دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 180101
  • 04 ژانویه 2025 - 14:32
  • 13 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تاکتیک‌های ایران در دور زدن تحریم‌های نفتی/ افشای جزئیات فروش نفت ایران: استراتژی رسانه‌‌های معاند یا جنگ روانی؟

تاکتیک‌های ایران در دور زدن تحریم‌های نفتی/ افشای جزئیات فروش نفت ایران: استراتژی رسانه‌‌های معاند یا جنگ روانی؟
تاکتیک‌های ایران در دور زدن تحریم‌های نفتی/ افشای جزئیات فروش نفت ایران: استراتژی رسانه‌‌های معاند یا جنگ روانی؟

تغییر سیاست‌های نفتی و تحریمی آمریکا، الگوهای خرید نفت توسط پالایشگاه‌های چینی را دستخوش تغییر کرده است.

به گزارش اکوایران، رسانه‌های خارجی اخیراً گزارش‌هایی درباره نحوه صادرات نفت ایران منتشر کرده‌اند که ادعا می‌کند این کشور از پرچم کشورهای مختلف برای فروش نفت خود استفاده می‌کند. همچنین، میزان خرید نفت ایران توسط کشورهای مختلف نیز در این گزارش‌ها مطرح شده است.

این رسانه‌ها بر این باورند که تحریم‌های بین‌المللی نتوانسته‌اند مانع فروش نفت ایران شوند و خواستار اتخاذ تدابیر جدید در این زمینه شده‌اند.

بنا به گزارش مهر، زینب قیصری، نماینده مجلس شورای اسلامی، در این‌بار می‌گوید که تحریم‌ها نتوانسته‌اند جلوی فروش نفت ایران را بگیرند.

به گفته او، طبق گزارش مؤسسه کپلر، ایران تا نیمه دسامبر روزانه ۱.۹ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرده است. اما باید گفت که شبکه‌سازی ایران برای دور زدن تحریم‌ها و تقویت روابط با چین باعث شده میزان صادرات نفت به این کشور افزایش یابد و حتی در شرایط تحریمی، این رقم دو برابر دوره‌های غیرتحریمی باشد.

به گزارش مهر، از سوی دیگر، برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که با آغاز دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، رسانه‌های مخالف ایران تلاش‌هایی برای انتشار اطلاعات مرتبط با صادرات نفت این کشور داشته‌اند. در این راستا، مایک والتز، مشاور امنیت ملی منتخب ترامپ، در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که تمرکز سیاست‌های آمریکا بر کاهش منابع مالی ایران است و به خرید نفت ایران توسط چین اشاره کرده بود.

رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس نیز به اقدامات دولت آمریکا برای محدود کردن صادرات نفت ایران اشاره کرد و گفت که دولت بایدن در ادامه سیاست‌های دولت ترامپ، در دو نوبت تحریم‌های جدیدی علیه نفتکش‌های ایرانی اعمال کرده و مدعی شده است که حدود ۲۰ نفتکش شبح ایران را تحریم کرده است.

این در حالی است که مؤسسه آمریکایی UANI نیز ادعا کرده است که ۴۷۰ نفتکش شبح ایرانی را شناسایی کرده و اطلاعات آن‌ها را به مقامات آمریکایی ارائه خواهد کرد.

بازگشت ترامپ؛ چالش جدید برای صادرات نفت ایران

این در حالی است که رویترز نیز، در تاریخ ۱۷ آبان، گزارش داد که بازگشت دونالد ترامپ به کاخ‌سفید می‌تواند به معنای اجرای سخت‌تر تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران باشد که ممکن است عرضه جهانی نفت را کاهش دهد. اما تحلیلگران معتقدند که احتمالاً دولت ترامپ در جلب همکاری چین، بزرگترین مشتری نفت خام ایران با مشکلاتی روبه‌رو شود.

بنا به گزارش این رسانه، سرکوب صادرات نفت ایران به عنوان یکی از اعضای اوپک می‌تواند به نفع قیمت‌های جهانی نفت باشد، اما ممکن است این تأثیر با سیاست‌های دیگر ترامپ خنثی شود. از جمله اقدامات می‌توان  گسترش استخراج داخلی نفت، وضع تعرفه‌های تجاری بر چین که می‌تواند فعالیت اقتصادی را کاهش دهد یا بهبود روابط با روسیه که می‌تواند ارسال نفت تحریمی این کشور را آزاد کند، اشاره کرد.

