‌های ناشی از فعالیت‌های سیاسی و عدم انتشار اخبار منفی ناگهانی بورسی دچار هیجان فروش نشد ولی از هیجان خرید هم خبری نبود. ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بدون احتساب صندوقهای سهامی در این هفته نسبت به هفته قبل کاهش پیدا کرده ولی جریان پول حقیقی در سهام و حق تقدم بهتر از طول یک هفته قبل بوده است. با این حال بررسی ارزش معاملات خرد و جریان پول حقیقی در کنار شکل معاملات بازار سهام نشان میدهد که بازار در محدوده تصمیم گیری رنج شده است تا در نهایت برای خروج‌ از این محدوده تصمیم گیری کند.

بازار در حال حاضر وزیر اقتصاد ندارد و به همین خاطر تکلیف سهام‌داران با سکاندار اصلی اقتصاد کشور و نگاه سیاست‌گذاری وی معلوم نیست. از طرفی نرخ سود برخی از صندوق های درآمد ثابت حدود ۳۵ درصد است و نرخ بهره تا سررسید برخی اوراق قرضه حدود ۳۴ درصد است که باعث می‌شود سهام‌داران زودتر از سهام شناسایی سود کنند و در شرایطی که اخبار سیاسی مانند شمشیر دولبه عمل میکند وارد بازار دارایی‌های کم ریسک که سود قابل ملاحظه‌ای هم دارند، بشوند.

  در هفته قبل ارزش معاملات خرد در صندوق‌های درآمد ثابت بهتر از سهام و صندوقهای طلا بود ولی جریان پول حقیقی در صندوق های درآمد ثابت مثبت بود و وضعیت بهتر صندوقهای درآمد ثابت را نسبت به صندوقهای طلا و سهام نشان میداد.‌ در روز چهارشنبه ۱۷۹۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوق های درآمد ثابت ثبت شد در حالیکه ۹۰ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام و حق تقدم بدون احتساب صندوقهای سهامی خارج شد. که منعکس‌کننده وضعیت بهتر صندوقهای درآمد ثابت نسبت به سهام در جذب سرمایه است.

بی‌واکنشی دلار در معاملات شبانه نسبت به اخبار

دلار تهران در هفته قبل رنج شد و نوسان چندانی نداشت تنها ۰.۴۸ درصد در روز پنجشنبه پایین‌تر از مدت مشابه دو هفته قبل بود.

 در پایان هفته قبل سی‌ان‌ان خبر از نزدیکی آمریکا و ایران به حصول توافق داد و مدعی شد که ایران و آمریکا هفته آتی این توافق را امضا کنند ولی در ادامه بازار ارز واکنش چندانی نداشت زیرا عباس عراقچی وزیر امور خارجه پس از این خبر در توییتی اعلام کرد که رسانه‌ها همچنان در حال گمانه‌زنی درباره توافقی قریب‌الوقوع میان ایران و آمریکا هستند. مطمئن نیستم در چنین نقطه ای قرار داشته باشیم.

 در روز جمعه هم ترامپ از نزدیکی زمان توافق ایران و آمریکا سخت گفت ولی بررسی اکوایران نشان می‌دهد تتر در معاملات شبانه با این اظهار نظر کاهش پیدا نکرد چرا که ترامپ پیشتر در اردیبهشت هم چنین ادعایی کرده بود.

در پایان این هفته رویترز هم مدعی شد که در نشست ماه ژوئن شورای حکام که از نهم ژوئن(۱۹خرداد) آغاز خواهد شد گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت هسته‌ای ایران ارایه خواهد شد که ممکن است حاوی نکات انتقامی و تهدیدآمیز باشد.

بررسی روند قیمت تتر در معاملات شبانه نشان می‌دهد که تتر حدود ۱۰۰ تومان نسبت به اخبار سیاسی منتشر شده تغییر کرده که نشان دهنده احتیاط معامله‌گران بازار ارز نسبت به گمانه‌زنی‌ها است.

دلار تهران در نیمه اول کانال ۸۲ هزار تومانی است و یک خبر قطعی از حصول توافق می‌تواند آن را به سمت محدوده حمایتی ۷۹ هزار تومان هدایت کند، محدوده ۸۴ تا ۸۵ هزار تومان هم محدوده مقاومتی دلار تهران است.

ربع سکه در هفته قبل رکورددار زیان بود

اونس جهانی طلا در محدوده ۳ هزار و ۲۸۴ دلار است، گزارشات اقتصادی ایالات متحده بهتر از انتظار بوده و اصرار فدرال رزرو برای کم نکردن نرخ بهره باعث افزایش هزینه فرصت طلا برای نگهداری است. با این حال اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر احتمال تشدید جنگ تجاری با چین می‌تواند تقاضای اونس جهانی طلا را تشدید کند.

در هفته گذشته ربع سکه با اصلاح ۴.۰۱ درصدی بیشترین مقدار کاهش را ثبت کرد و بازدهی تمام اقلام طلا در بازار داخلی منفی بود.

سکه امامی با کاهش ۱.۴۱ درصدی در کانال ۷۳ میلیون تومان معامله شد و حباب آن ۱۴ درصد بود. طلای آب شده هم با کاهش ۱.۴۸ درصدی در کانال ۲۷ میلیون تومانی معامله شد و حباب آن ۵۷۶ هزار تومان منفی شد.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی 13 جولای 2025

تحویل بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی

با وجود انسداد درگاه پرداخت پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا به درخواست نهادهای ذی‌ربط، کاربران اپلیکیشن آپ  از ابتدای شرایط جنگی(۲۳ خرداد) تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به صورت برداشت ریالی، و بیش از ۳۰ کیلوگرم طلا به صورت شمش فیزیکی از «اینوی» تحویل گرفته‌اند.

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

02 جولای 2025

هت‌تریک نوسان در بازار طلا و ارز

در بازارهای جهانی هم انس طلا صعودی دنبال شد و با افزایش بیش از ۵۰ دلاری تا ۳۳۵۰ دلار بالا رفت. از منظر تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به خاطر دو دلیل بوده است؛ دلیل اول و مهم، تغییرات نگرش فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ بهره بوده که تصور می‌کنند میزان کاهش نرخ بهره […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.