بیش از ۶۵ هزار دستگاه خودرو در ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر شهری به دستگاه موقعیت یاب تجهیز شده و اطلاعات پیمایش را به سامانه یکپارچه پایش پیمایش ناوگان حمل و نقل درون شهری ارسال کرده اند.
به گزارش بازار، محمد بابائیزاده روز دوشنبه از آغاز مقدمات تأمین مالی طرح سیپاد به منظور اجرایی شدن طرح هوشمندسازی ناوگان مسافری و باری دیزل درونشهری کشور خبرداد و اعلام کرد: با اخذ مصوبه شورای اقتصاد، تأمین مالی طرح سیپاد شتاب میگیرد.
وی ادامه داد: با وجود مصوبات سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ هیأت وزیران مبنی بر ضرورت تجهیز ناوگان مسافری و باری دیزلی شهری کشور توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به سامانه موقعیت یاب به منظور اجرای طرح تخصیص سوخت بر مبنای پیمایش با تعیین تکلیف تأمین مالی ۷۵ درصدی برای وزارت نفت بر پایه اعتبارات حاصل از صرفهجویی سوخت، اهداف این طرح تاکنون به طور کامل محقق نشده بود و دلیل اصلی این امر نیز عدم توفیق مجموعه وزارت نفت در اخذ مصوبه شورای اقتصاد برای اجرای تعهدات مالی این حوزه بوده است.
وی افزود: بهدلیل کاهش سهمیه پایه سوخت ناوگان دیزل شهری از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، به رغم تحقق نیافتن تعهدات مالی وزارت نفت تاکنون، از محل اعتبارات شهرداریها، بخش خصوصی و همچنین سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بیش از ۶۵ هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر شهری به دستگاه موقعیت یاب تجهیز شده و اطلاعات پیمایش را به سامانه سیپاد ارسال کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: درحالی که تا سال ۱۴۰۰ تجهیز تنها ۵ هزار دستگاه از مجموع تخمینی ۲۵۰ هزار دستگاه ناوگان دیزل شهری به سامانه ارسال شده بود، طی دو سال اخیر این رقم با افزایش ۱۳ برابری به ۶۵هزار دستگاه رسیده است.
بابائی زاده اضافه کرد: از مزایای شاخص اجرای این طرح می توان به تخصیص سوخت ناوگان بر اساس اطلاعات پیمایش واقعی و عملکردی خودرو با رویکرد صرفهجویی در مصرف سوخت، مبارزه با قاچاق و ایجاد عدالت در توزیع یارانه ها اشاره کرد. وی در ادامه مطلب گفت:صرفهجویی روزانه بیش از ۹ میلیون لیترسوخت ناوگان تاکنون، حاصل اجرای این طرح و از دستاوردهای مهم آن است.
وی افزود: پیگیری مستمر و جدی مجموعه وزارت کشور از وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور منجر به اخذ مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر تأمین مالی طرح سیپاد برای تجهیز ناوگان دیزل شهری تا سقف ۳۲۵ هزار دستگاه از محل صرفهجویی سوخت و افزایش سهم وزارت نفت از ۷۵ درصد به ۱۰۰ درصد میشود.
وی ابراز امیدواری کرد با آغاز مقدمات و مراتب عملیاتی شدن این امر با همکاری مشترک سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، در آینده شاهد تخصیص ۱۰۰ درصدی سوخت ناوگان دیزل شهری کشور بر اساس پیمایش واقعی و حصول پیامدهای اجتماعی مثبت آن باشیم.
- نویسنده: تحلیل بازار