یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 187263
  • 23 ژانویه 2025 - 14:31
  • 78 بازدید
  • ۰ دیدگاه

سخنان جدید نماینده مجلس درباره کرسنت؛ جلیلی مقصر است یا زنگنه؟

سخنان جدید نماینده مجلس درباره کرسنت؛ جلیلی مقصر است یا زنگنه؟
سخنان جدید نماینده مجلس درباره کرسنت؛ جلیلی مقصر است یا زنگنه؟

نماینده مجلس می‌گوید، این‌طور نیست که دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی‌اند، چون در این پرونده یک‌طرف مراجع قضایی و مجلس و طرف دیگر متهم آن است.

به گزارش اکوایران، مهدی کوچک‌زاده، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که تا به حال شرکت ملی نفت ۲ ساختمان خود در اروپا (لندن و روتردام) به‌دلیل محکومیت در پرونده کرسنت را از دست داده، لذا به نظر شما چه اقداماتی باید صورت بگیرد تا جلوی خسارات بعدی پرونده کرسنت به کشور گرفته شود؟، گفت: شما در این سوال فرض‌هایی را مسلم در نظر گرفته‌اید که برای من روشن نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس افزود: من اطلاعی از ساختمان‌های شرکت ملی نفت در اروپا و نیز محکومیت در پرونده کرسنت ندارم و به نظرم این سروصدا‌ها بازی‌های رسانه‌ای برای دامن زدن به فضای یاس‌آلود و مسموم و منفعل کردن بیشتر افکار عمومی در جنگ رسانه‌ای دشمن از یک‌طرف و لوث کردن پرونده و کم کردن فشار از روی متهم اصلی آن آقای بیژن زنگنه است.

این نماینده مجلس می‌گوید، راه جلوگیری از خسارات بیشتر به کشور در ماجرای کرسنت، تسریع در رسیدگی قضایی به پرونده به دور از جنجال‌های سیاسی و رسانه‌ای است.

کوچک‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی براینکه هم آقای بیژن زنگنه و هم آقای سعید جلیلی یکدیگر را متهم به خیانت در پرونده کرسنت می‌کنند و در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری هم این پرونده خیلی سروصدا کرد، اما چرا تاکنون هیچ اقدامی برای شناسایی و برخورد با عاملان پرونده کرسنت نشده است؟، گفت: این‌طور نیست که دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی‌اند، چون در پرونده کرسنت یک‌طرف مراجع قضایی، کمیسیون اصل نود مجلس و مدعی‌العموم و طرف دیگر متهم آن، آقای زنگنه است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن پرونده کرسنت بازی‌های رسانه‌ای است و اگر کسانی مایل به نهایی شدن سریع‌تر پرونده باشند باید از دامن زدن به این بازی‌ها پرهیز کنند.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس بیان کرد: کرسنت در کمیسیون اصل نود از سال‌ها قبل پرونده دارد و خود من در مجالس گذشته در رسیدگی به آن نقش و مسئولیت داشتم.

کرسنت؛ کینه شخصی یا قصور؟

اما چه شد که پس از سال‌ها این پرونده دوباره موردتوجه قرار گرفت؟ در جریان مناظرات انتخاباتی، این سؤال مهم پورمحمدی از سعید جلیلی مطرح شد که «چرا از مناظره با بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت‌های خاتمی و روحانی، فرار کردید؟». این پرسش پورمحمدی بعد از آن بود که برخی از نامزدهای جبهه انقلاب و هوادارن آن‌ها تلاش می‌کردند پرونده کرسنت را علیه جریان اصلاحات و اعتدال بربکشتند.

بعد از مطرح شدن این حرف باز هم بیژن زنگنه، وزیر نفت سابق، چندین بار به طور مستقیم سعید جلیلی را به مناظره دعوت کرد، اما این درخواست بی‌پاسخ ماند.

شاید تنها واکنش جلیلی به این دعوت مکرر به مناظره آن‌جایی بود که او گفت «جای متهم در دادگاه است» و به عبارتی او زنگنه را در این پرونده متهم دانست.

بر سر زبان آمدن پرونده کرسنت، برخی از کارشناسان و مدیران سابق را نیز در این زمینه به اظهار نظر وا داشت. محمود خاقانی، مدیر کل پیشین وزارت نفت ، به تاریخچه این قرارداد اشاره کرد و گفت که در بهمن ۱۳۸۴، پس از ورود دولت محمود احمدی‌نژاد، اعلام شد که ایران قرارداد کرسنت را اجرایی نخواهد کرد. این تصمیم همزمان با مخالفت‌های آمریکا و تلاش‌های ابوظبی برای جلوگیری از اجرایی شدن این قرارداد بود.

خاقانی تصریح کرد که اجرایی نشدن کرسنت خسارات زیادی به اقتصاد ایران وارد کرد و به اظهارات محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت وقت، که این قرارداد را خیانت خوانده، اشاره کرد.

او همچنین به نقش سعید جلیلی در جلوگیری از اجرایی شدن قرارداد و آثار منفی آن بر منافع ملی پرداخت و اعلام کرد که این کینه شخصی موجب ضرر ۲۵ میلیارد دلاری به کشور شده است.

خبر مرتبط

نگاهی به آخرین مباحث مطرح شده درباره کرسنت: منافع ملی، قربانی درگیری‌های سیاسی

نگاهی به آخرین مباحث مطرح شده درباره کرسنت: منافع ملی، قربانی درگیری‌های سیاسی

اکوایران: در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری، دوباره پرونده مناقشه‌برانگیز قرارداد کرسنت به کانون توجه افکار عمومی کشانده شد. برخلاف بسیاری از موضوعات که دم انتخابات مطرح می‌شود و بعدا به فراموشی سپرده می‌شود،‌ گویا قرار نیست «کرسنت» از یادها برود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد 19 جولای 2025

نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد

قیمت جهانی نفت در پی افت تولید میدان‌های نفتی اقلیم کردستان عراق به‌دلیل حمله‌های پهپادی و نگرانی‌ها درباره عرضه و ازسوی دیگر بالا رفتن تقاضای فصلی سفر، افزایش یافت.

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد 16 جولای 2025

نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد

قیمت نفت خام ایران در ماه گذشته میلادی، ۹٫۲ درصد افزایش یافته و به هر بشکه ۶۹ دلار و ۱۳ سنت رسیده.

16 جولای 2025

افزایش ۹٫۲ درصدی قیمت نفت ایران

دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرده که قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه گذشته میلادی نسبت به ماه قبل از آن ۵ دلار و ۸۸ سنت، معادل ۹.۲ درصد افزایش یافته است. هر بشکه نفت خام سنگین ایران با چه قیمتی به فروش رسیده و این میزان افزایش با چه میزان تولیدی […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.