حرکت چین به سمت آفریقا

همچنین ۸ آذرماه، بلومبرگ در گزارشی مدعی شده پالایشگاه‌های مستقل چین به خریداری بشکه‌های نفت از سراسر خاورمیانه و آفریقا اقدام می‌کنند، ‌چراکه عرضه‌های نفت ایران کمیا‌ب‌تر و گران‌تر از حد معمول باقی مانده‌اند که بخشی از این اتفاق به گسترده شدن تحریم‌های آمریکا مربوط می‌شود.

معامله‌گران به این خبرگزاری اعلام کرده‌اند یک پالایشگاه بزرگ چین حدود ۱۰ میلیون بشکه از یک نوع خاص نفت خام را از ابوظبی و قطر خریداری کرده است. این محموله‌ها قرار است در ماه‌های دسامبر و ژانویه بارگیری شوند و و به پاکسازی مازاد نفت خام فروخته‌نشده از چرخه‌های معاملاتی قبلی کمک کرده‌اند.

پالایشگاه‌های مستقل چین موسوم به تی‌پات (قوری چای)، عموما نفت خام ارزان‌تر ایران را ترجیح می‌دهند و حدود ۹۰ درصد از صادارت این را خریداری می‌کنند، اما کاهش میزان نفت موجود برای خرید باعث تغییر عادات خرید آن‌ها شده است.

بلومبرگ با اشاره به داده‌های «انرجی اسپکتس» (Energy Aspects) مدعی شده بود که دولت جدید آمریکا به رهبری دونالد ترامپ باعث شده است برخی پالایشگاه‌های بزرگ چین از خرید نفت خام تهران عقب‌نشینی کنند، آن هم به این دلیل که این پالایشگاه‌ها وابستگی زیادی به بانک‌های آمریکایی دارند. 

معامله‌گران و ارسال‌کنندگان محموله‌ها، کمبود عرضه نفت ایران را به گسترده شدن تحریم‌های آمریکا در ماه اکتبر نسبت داده‌اند که تعداد بیشتری از ناوگان نفت‌کش‌هایی را که در تجارت ایران و چین نقش دارند، شامل شده است.

این اقدام باعث کاهش تعداد کشتی‌های موجود برای انتقال کشتی‌ به کشتی شده و همین موضوع منجر به کمتر شدن عرضه و بالا رفتن قیمت‌ها شده است. طبق داده‌های شرکت کپلر، جریان نفت ایران به چین در ماه جاری میلادی و در مقایسه با اکتبر، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

در همین حال، شرکت Sentosa Shipbrokers در گزارشی نوشت: «میزان ورود نفت خام غرب آفریقا به چین براساس یک مبنای ماهانه در بالاترین سطح خود در دست‌کم دو سال اخیر قرار دارد که بخشی از این اتفاق به بالا رفتن قیمت‌های نفت ایران مربوط می‌شود.»

معامله‌گران همچنین اعلام کرده‌اند تصمیم پکن برای اختصاص سهمیه‌ بیشتر به تی‌پات‌ها برای واردات باعث افزایش فعالیت خرید نفت شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
اگر اقتصاد ایران نفت نداشت؛ رشد در کانال ۲ درصد 06 ژانویه 2025

اگر اقتصاد ایران نفت نداشت؛ رشد در کانال ۲ درصد

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر نفت در اقتصاد ایران جایی نداشت، حجم اقتصاد کشور و نرخ رشد آن متفاوت با مقدار کنونی بود.

قیمت نفت عقب نشست / هر بشکه برنت چند؟ 06 ژانویه 2025

قیمت نفت عقب نشست / هر بشکه برنت چند؟

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۸ سنت معادل ۰.۱۰ درصد کاهش به ۷۶ دلار و ۴۳ سنت رسید.

وزیر نفت: خود را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم 05 ژانویه 2025

وزیر نفت: خود را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور قالیباف اظهار داشت: ناترازی‌ها یک واقعیت است که وجود دارد و از مردم بابت مشکلات عذرخواهی می‌کنم. اجازه بدهید وزارت نیرو خود را آماده این ناترازی بکند، ناترازی بزرگ در راه است؛ تابستان گرم. در زمستان سرد کت یا لباس گرم می‌پوشیم، اما عبور از تابستان به این سادگی نیست.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.