تلاش انستیتو پاستور برای تولید اولین واکسن در دنیا
تلاش انستیتو پاستور برای تولید اولین واکسن در دنیا

دکتر رحیم سروری، رییس انستیتو پاستور ایران، واکسن “سالک” را یکی از اولویت‌های اصلی این مجموعه در سال آتی معرفی کرده است. او بیان کرده که در حال حاضر در دنیا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد و در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد شد که در چه مرحله‌ای از فرآیند تولید این واکسن قرار داریم.

دکتر سروری اظهار داشت: “ما در برخی مناطق کشور با بیماری “سالک” مواجه هستیم، اما متأسفانه هنوز واکسنی برای این بیماری در دسترس نیست.”

وی با تاکید بر اینکه بر همین اساس هم یکی از اولویت‌های اصلی انستیتو پاستور ایران تولید واکسن برای بیماری«سالک» است، تصریح کرد: برای تولید این واکسن، مراحلی از کار پیشرفت کرده است و در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد که در چه مرحله‌ای از تولید  قرار داریم.

سروری گفت: اما نکته بسیار مهم این است که به دلیل اینکه منبع این بیماری، انگل (لیشمانیا) است، بسیار زیرک و رونده است و به محض تشخیص، ساختار خود را تغییر می‌دهد؛ بنابراین تولید واکسن آن نیز به بررسی‌های عمیق و جدی نیاز دارد که در حال انجام است و اطلاع‌رسانی‌های آن به زودی صورت خواهد گرفت.

سروری همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش در رابطه با آخرین وضعیت تولید واکسن‌های «پنوموکوک» و «روتاویرس» در انستیتو پاستور اظهار کرد: به دلیل اینکه فرایند تولید طولانی است و سازمان جهانی بهداشت نیز آن را جزو الزامات دریافتی اطفال قرار داده است، وزارت بهداشت تشخیص داده که این دو واکسن در سال جاری از طریق خرید از کشورهای خارجی و در سال‌های آینده از طریق تولید داخلی تامین شوند. در حال حاضر تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان این واکسن‌ها را تولید می‌کنند. واکسن‌ پنوموکوک ما بسیار پیشرفته است و واکسن‌ روتاویروس نیز در صورت نظر مثبت وزارت بهداشت، می‌تواند تولید مناسبی داشته باشد.

گفتنی است؛ سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت است و عامل این بیماری، انگلی به نام لیشمانیا و ناقل آن نیز پشه خاکی است و در دو نوع «شهری یا سالک خشک» و «روستایی یا سالک مرطوب» مطرح است.

۱۲۰۰ بیمار مبتلا به سالک به صورت رایگان در خراسان رضوی درمان شدند

دیر پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به سالک از ابتدای امسال تا کنون با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی از خدمات درمانی و بهداشتی رایگان بهره مند شدند.

دکتر زهرا نهبندانی با بیان این که بیماری سالک در اثر گزش توسط پشه سالک رخ می‌دهد که بیمار دچار زخم می‌شود افزود: محل جمع‌آوری زباله و نخاله مکان خوبی برای زندگی پشه سالک است بنابراین گزش توسط این پشه می‌تواند موجب ایجاد زخم‌هایی در بدن فرد شود که مراحل درمانی آن در مراکز بهداشتی به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی با بیان این که علاوه بر سالک، طی یک سال اخیر ۴۰ بیمار مبتلا به مالاریا نیز در خراسان رضوی درمان شده اند ادامه داد: همچنین با توجه به شیوع برخی از بیماری‌ها در کشورهای همسایه، مراقبت‌های مرزی برای اتباع خارجی انجام می‌شود که در مجموع ۶۰۰ هزار مراقبت طی این مدت ثبت شده است.

مدیر پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نمونه‌گیری از چهار هزار بیمار مشکوک به آنفلوانزا و بیش از ۱۹ هزار نمونه کرونا از دیگر خدمات این حوزه طی این بازه زمانی به شمار می‌رود.

نهبندانی افزود: راه‌اندازی ۲ مرکز انجام آزمایش اچ.آی.وی شهید قدسی و شهید صفاری، شناسایی و درمان قطعی ۳۰۰ بیمار مبتلا به هپاتیت C در مراکز و خانه‌های گرم و کمپ‌های ترک اعتیاد، از دیگر خدمات حوزه مدیریت و پیشگیری از بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

وی با اشاره به این که برگزاری پویش غربالگری سل اتباع با انجام سه هزار غربالگری در طی سال جاری انجام شده است ادامه داد: در طی این پویش ۴۷ بیمار مبتلا به سل شناسایی و درمان شدند.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین رویکردهای مدیریت پشگیری و درمان بیماریهای واگیردار، شناسایی زود هنگام بیماری‌ها و پرهیز از طغیان و شیوع آنهاست که این امر با مراقبت‌های بهداشتی و درمانی امکان‌پذیر است.

منبع:

ايسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]