ابهامات حادثه معدن مهماندویه از زبان مدیرکل بازرسی کار
ابهامات حادثه معدن مهماندویه از زبان مدیرکل بازرسی کار

مدیرکل بازرسی وزارت کار تعاون و امور اجتماعی گفت: یکی از ابهامات حادثه معدن مهماندویه که منجر به جان باختن هفت معدنچی در دامغان شد این است که این معدن ماه‌ها تعطیل بوده است.

به گزارش اقتصادآنلاین از مهر؛ علی مظفری در گفت‌وگویی ضمن گرامی‌داشت یاد هفت معدن چی جان باخته در معدن مهماندویه شهرستان دامغان بیان کرد: وزارت کار با همراهی وزارت صمت به صورت جدی پیگیر پرونده این حادثه ناگوار است و گزارش‌های کارشناسی را ارائه خواهد کرد.

وی با اشاره به ابعاد حادثه افزود: یکی از ابهامات حادثه معدن مهماندویه که به کشته شدن هفت معدنچی در دامغان منجر شد این است که این معدن ماه‌ها تعطیل بوده است و باید به این سوال پاسخ داد که چرا با توجه به مهیا نبودن شرایط، کارگران وارد معدن شده‌اند.

مدیر کل بازرسی وزارت کار تعاون و امور اجتماعی با بیان اینکه این معدن عملیاتی نبوده است، گفت: ظاهراً برای نخستین بار در چند ماه اخیر اقدام به ورود به تونل‌های این معدن می‌شود که دقیقاً در همین زمان حادثه رخ می‌دهد و هفت نفر جان خودشان را از دست می‌دهند.

مظفری با بیان اینکه مشخص نیست چرا معدنچیان وارد معدن شده‌اند، تاکید کرد: بررسی‌ها در خصوص این موضوع ادامه دارد تا بدانیم چطور معدنی که متوقف بوده چطور معدنچیان وارد آن شده‌اند زیرا معدنی که ماه‌ها غیرفعال می‌شود امکان دارد شرایط مساعدی برای کار به لحاظ تکنیکی و تجمع گازها و … نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه وضعیت گازها و ایمنی معادنی که مدت‌ها تعطیل هستند مشخص نیست و در نتیجه قبل از ورود معدنچیان می‌بایست مراتب ایمنی و مقررات مرتبط با این موضوع در آن طی شود تا بعد کارگران اجازه ورود به معدن را پیدا کنند، افزود: مشخص نیست چطور کارگران وارد معدن شده و متأسفانه شاهد وقوع چنین حادثه‌ای هستیم.

مدیرکل بازرسی وزارت کار تعاون و امور اجتماعی با بیان اینکه محدودیت اکسیژن رسانی به افراد متأسفانه علت اصلی مرگ این معدنچیان بوده است ابراز داشت: متأسفانه مشخص شده که عده‌ای از فوت شدگان خارج از معدن بوده و در زمان وقوع حادثه به کمک دوستان خود می‌روند که آنها هم به دلیل فقدان اکسیژن جان خودشان را از دست می‌دهند.

مظفری بیان کرد: علل این حادثه به خصوص ابهام دلایل و چگونگی ورود کارگران به معدن تعطیل شده مهماندویه دامغان از جمله مسائلی است که در کار کارشناسی تخصصی به آن پرداخته شده و گزارش نهایی آن نهایتاً تا دو هفته دیگر تهیه و به دستگاه‌های ذی ربط به خصوص دستگاه قضائی ارسال می‌شود.

به نظر می‌رسد درآوردن یک لقمه نان با این شرایط سخت اقتصادی می‌تواند یکی از پاسخ‌های چرایی ورود کارگران به معدن زغال سنگ باشد کارگرانی که در شرایط نا ایمن مجبور هستند به خاطر حفظ همان درآمد اندک به حرف مالکان کسب و کار کرده و حتی ریسک مرگ را به جان بخرند تا شرمنده زن و بچه خودشان نشود هر چند هنوز علت اصلی این حادثه در دست بررسی است و نمی‌توان به صورت دقیق اظهار نظر کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]