شنبه, ۱۶ فروردین , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 32669
  • 11 اکتبر 2023 - 8:12
  • 268 بازدید
  • ۰ دیدگاه

دلار نتوانست در افزایش گلات کند

دلار نتوانست در افزایش گلات کند
دلار نتوانست در افزایش گلات کند

دلار نتوانست در افزایش گلات کند/ می‌گویند بازار ساز بازار دلار را بمباران ارزی کرده/ نیمی از حجم افزایش بازارها پس گرفته شد/ سکه سه کانال سقوط کرد/ چرا بازارها در روز سه‌شنبه عقب‌نشینی کردند؟

به گزارش اکوایران، بازار ارز و سکه بعد از چهار روز افزایش، در روز سه‌شنبه کاهشی شد. معامله‌گران معتقدند کاهش بازار بخاطر سه موضوع بوده است. یک اینکه بازارها به سقف رسیده بودند و بدون اصلاح  بالا می‌رفتند و باید استراحت می‌کردند.

موضوع دوم به تعدیل انتظارات و هیجان معامله‌گران برمی‌گردد. آن‌ها می‌گویند مواضع رهبری در روز سه‌شنبه موجب شد تا انتظارات منفی معامله‌‌گران تعدیل بشود و بازار را کاهشی کند. سوم اینکه گفته می‌شود بازارساز هم در بازار دبی و هم در بازار تهران تزریق سنگین داشته است. 

سقف بازار چقدر است؟

قیمت دلار هرات که در روز دوشنبه تا ۵۳ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفته بود در پشت خط با کاهش، کانال ۵۳ هزار تومان را از دست داد که نشان می‌داد فعلا این عدد سقف بازار است. 

قیمت دلار هرات در روز سه‌شنبه ۵۳ هزار تومان شروع به کار کرد اما با کاهش تا ۵۱ هزار و ۹۰۰ تومان پایین آمد و از این نقطه فعلا حمایت شده و در مرز کانال ۵۲ هزار تومان معامله می‌شود. دلار سلیمانیه همچنان بالاتر از هرات است و در ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد. معامله‌گران می‌گویند در کف، دلار هرات پیشتاز است و در سقف، دلار سلیمانیه.

قیمت درهم در ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان شروع شد و با کاهش ۲۰۰ تومانی به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. با این نرخ درهم، دلار در ۵۳ هزار و ۲۰۰ تومان برآورد می‌شود که شکاف بیش از هزار تومانی با دلار هرات دارد. قیمت سکه هم که در روز دوشنبه تا مرز ۳۲ میلیون رفته بود در معاملات سه‌شنبه تا کانال ۲۹ میلیون تومان پایین آمد. طلای آبشده بعد از لمس سقف ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان پایین آمد. 

حضور سنگین بازارساز در راه است؟

چند خبر در بازار سه‌شنبه دست به دست می‌شد. یک اینکه خبرگزاری تسنیم مدعی شده شنیده‌ها حاکی از احتمال حضور بازارساز به منظور عرضه سنگین ارز در بازار و جمع‌آوری نقدینگی ریال در نرخ‌های فعلی بازار است. خبر دوم یک مدل جدید از اطلاع‌رسانی درباره تزریق در بازار نیما است. در گذشته اینطور بود که مقدار عرضه در بازار نیما را بانک مرکزی در روز بعد منتشر می‌کرد. خبرگزاری فارس در نیمه دوم معاملات روز سه‌شنبه یک بدعت جدید آورد و مدعی شد از صبح تاکنون ۱۸۰ میلیون دلار در بازار نیما عرضه شده که بیش از ۱۵۰ میلیون دلار از آن معامله شده. در ادامه این گزارش هم گفته بود پبش‌بینی می‌شود تا روزهای آینده مجددا دلار به کانال ۴۰ هزار تومان وارد شود.

یک خبر هم به بازار رسید که جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید گفته است آمریکا می‌تواند ۶ میلیارد دلار ایران را که در بانک قطری نگهداری می‌شود را مسدود کند.

معامله‌گران می‌گویند هر صعود شارپی یک ریزش شارپی دارد و برعکس.

در روز سه‌شنبه تمامی بازارها بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از حجم افزایش را پس دادند. البته در روز دوشنبه بعد از سقف‌زنی موقت بازار، گروهی از معامله‌گران که از خرید جا مانده بودند در آن نقطه دست به خرید زدند‌‌، الان در ضرر هستند. معامله‌گران می‌گویند آنجا که انتظارات افزایش زیاد است، ریزش‌های بزرگی اتفاق می‌افتد. 

درمورد پیش بینی میان‌مدتی قیمت دلار، گروهی از معامله‌گران معتقدند روند را نزولی نمی‌بینیم مگر اینکه در روزهای آینده خبر از مذاکره و توافق ایران و آمریکا بیاید.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
04 آوریل 2025

دولت و ملت در مواجهه با رمزارزها

این نشست با حضور کارشناسان حوزه رمزارز، به تحلیل تحولات یک سال گذشته، تصمیمات بانک مرکزی و نهادهای نظارتی، و موانع پیش روی این بازار در ایران پرداخت. محور اصلی بحث، ضرورت تنظیم‌گری شفاف، ابهامات قانونی و مالیاتی و جایگاه ایران در بازار جهانی رمزارزها است. یزدان عباسی، رئیس کارگروه آموزش و پژوهش انجمن بلاکچین […]

04 آوریل 2025

جهش ارزی در حافظه بلندمدت تورم می‌ماند

به گزارش اکوایران در این شرایط، نحوه رسیدن به تعادل جدید در بازار عرضه و تقاضا به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از نوع تکانه‌های اقتصادی گرفته تا ساختار اقتصادی و شیوه حکمرانی. اجزای مختلف اقتصاد به‌طور متقابل بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. آثار تکانه‌های ناشی از تحریم‌ها، به‌ویژه در ایران، به‌طرز قابل‌توجهی بر تورم تأثیر می‌گذارد […]

واکنش بازارها به تعرفه های ترامپ؛ جهش طلا و نقره، ریزش رمز ارز 03 آوریل 2025

واکنش بازارها به تعرفه های ترامپ؛ جهش طلا و نقره، ریزش رمز ارز

سیاست تعرفه‌ای ترامپ به سرعت بازارها را وارد دوره‌ای از واکنش‌های پرفشار کرد؛ طلا سقف زد، نقره جهش کرد، بورس افتاد و ارزهای دیجیتال سقوط کردند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.