سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 173334
  • 17 دسامبر 2024 - 2:31
  • 62 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تأثیرات قابل توجه کاهش خرید نفت از سوی چین

تأثیرات قابل توجه کاهش خرید نفت از سوی چین
تأثیرات قابل توجه کاهش خرید نفت از سوی چین

اکوایران: به دلیل کاهش تقاضا در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام، نرخ‌های حمل نفت خام با کشتی‌های بزرگ از خاورمیانه به چین به یک‌سوم کاهش پیدا کرده است.

به گزارش اکوایران، نرخ‌های حمل نفت خام با کشتی‌های بزرگ از خاورمیانه به چین که یک مسیر معیار است، امسال به دلیل کاهش تقاضا در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام و همچنین تأخیر اوپک پلاس در بازگشت عرضه‌های متوقف‌شده، یک‌سوم کاهش یافته است.

به نوشته بلومبرگ، معیار اصلی این صنعت برای مسیر یادشده که بارگیری‌های نفت ایران را شامل نمی‌شود، معمولا در سه‌ماهه چهارم به دلیل عوامل فصلی نسبت به سه‌ماهه‌های قبلی افزایش می‌یابد، اما امسال این روند شکسته شده است.

تجار نفت تمرکز خود را بر تقاضای ضعیف چین قرار داده‌اند، به‌طوری که واردات سالانه تاکنون تقریبا ۲ درصد کمتر از میزان سال ۲۰۲۳ بوده، زیرا سیاست‌گذاران چینی با کاهش رشد اقتصادی که تقاضای مواد خام را کاهش داده است، دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در عین حال، تغییر به سمت وسایل نقلیه برقی و مجهز به گاز طبیعی مایع (LNG) نیز به کاهش مصرف نفت خام کمک کرده است. این عوامل باعث شده است که قیمت نفت خام در مسیر کاهش سالانه برای دومین سال متوالی قرار بگیرد.

اوپک پلاس – اتحاد تولیدکنندگان نفت به رهبری عربستان سعودی و روسیه – سه بار متوالی بازگشت تدریجی ظرفیت متوقف‌شده را به تأخیر انداخته است که نشان‌دهنده چشم‌انداز ضعیف تقاضا و همچنین افزایش عرضه توسط رقبا است. این تأخیر به‌طور مؤثری حجم محموله‌های احتمالی را کاهش داده است.

هنری کورا، رئیس بخش تحقیقات شرکت کارگزاری Braemar، گفت: «نفت‌کش‌های بسیار بزرگ بیشترین تأثیر را از کاهش غیرمنتظره واردات نفت خام چین در سال جاری میلادی متحمل شده‌اند. این کشتی‌های عظیم معمولا حدود ۲ میلیون بشکه نفت حمل می‌کنند.

شاخص TD3C در بورس بالتیک، که نرخ‌های نفت‌کش‌های بسیار بزرگ در مسیر خاورمیانه به آسیا را نشان می‌دهد، جمعه گذشته به سطح Worldscale 39.05 رسید. این میزان حدود ۳۳ درصد کمتر از ابتدای سال بوده و معادل کمی کمتر از ۸٫۵ دلار به ازای هر تُن است.

نفت‌کش‌های عظیم در مسیر خاورمیانه به چین همچنین با رقابت از سوی حجم رو به رشد کشتی‌های به اصطلاح «ناوگان ارواح» روبه‌رو بوده‌اند.

نرخ‌های پایین‌تر چالش دیگری برای اپراتورهای نفت‌کش‌ها ایجاد کرده است که پیش از این با وقفه و اختلالات در مسیر دریای سرخ مواجه شده‌اند.

با توجه به ضعف در چین، تعداد نفتکش‌های غول‌پیکری که به سمت این کشور حرکت می‌کنند به پایین‌ترین سطح یک‌ماهه رسیده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
شتاب در همکاری‌های انرژی میان ایران و ترکمنستان با محوریت سوآپ گاز 20 مه 2025

شتاب در همکاری‌های انرژی میان ایران و ترکمنستان با محوریت سوآپ گاز

در دیداری میان وزیر نفت ایران و وزیر امور خارجه ترکمنستان، طرفین بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی تأکید کردند. شتاب در اجرای سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به ترکیه، نماد عملی جدیدی از گسترش همکاری‌های راهبردی دو کشور محسوب می‌شود.

صنعت CNG در لبه پرتگاه؛ مطالبه‌ای ملی در قالب یک کارزار 20 مه 2025

صنعت CNG در لبه پرتگاه؛ مطالبه‌ای ملی در قالب یک کارزار

در پی گسترش مشکلات ساختاری و مالی در جایگاه‌های عرضه سوخت CNG، جایگاه‌داران سراسر کشور با راه‌اندازی کارزاری ملی، از رئیس‌جمهور درخواست کردند هرچه سریع‌تر برای نجات این بخش از زیرساخت حیاتی انرژی کشور اقدام نماید.

کشف ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت در یک سال/ شناسایی ۵۰ هزار ناوگان متخلف 20 مه 2025

کشف ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت در یک سال/ شناسایی ۵۰ هزار ناوگان متخلف

اکوایران: معاون وزیر نفت از شناسایی ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف در سال گذشته خبر داد و گفت: با اجرای طرح پایش لحظه‌ای، تمام فرآورده‌های نفتی از تولید تا مصرف تحت نظارت کامل قرار می‌گیرد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.