سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 199557
  • 26 فوریه 2025 - 2:31
  • 30 بازدید
  • ۰ دیدگاه

بلومبرگ: شدت گرفتن رقابت میان ایران، روسیه و ونزوئلا برای جذب نفت‌کش‌ها

بلومبرگ: شدت گرفتن رقابت میان ایران، روسیه و ونزوئلا برای جذب نفت‌کش‌ها
بلومبرگ: شدت گرفتن رقابت میان ایران، روسیه و ونزوئلا برای جذب نفت‌کش‌ها

اکوایران: مویو شو، تحلیل‌گر ارشد بازار نفت خام، مدعی شد: «ایران در حال حاضر با کمبود ظرفیت حمل‌ونقل دریایی مواجه است. تعداد محدودی از نفت‌کش‌ها حاضر به حمل نفت تحریمی با ریسک بالا هستند و اکنون ایران باید با روسیه و ونزوئلا برای تأمین این کشتی‌ها رقابت کند.»

به گزارش اکوایران، بلومبرگ در گزارشی مدعی شده فروشندگان نفت ایران با چالش‌های جدی در صادرات محموله‌های خود مواجه هستند، زیرا رقابت برای دستیابی به نفت‌کش‌های غیرتحریمی میان ایران، روسیه و ونزوئلا شدت گرفته است.

مویو شو، تحلیل‌گر ارشد بازار نفت خام، مدعی شد: «ایران در حال حاضر با کمبود ظرفیت حمل‌ونقل دریایی مواجه است. تعداد محدودی از نفت‌کش‌ها حاضر به حمل نفت تحریمی با ریسک بالا هستند و اکنون ایران باید با روسیه و ونزوئلا برای تأمین این کشتی‌ها رقابت کند.»

در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۵۰ نفت‌کش در حمل‌ونقل نفت خام ایران فعالیت داشتند، اما بیش از ۱۰۰ مورد از آن‌ها به لیست کشتی‌های تحریمی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا اضافه شده‌اند.

این تعداد ممکن است باز هم کاهش یابد، زیرا روسیه با پیشنهاد کرایه‌های حمل بالاتر، کشتی‌های بیشتری را به سمت خود جذب می‌کند. بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌ها توسط بلومبرگ، تحریم‌های جدید علیه مسکو در ژانویه، فعالیت بسیاری از نفت‌کش‌های تحریم‌شده توسط آمریکا را به‌شدت محدود کرده است.

بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌های گردآوری‌شده توسط بلومبرگ، دو کشتی که روز دوشنبه توسط آمریکا به دلیل مشارکت در تجارت نفت ایران تحریم شدند – Phoenix I و Urgane I – در روزهای اخیر محموله‌های روسیه را بارگیری کرده‌اند.

ایران همچنین باید حدود ۲۵ میلیون بشکه نفت خام را که طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در چین ذخیره کرده بود، به بازار منتقل کند. ایران تاکنون احتمالا موفق به خارج‌سازی بیش از نیمی از این محموله‌ها شده است، اما این کار باعث تحریم‌های شدیدتر آمریکا علیه برخی نفت‌کش‌ها شده است.

طبق ادعای مویو شو، با تحریم نزدیک به ۸۰ نفت‌کش مرتبط با ایران از سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، صادرات نفت خام ایران روند نزولی داشته است. او افزود: «صادرات روزانه از ۱٫۷۶ میلیون بشکه در نوامبر به حدود ۱٫۵ میلیون بشکه کاهش یافته است. پیش‌بینی می‌شود این مقدار تا ماه می یا ژوئن تا یک‌سوم دیگر کاهش یابد.»

شو همچنین گفت: «اگر آمریکا تحریم‌های خود را از نفت‌کش‌های روسی بردارد، این یک خبر بسیار خوب برای ایران خواهد بود، زیرا این امر باعث کاهش نرخ کرایه حمل برای نفت روسیه می‌شود و ایران نیز می‌تواند نفت‌کش‌های بیشتری در اختیار داشته باشد.»

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
همکاری نفتی ایران و روسیه افزایش یافت 15 آوریل 2025

همکاری نفتی ایران و روسیه افزایش یافت

مقامات نفتی ایران و روسیه بر افزایش همکاری های دوجانبه تأکید کردند.

روزانه شاهد حجم بالایی از قاچاق گازوئیل هستیم 14 آوریل 2025

روزانه شاهد حجم بالایی از قاچاق گازوئیل هستیم

معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: روزانه شاهد حجم بالایی از قاچاق گازوئیل هستیم که بخشی از ناترازی انرژی به همین امر باز می‌گردد که بر شرکت‌های تولیدکننده تأثیرگذار خواهد بود.

تاکید بر توسعه همکاری‌های انرژی بین ایران و عراق 14 آوریل 2025

تاکید بر توسعه همکاری‌های انرژی بین ایران و عراق

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت با هدف دیدار و گفت‌و‌گو برای توسعه همکاری‌های انرژی بین دو کشور ایران و عراق، وارد فرودگاه بغداد شد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.