اعطای دومین نشان عالی دانش به ۱۱ دانشمند، طراحی نرمافزاری برای مدیریت بهینه ناوگان توزیع با استفاده از هوش مصنوعی، انتصاب دبیر المپیک بازیهای فکری دانشجویان، معرفی دبیر «برنامه ملی توسعه و رشد غزالهای دانشبنیان» معاونت علمی، حمایت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی از اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان، افزایش ۱۰تا ۱۵ درصدی سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی با اجرای قانون جهش تولید، ابتکار دانشمند ایرانی در تولید مواد خودترمیم برای زیستگاههای فضایی و صرفه جویی ۵ میلیون دلاری با دستاورد تازه دانشبنیانها از مهمترین رویدادهای امروز در سپهر علم و فناوری کشور بود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بسته خبری چهارم تیر ماه ۱۴۰۳ به مهمترین رویدادهای علمی و فناورانه کشور در این روز خواهد پرداخت:
اعطای دومین نشان عالی دانش به ۱۱ دانشمند/ خرازی و صالحی تجلیل شدند
طراحی نرمافزاری برای مدیریت بهینه ناوگان توزیع با استفاده از هوش مصنوعی
دبیر المپیک بازیهای فکری دانشجویان منصوب شد
دبیر «برنامه ملی توسعه و رشد غزالهای دانشبنیان» معاونت علمی معرفی شد
حمایت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی از اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان
افزایش ۱۰تا ۱۵ درصدی سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی با اجرای قانون جهش تولید
ابتکار دانشمند ایرانی در تولید مواد خودترمیم برای زیستگاههای فضایی
صرفه جویی ۵ میلیون دلاری با دستاورد تازه دانشبنیانها/کیت تشخیص پارگی غشای جنینی رونمایی شد
اعطای دومین نشان عالی دانش به ۱۱ دانشمند/ خرازی و صالحی تجلیل شدند
دومین آیین اعطای نشان عالی دانش امروز (دوشنبه) همزمان با بزرگداشت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سالگرد سنت آموزش عالی در ایران و نودمین سالگرد تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران با حضور محمدعلی زلفی گل وزیرعلوم، فناوری و تحقیقات، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و رضا پورحسین دبیر نشان عالی دانش برگزار و این نشان عالی دانش از سوی رئیس دانشگاه تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر سینه این چهرهها نصب شد.
طراحی نرمافزاری برای مدیریت بهینه ناوگان توزیع با استفاده از هوش مصنوعی
یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی نرمافزاری برای بهبود فرآیند مدیریت ناوگان با استفاده از هوش مصنوعی شد، محصولی که در کاهش زمان و هزینه ۴۰ درصدی شرکتهای پخش، فروشگاههای فروش برخط (آنلاین) و شرکتهای خدماتی پستی در جمعآوری، ذخیره و انبارداری کالا و انتقال آن از مبدا به مقصد موثر است.
دبیر المپیک بازیهای فکری دانشجویان منصوب شد
در بخشی از حکم عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای امین مختاری آمده است: نظر به مراتب تعهد، شایستگی و تجارب ارزشمند جنابعالی در حوزه دانشجویی و با استناد به دستورالعمل اجرایی برگزاری اولین المپیک بازیهای فکری دانشجویان ایران به موجب این حکم، شما به عنوان «دبیر اولین المپیک بازیهای فکری دانشجویان ایران» منصوب میشوید.
دبیر «برنامه ملی توسعه و رشد غزالهای دانشبنیان» معاونت علمی معرفی شد
با حکم معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، میلاد مقدس پور به سمت دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال های دانش بنیان منصوب شد.
حمایت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی از اقتصاد دانشبنیان استان اصفهان
با امضای توافقنامه همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سرمایه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت از طرحهای فناورانه استان در نظر گرفته شد.
ابتکار دانشمند ایرانی در تولید مواد خودترمیم برای زیستگاههای فضایی
دکتر «احمد کرمانی» دانشمند ایرانی «مؤسسه فناوری راچستر»(RIT) و همکارانش در پژوهش جدیدی نشان دادهاند که یک ماده نیمهرسانای نسل بعدی به نام «پروسکایت هالید فلزی» میتواند خود را پس از آسیب دیدن با تشعشع بازیابی کند و التیام ببخشد.
پروسکایتهای هالید فلزی، گروهی از مواد هستند که در سال ۱۸۳۹ کشف شدند و به وفور در پوسته زمین یافت میشوند. آنها نور خورشید را جذب میکنند و آن را به صورت الکتریسیته ارائه میدهند. به همین دلیل، جایگزین مناسبی برای پنلهای خورشیدی فضا هستند که میتوانند انرژی مورد نیاز ماهوارهها یا زیستگاههای فضایی آینده را تامین کنند.
پژوهشگران، پروسکایتها را به شکل جوهر میسازند و سپس، صفحات شیشهای یا پلاستیکی را با جوهر میپوشانند و دستگاههای نازکی را ایجاد میکنند که سبک و انعطافپذیر هستند.
این گروه پژوهشی در کمال تعجب دریافتند که سلولهای خورشیدی نازک حتی اگر تقریبا ۱۰۰ برابر نازکتر از سلولهای خورشیدی سیلیکونی معمولی باشند، مانند آنها عملکرد خوبی را در بررسیهای آزمایشگاهی دارند.
با وجود همه مزایا، اگر این لایههای نازک در معرض رطوبت یا اکسیژن قرار بگیرند، میتوانند تخریب شوند. پژوهشگران و متخصصان صنایع در حال حاضر روی رفع این نگرانیها پیرامون پایداری سلولهای خورشیدی نازک کار میکنند.
صرفه جویی ۵ میلیون دلاری با دستاورد تازه دانشبنیانها/کیت تشخیص پارگی غشای جنینی رونمایی شد
آمینوتست به عنوان یک آزمایش پرکاربرد و غیرتهاجمی برای زنان بارداری که نشانه هایی از پارگی کیسه آب جنینی دارند به کار می رود. این آزمایش، تشخیص دقیق و به موقع و ساده را امکان پذیر می کند و پزشکان را در تشخیص سریع مشکلات و جلوگیری از مشکلات بعدی یاری می کند.
کیت تست آمنی شور تولید شده توسط این شرکت دانش بنیان از لحاظ قیمت و دقت نسبت به نمونه های مشابه برتری دارد و دارای دقت تست۹٨درصد است، در صورتی که در سایر روش ها تا ۴/۵۴ منفی کاذب وجود دارد و در کمترین زمان نتیجه تست مشخص می شود.
این شرکت دانش بنیان از ظرفیت یک میلیون عدد کیت در سال برخوردار است و با تولیدات خود میتواند ٣٠ درصد نیاز داخل را تامین کند. همچنین این شرکت از شرکت های مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است که از سال ۹۴ به عنوان یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید کیت های آزمایشگاهی، محیط کشت سلولی و بیوتکنولوژی و دارویی با رعایت اصول فنی و کیفی با برخورداری از منابع متخصص فعالیت می کند.
۲۲۷۲۲۷
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر ۱۹۲۴۲۱۵
- نویسنده: خبرآنلاین